Recept Dršťky s rajčaty a hráškem

Kafce Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na rozpáleném oleji zpěním cibuli, přidám dršťky. okořením, přidám pokrájená rajská jablíčka, lepší jsou zbavené slupky,hrášek, česnek, kečup většinou ostrý, pokrájené feferonky nebo beraní rohy. To záleží jak má kdo rád ostré.Připravuje se jako minutka, dochutím oreganem. Podávám sypané sýrem a příloha chléb, toust....Před lety jsem sestavovala nový jídelní lístek pro italskou restauraci ve Viole a tento předkrm byl jeho součástí.U nás doma se stal oblíbeným jídlem vhodným pro různé příležitosti. Nedávno jsem totéž připravovala s jedinou změnou, místo drštěk jsem použila párky nakrájené na kolečka.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 24.10.06 vloženo
  • 3244x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vařených nakrájených drštěk
  • olej
  • 2 cibule
  • sůl,pepř,feferonky/dle chuti a požadavku na ostrost/
  • česnek /též jak kdo má rád/
  • 4-5 rajských/ dle velikosti/
  • rajský protlak nebo kečup
  • oregano
  • 200 g hrášek zelený, může být mražený nebo sterilovaný
  • sýr na posypání/dobrá kombinace čedaru/eidamu/ s parmezánem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dršťky s rajčaty a hráškem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dršťky s rajčaty a hráškem

parles
303 příspěvků 27.2.09 06:46
Re: Dršťky s rajčaty a hráškem

Vyzkoušel jsem, dršťky jsem uvařil doma, neb tu vůni miluju, rajčata jsem použil loupaná v plechu. Celkově jsem dodržel recept, jen jsem navíc přidal lžíci nasekaných kaparových poupat a trochu provensálského koření. Bylo to naprosto vynikající - díky za recept!

Kafce
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dršťky s rajčaty a hráškem

Nakrájené dršťky prodávané v obchodní síti bývají vařené,ale vřele doporučuji je ještě doma převařit v osolené vodě, tím je zbavím případného tuku a jsou určitě měkké.Nemělo by to již nijak nelibě zavánět. Ještě bych doporučila vyzkoušet vepřové žaludky.Jak se uvedou do varu, vodu nejlépe vyměnit. Oproti hovězím dršťkám jsou při vaření lépe snesitelné.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dršťky s rajčaty a hráškem

Jenom dotaz: Ty drstky, co se ted prodavaji balene, nakrajene na nudlicky, jsou uz uvarene? Bohuzel mam doma zakazano zjemnelymi jedinci varit drstky (figuruji na cernem seznamu hned za ledvinkami a smazenymi syrecky). Pokud se daji drstky koupit jiz varene, tak bych aspon nemusela pracovat pod rouskou konspirace:-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Květáková polévka Květáková polévka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hruškový koláč Hruškový koláč
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz