Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do studené vody dáme dršťky, přivedeme do varu, pomalu vaříme přikryté 1 hodinu. Scedíme, nakrájíme na 6 cm krát 8 cm. Smícháme dohromady špek, zelené šalotky a česnek. Na každý kousek drštěk dáme lžíci smíšeniny, srolujeme a zajistíme špejlí. Velkou pánev rozehřejeme, přidáme olej, pak cibuli, mrkve a oregano. Smažíme, až je cibule měkká, pak přidáme rajčata, položíme závitky na zeleninu, přidáme vodu, ve které jsme rozpustili polévkové kostky. Vše přivedeme do varu, snížíme teplotu, přikryjeme a dusíme 1 hodinu. Odkryjeme a dusíme další hodinu (hlídáme, aby se to nepřipálilo). Přendáme rolády na servírovací talíř, vytáhneme párátka a uchováme teplé. Odstraníme co nejvíce tuku ze zeleniny, rozmícháme kukuřičnou moučku s vodou, přidáme do zeleniny a za stálého míchání vaříme po několik minut. Osolíme, opepříme a ochutnáme. Zeleninou polijeme rolády a podáváme. Pokrm vydrží několik dní v lednici.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
Těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dršťkové závitky