Recept Drůbeží játra v ostré omáčce

(Hodnoceno 1x) Labužník housenka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Drůbeží játra v ostré omáčce

Postup

Na oleji podusíme plátky jater. Přidáme cibuli, nudličky kapie, chilli, kečup a krátce podusíme. Hotová játra osolíme a na talířích sypeme sýrem.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 07.09.07 vloženo
  • 5664x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 kg jater
  • 4 PL oleje
  • 1 velká cibule
  • 120 g sterilované kapie
  • chilli, sůl
  • 4 PL kečupu
  • 200 g strouhaného sýra

Doporučená příloha

  • Hranolky, tatarská omáčka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 22.3.15 13:04

Pokud není na vaření moc času, tento recept je vhodná rychlovka - minutka. Navíc nenáročná i finančně. Dalo by se také připravit předem (v tom případě raději nesolit) a pak (např. pro návštěvu) jen ohřát, dosolit a posypat sýrem. Během ohřívání upéct nebo usmažit brambory :lol: . Nejsou-li brambory připraveny, jako příloha se hodí i čerstvé nebo opékané pečivo :idea: .

Použité ingredience jsem jemně upravila. Použila jsem:

  • 500 g kuřecích jater
  • 6 PL oleje
  • 1 cibuli
  • 1 pokrájený čerstvý červený paprikový lusk
  • 1 mírně navršenou KL mleté pálivé papriky (máme rádi ostřejší, dejte podle chuti, třeba čerstvou feferonku)
  • sůl
  • asi 200 ml pasírovaných rajčat
  • 1 rajče pokrájené na kousky
  • 250 g strouhaného eidamu
  • na dochucení bazalku a tymián

Protože jsem místo kečupu dala pasírovaná rajčata + čerstvé rajče, dochutila jsem bylinkami. Tekutinu jsem nechala odpařit do jemně zahoustlé konzistence.

Jako přílohu jsem podávala brambory pečené v troubě (brambory pokrájet na libovolné tvary – hranolky, osminky, měsíce apod., osolit, zakápnout olejem, příp. okmínovat nebo jinak okořenit kořením, které se hodí k receptu, promíchat a na plechu upéct do změknutí nebo do křupava – jak nám chutná :dance: ).

P. S.: Pro milovníky jater (jako jsme my) jsou to pouze :cert: dvě porce!!! Množství brambor pak jen tak „aby se neřeklo“ :evil: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Drůbeží játra v ostré omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz