Recept Drůbeží klobásky pro Ajtu Dia Pro Děti Linie

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Klobasky, aby nebyly vysusene a drzely pohromade, musi obsahovat mastnou cast. Avsak pridavat tuk v tomto pripade je bezucelne, chceme-li zachovat nizkou kalorickou hodnotu. Proto vsak pouzivame jak bile, tak tmave maso spolecne s trochou (asi 10% celkoveho obsahu) drubeziho tuku a kuze. Tekutina je dulezita, (nikdy nepridavat vodu) a navic take ochuceni, protoze klobasky nemusi byt bez chuti. Je dobre experimentovat s korenim a bylinkami a jinymi ingrediencemi jako je napriklad ovoce, specielne jablka a hrusky, ruzne syry s vyraznou chuti, vina, brandy a likery, ale take piva. Zapracovat dovnitr tochu orechu jako jsou pistacie je zajiste pochoutka.
Klobasky maji mnoho pouziti. Napriklad v recepte Bramborová roláda se 101 obměnou
Dobrou chut!

Postup

Maso vcetne kuze nakrajet na primerene velke kosticky. Pomlet je na stredne velke mrizce masoveho mlynku.

Pridat vsechno koreni vcetne vyvaru a vse dobre promichat. Pridat k pomletemu masu, promichat a pomoci jemne mrizky umlit na masovem strojku.

Nacpat klobaskovou smes do strivek nebo udelat sisky a ty pevne zabalit do folie. Oba konce zavazat.

Vlozit az na tri dny do chladnicky, anebo na delsi dobu zmrazit maximalne na 4 mesice. Pred upotrebenim rozmrazit v chladnicce.

Recept je z kategorií: Drůbež Maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.04.12 vloženo
  • 2523x zobrazeno

Ingredience

  • 2 1/2 kg masa kurete nebo kruty, oboji maso svetle a tmave i s trochou tuku a kuze
  • 1-2 lzice morske hrube soli
  • 2 lzicky cerneho pepre, s pridanim spetky kayenskeho (chcete-li)
  • 2 lzicky drhnute salveje
  • 1 lzicka tymianu
  • 1 lzicka saturejky
  • 1 lzicka mleteho zazvoru
  • 1 ctvrtlitrovy hrnek studeneho dobreho kureciho vyvaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drůbeží klobásky pro Ajtu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 26.04.12 23:59

1. ja tam vidim 2,5 kg masa
2. trochu das, kolko ti vyhovuje a tak aby neboli mastne ako sa tam pise ..alebo tych 10 percent..
4. ta veta dava presne taky zmysel aky jej kto chce dat..alebo si vyberie druhu moznost a sa opyta..len toninu otazky ma kazdy vlastnu aj ked ma na vyber …
3. hruba sol sa melie s masom aby maso(zvlast drubezi) nepustalo vodu a neblemcalo –presne tak to je aj k bodu 5.ak ho hned pomelies na jemno bude maso mlazgave/blem­cave..ale ak ho nahrubo a potom na jemno bude pekne pomlete ako treba..
6.s klobaskami naloz ako sa ti paci a raci..aj uvarit ich mozes..klobasky sa aj varia normalne vo vode , potom sa vyberu, a s kremzskou horcicou mozu byt tuze dobre ..
Pekny vecer :)

 
babi
6360 příspěvků 26.04.12 23:05

Ajta si je vedoma, ze pro ni pridavam recept nejenom dietni, ale take na syrove klobasky, ktere nejsou ani varene, ani uzene, nebo susene anebo jinak pripravene… Ajta se ptala na drubezi klobasky a ja jsem usoudila, ze se u Vas nedostanou koupit.

 
casino
4469 příspěvků 26.04.12 22:35

No, gmp, Vy chytrej :)
dybyste si klikl na odkaz „Bramborová roláda se 101 obměnou“ v závěru úvodu, tak byste se tam v ingrediencích (jak Vy zajisté byste suroviny nikdy nenazval :mrgreen: dočet: •400 g drubezich uzenin stahnutych ze strivka a pomletych
Tak si to račte přebrat… ;)
Zohledněte ale, že ani uzeniny nemusí být vždy uzené… :think:

 
gmp
1603 příspěvků 26.04.12 21:08
+

Pardon, omlouvám se! jsem jen „Blbej Polák“ tak se ptám.

 
gmp
1603 příspěvků 26.04.12 21:07
-

Otázky: 1) proč 21 polovin kilogramu masa?, 2) kolik je trochu tuku a kůže?, 3) Proč hrubou sůl, kterou pak musím stejně pomlet, aby se dostala do masa?) 4)Tekutina je dulezita, (nikdy nepridavat vodu) a navic take ochuceni, protoze klobasky nemusi byt bez chuti. Jaký smysl dává tato věta? 5) Proč mlet kůže na středně velkých okách a pak znovu na jemných šajbách? A nejen kůže, ale i maso, tudíž co by mi dělalo strukturu klobásy zlikviduji pomletím? 6) Z recepisu vyplývá, že jde o zpracování masa v syrovém stavu! Jak s tím dál? Vyudit, zavařit????

 
babi
6360 příspěvků 22.04.12 19:02

:kytka: Jejej, tak to je mi te lito…uzdrav se at muzes varit :mavam:

 
ajta
590 příspěvků 22.04.12 18:51
Babi

Super, moc děkuji! Jen co budu moci vstát z postele vrhnu se na to :)

 
babi
6360 příspěvků 22.04.12 18:38

Nepridavam fotografii :!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz