Recept Dršťková terinka i pro pohoštění..

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dobře očištěné, předvařené a oprané dršťky nakrájet na velké pruhy a bložit je do hrnce s mrkví, stonkem řapíkatého celeru a malou cibulí. Přivést do varu a vařit tak dlouho, až jsou drštťťky měkké. Vyjmout je a zahodit zeleninu. Do mísy na hrubo pomlet dršťky s kuřecím masem a šunkou. Přidat strouhanku namočenou ve vermouth a všechny ostatní ingredience, až na slaninu. Chlebíčkovou formu, nebo Terrinu vyložit plátky slaniny tak aby převyšovaly okraj formy a nacpat tam pomletou směs. Dávat pozor, aby všechny rohy formy byly naplněné. Klepnout formou o pracovní desku, aby se uvolnily bubliny. Přeložit převysující slaninu na umletou směs. Formu dát do plechu s vysokým okrajem a dokola nalít vařící vodu tak, aby sahala do poloviny formy. Opatrně vložit do trouby předehřáté na 180°C a péct po 1 - 1 1/2 hodiny. Slít jakoukoliv tekutinu s tukem. Zatížit a nechat vychladnout. Před podáváním vložit do chladničky nejméně do druhého dne, aby se chutě měly čas prolnout. Podávat při pokojové teplotě nakrájené na plátky s hořčicí, olivovou tapenade, omáčkou "Gribiche":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=25337 , malými okurkami a režným chlebem. Le Cordon Bleu

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 17.02.07 vloženo
  • 2760x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g očištěných drštěk
  • 300 g masa z kuřete
  • 200 g uzeného masa
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1 sklénka koňaku, nebo brandy
  • 4 rozdrcené stroužky česneku
  • 1/4 - 1/2 lžíčky soli
  • 1/2 lžičky bílého pepře, sušeného tymiánu, a sušeného dobromyslu od každého
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • trošku nastrouhaného muškátového oříšku
  • 6 lžic posekaných černých oliv
  • 2 lžičky celých zelených pepřů
  • 1 našlehané vejce
  • 6 - 8 plátků prorostlé slaniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dršťková terinka i pro pohoštění..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz