Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Čistě vyprané dršťky vaříme asi půl hodiny v osolené vodě. Poté vodu slejeme dršťky zalejeme vývarem a vaříme, dokud nezměknou. Měkké dršťky nakrájíme na jemné nudličky. Z másla a mouky zasmahneme světlou jíšku, kterou zalejeme vývarem z drštěk a rozmícháme dohladka. Přidáme koření, sůl, pivo a vaříme asi 15 minut. Na másle osmahneme na nudličky nakrájenou zeleninu a kostičky cibule, zalejeme trochou vody a podusíme. Do uvařené omáčky zamícháme dršťky a dušenou zeleninu. Na závěr vlejeme panáka zubrovky. Tip: Zubrovku můžeme nahradit vodkou.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dršťky po polsku
Pepičku, Flaki vařim alespoň třikrát, teprve do třetího vaření dávám sůl. Téhle polévce říkáme „kawalerowka“ polévka slaměných vdovců, kdykoliv ji chceme s Andrzejem vařit tak nás manželky vyhodí. Nejlepší je uleželá do druhého dne, to se do ní přidá paprika, česnek, marjánka. Vodku a pivo dávám v rozsáhlejším množství, nikdy do polévky.Miloš