Recept Drůbeží játra s mandarinkou

gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Zde si s tím postem nejsem až tak jist, ale je to 40 dní. Co furt vymejšlet.

Postup

Játra nechám někoho očistit od tuku a blan – hrozná práce a jak po tom zavání ruce- no hrůza. (Kdyby jen zaváněly, jsou výstižnější výraziva). V míse zaliju mlékem a nechám stát 3 hodiny minimálně. Mezitím si připravím Sos: Za pomoci tyčového mixeru utřu olej, ocet, šťávu a med. Pokud jsem mixeru prost, tak třu vařechou, až získám hladkou omáčku. Dochutím solí a pepřem. Použiji bílý pepř. Při použití černého omáčka vypadá jak špinavá. Játra opláchnu, osuším, aby neprskala, na to jsou jiní. Orestuji na másle 6 – 8 minut, stáhnu z ohně, ale udržuji v teple, na plotně. Natrhám do mísy salát, přidám mandarinky, játra, posypu sezamem, protřepu a podávám.

Recept je z kategorií: Drůbež Jednotlivé chody Saláty

Nahlásit recept

  • 01.03.13 vloženo
  • 2113x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g drůbežích jater
  • 1 l mléka na játrovou lázeň
  • 2 PL másla
  • 100 g konzervovaných mandarinek
  • 1 menší hlávka ledového salátu
  • 2 KL praženého sezamového semínka
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 KL vinného octa
  • 1 KL medu
  • Šťáva z mandarinky
  • Sůl, bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drůbeží játra s mandarinkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Drůbeží játra s mandarinkou

AntonínZ
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.3.13 22:11
Játra opláchnu, osuším, aby neprskala, na to jsou jiní.

Vřele souhlasím, kdo má ten sporák furt drhnout? Druhá varianta je jít prostě do hospody, ale tam to zas neudělají takhle :,(

Edit - jeden překlep, no není to úspech?

Příspěvek upraven 01.03.13 v 22:12

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz