Recept Drůbeží plátky s oreganem a pepřem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Opatrně vklepáme (nejlépe prsty, ale lze to i obrácenou stranou polévkové lžíce) na jednu stranu plátku trochu vinného octa s oreganem; otočíme, vklepáme opět trochu vinného octa, tentokráte s pepřem. To učiníme se všemi plátky. NESOLÍME!
Rozpálíme olej, vložíme plátky nejprve stranou s pepřem dolu; zhruba v polovině osolíme, poté plátky otočíme a opět přiměřeně osolíme. Mezitím pokrájíme cibuli na drobno.
Když jsou plátky hotové, odebereme je z oleje a uložíme do nahřátého kastrůlku s pokličkou, aby nevychladly. Cibulku přidáme k oleji, osmahneme do jemněhněda, přidáme víno a kečup. Není třeba zahušťovat, šťáva se během chvilky zredukuje do přiměřené hustoty.
Plátky servírujeme na talíři polité šťávou, žádné jiné chutě nepřidáváme, jde o jednoduchost.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 29.10.08 vloženo
  • 2723x zobrazeno

Čas přípravy

  • 33 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí plátky (lze i s krůtími)
  • 1 cibule
  • kvalitní jednodruhový olej
  • 4 kávové lžičky oregana
  • mletý černý pepř
  • kvalitní vinný ocet
  • asi půl deci suchého červeného vína a polévková lžíce kečupu

Doporučená příloha

  • Zcela obyčejně uvařené brambory. Komu chutnají americké či hranolky, proč ne, ale ta jednoduchost se ztratí…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drůbeží plátky s oreganem a pepřem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
majicka
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Drůbeží plátky s oreganem a pepřem

Tedy, to s tím políbením chutí je krásné!

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Drůbeží plátky s oreganem a pepřem - odpověď na otázku

Domnívám se, že vaření má blízko k umění a leckdy záleží na malém detailu, aby se docela výrazně změnila výsledná chuť pokrmu. Mám zkušenost (ovšem nikomu ji nevnucuji), že vinný ocet umožní výraznější vstřebání koření do masa - a o to mi v tomto receptu jde. Z každé strany plátku se vstřebává jiné koření - a ´uprostřed se chuti setkají jako na rande; možná se i políbí´. Chci jim dát při přípravě šanci se setkat - a teprve poté přijdu se solí jako ´s nezbytnou garde v tanečních´. Jistěže to není nepřekročitelná doktrína, každý má svou fantazii. Já si však rád s detaily při vaření hraji a přikládám tomu význam…

JALOVCOVA
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Drůbeží plátky s oreganem a pepřem

Hele, ten nápad s tím okořeněním každé strany plátku jinak mi připadá moc zajímavý. Ale mám otázku: proč se to solí až během smažení?

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Drůbeží plátky s oreganem a pepřem- MILANE,

jsem moc ráda, že ses vrátil mezi nás. Oblíbila jsem si Tvoje recepty, spoustu už jsem jich vyzkoušela a i tento vypadá moc chutně, určitě na něj taky dojde řada. Tak tedy vítej zpátky a těším se na Tvoje další dobroučké nápady :o)))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz