Recept Drůbeží plátky s oreganem a pepřem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Opatrně vklepáme (nejlépe prsty, ale lze to i obrácenou stranou polévkové lžíce) na jednu stranu plátku trochu vinného octa s oreganem; otočíme, vklepáme opět trochu vinného octa, tentokráte s pepřem. To učiníme se všemi plátky. NESOLÍME! Rozpálíme olej, vložíme plátky nejprve stranou s pepřem dolu; zhruba v polovině osolíme, poté plátky otočíme a opět přiměřeně osolíme. Mezitím pokrájíme cibuli na drobno. Když jsou plátky hotové, odebereme je z oleje a uložíme do nahřátého kastrůlku s pokličkou, aby nevychladly. Cibulku přidáme k oleji, osmahneme do jemněhněda, přidáme víno a kečup. Není třeba zahušťovat, šťáva se během chvilky zredukuje do přiměřené hustoty. Plátky servírujeme na talíři polité šťávou, žádné jiné chutě nepřidáváme, jde o jednoduchost.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 29.10.08 vloženo
  • 2824x zobrazeno

Čas přípravy

  • 33 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí plátky (lze i s krůtími)
  • 1 cibule
  • kvalitní jednodruhový olej
  • 4 kávové lžičky oregana
  • mletý černý pepř
  • kvalitní vinný ocet
  • asi půl deci suchého červeného vína a polévková lžíce kečupu

Doporučená příloha

  • Zcela obyčejně uvařené brambory. Komu chutnají americké či hranolky, proč ne, ale ta jednoduchost se ztratí…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drůbeží plátky s oreganem a pepřem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Drůbeží plátky s oreganem a pepřem

majicka
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Drůbeží plátky s oreganem a pepřem

Tedy, to s tím políbením chutí je krásné!

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Drůbeží plátky s oreganem a pepřem - odpověď na otázku

Domnívám se, že vaření má blízko k umění a leckdy záleží na malém detailu, aby se docela výrazně změnila výsledná chuť pokrmu. Mám zkušenost (ovšem nikomu ji nevnucuji), že vinný ocet umožní výraznější vstřebání koření do masa - a o to mi v tomto receptu jde. Z každé strany plátku se vstřebává jiné koření - a ´uprostřed se chuti setkají jako na rande; možná se i políbí´. Chci jim dát při přípravě šanci se setkat - a teprve poté přijdu se solí jako ´s nezbytnou garde v tanečních´. Jistěže to není nepřekročitelná doktrína, každý má svou fantazii. Já si však rád s detaily při vaření hraji a přikládám tomu význam…

JALOVCOVA
37 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Drůbeží plátky s oreganem a pepřem

Hele, ten nápad s tím okořeněním každé strany plátku jinak mi připadá moc zajímavý. Ale mám otázku: proč se to solí až během smažení?

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Drůbeží plátky s oreganem a pepřem- MILANE,

jsem moc ráda, že ses vrátil mezi nás. Oblíbila jsem si Tvoje recepty, spoustu už jsem jich vyzkoušela a i tento vypadá moc chutně, určitě na něj taky dojde řada. Tak tedy vítej zpátky a těším se na Tvoje další dobroučké nápady :o)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz