Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dobře očištěné, předvařené a oprané dršťky nakrájet na velké pruhy a bložit je do hrnce s mrkví, stonkem řapíkatého celeru a malou cibulí. Přivést do varu a vařit tak dlouho, až jsou drštťťky měkké. Vyjmout je a zahodit zeleninu. Do mísy na hrubo pomlet dršťky s kuřecím masem a šunkou. Přidat strouhanku namočenou ve vermouth a všechny ostatní ingredience, až na slaninu. Chlebíčkovou formu, nebo Terrinu vyložit plátky slaniny tak aby převyšovaly okraj formy a nacpat tam pomletou směs. Dávat pozor, aby všechny rohy formy byly naplněné. Klepnout formou o pracovní desku, aby se uvolnily bubliny. Přeložit převysující slaninu na umletou směs. Formu dát do plechu s vysokým okrajem a dokola nalít vařící vodu tak, aby sahala do poloviny formy. Opatrně vložit do trouby předehřáté na 180°C a péct po 1 - 1 1/2 hodiny. Slít jakoukoliv tekutinu s tukem. Zatížit a nechat vychladnout. Před podáváním vložit do chladničky nejméně do druhého dne, aby se chutě měly čas prolnout. Podávat při pokojové teplotě nakrájené na plátky s hořčicí, olivovou tapenade, omáčkou "Gribiche":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=25337 , malými okurkami a režným chlebem. Le Cordon Bleu
Recept je z kategorií: Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dršťková terinka i pro pohoštění..