Recept Drůbeží maso v polentovém kabátku Pro Děti Linie Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Drůbeží maso v polentovém kabátku

Úvod

Pokud jste milovníci řízků a najednou přijde zákaz lepku, je to docela problém. Jasně, je tu např. kukuřičná strouhanka, ale ta je po usmažení dost tvrdá a popravdě je i docela cítit. Pak můžete jít do drahé bezlepkové strouhanky. A nebo zkusit právě polentu.
Recept je velmi rychlý (už jenom to, že místo trojobalu najednou máte jen jediný), dietní (vyhnete se vejcím, lepku, oleje je jen minimum) a opravdu chutný.
Teď jsem na podobný - lehce vychytaný - narazila v magazínu Albert. Podle něho jsem zkusila udělat kuřecí paličky, ale řízek je přeci jen řízek :-).

Postup

1. předehřejeme troubu na 220°C a plech vyložíme pečícím papírem

2. omyjeme si maso (neosušíme ho)

3. v misce si smícháme polentu, sůl, lžíci oleje, jakékoliv koření (např. grilovací koření, kari, koření na pizzu, …) nebo zelené bylinky (tymián, bazalka, …) nebo sýr. Maso touto směsí obalíme. Zprvu to vypadá, že to není obaleno nijak dobře, ale během pečení polenta nabude a utvoří krásnou krustičku

4. pečeme cca 20minut v případě řízků, 30minut u masa s kostí. Během pečení obrátíme

5. ihned podáváme

Nahlásit recept

  • 08.09.12 vloženo
  • 3680x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 + 10

Ingredience

  • krůtí nebo kuřecí stehenní řízky (kuřecí paličky, …)
  • cca 100g instantní polenty
  • sůl
  • lžíce oleje
  • koření nebo bylinky nebo sýr atd.

Doporučená příloha

  • brambory v jakékoliv podobě, saláty, tatarka,

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

boogie007 08.09.12 19:08

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Drůbeží maso v polentovém kabátku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
blond_007
27 příspěvků 15.09.12 21:50

Jj, taky jsem si na to dělala zálusk v Alberťáckém časáku, jednoduché obalování mě taky bere :D souhlasím s autorkou, řízek je řízek, ale ty paličky na fotkách vypadají líp…taky můžu doporučit obalovaný hermelín v kuskusu, ten nechat nabobtnat jako na obvyklou přípravu, přimáčknout na hermoš a pak se to upeče na plechu v troubě, žádná pachuť smažení a je to bomba…udrží to tvar a nemáte na talíři smažením zpatvarované cosi…bylo to v časopise Apetit :*

jcs1
77 příspěvků 08.09.12 19:44

@boogie007 Díky. Podobný recept jsem si v Albert magazínu také vyhlédl a určitě přijde na řadu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz