Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
josa Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Žaludky omyjeme a ve dvou vodách povaříme.Do třetí- vody =5.l. přídáme 7.ks masoxů a ostatní koření a vaříme až jsou žaludky měké,pak pokrájíme na proužky jako dršťky,na cibuli podusíme a přídáme do vyvarů a zahustíme- 1.5l vody-2.ks masoxů a12.lžíc mouky. Dle chuti upravit --- polévku naplnit, do střev na tlačenku, v polovině převázat (jedno střevo =2 ks.)
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
Chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dršťková polévka
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
To bol len tak nahodne streleny priklad…mimochodom masox ani vegetu nepouzivam vobec. Ani tu drstkovu nevarim z veprovych zaludku, ale podobny perkeltik z kuracich varim a bez masoxu.
Proste islo len o to, ze jednoducho co nejem a nevarim a nemusim ja pre ineho to moze byt lahodka.. a poznam takych, ktori to varia a podobne aj s masoxom. Dokonca zastavaju heslo bez masoxu ani krok. … nikdy nepouzivam tuky/margariny-to predsa neznamena ze len ja peciem fajnovo a dobre… asi tak dako som to myslela…pekny den vsem..:))
256 příspěvků 25.1.09 03:43
Gabi, a vy chodíte do restaurace nějak často? Zbytek mojí rodiny (manžel, syn a kočka) do hospody nechodí, nicméně masox požívám minimálně. Ale přiznám se, že když už občas musím z časového presu uvařit vývar z masoxu, výčitky svědomí opravdu nemám. Spíš si říkám - hlavně, aby se naž…i
. Jsem totiž cynik, jak již doufám mnozí
pochopili… Ale po dvacetiletém dennodenním vyvařování se snad ani není
čemu divit.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolana, vegeta predsa nema nic spolocne s masoxom…vegeta je susena zelenina…a masox je vyvar z bitunkovo nepouzitelnych zbytkov stabilizovany roznymi „dobrotami“…ved prave to-v restauraciach ho veru pouzivaju a vo velkom mnozstve a permanentne…tak naco sa nim este krmit aj doma?…neviem ako ty, ale ja sa snazim varit pre mojich blizkych tak, aby som nemala vycitky svedomia…
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
..tak tento sa tu dusi uz niekolko dni..uz sa rozlozil..a josu nikde…o))
16 příspěvků 25.1.09 03:43
To znám. Výborný recept, jenže ještě lepší je uvařený v pomalém hrnci. 25 hod. na LOW
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Goro před Tokiem, já se zblázním smíchy… Landospandos, Ty jsi taky kvítko.
256 příspěvků 25.1.09 03:43
Děcka, tož neblbněte, já jsem z toho už zmatená jako Goro před Tokiem. Dršťky, žaludky, střevo, tři kila žaludků, dvacet masoxů, kilo mouky, hektolitr vody, z toho 1,5 litru na zahuštění - to je pro mě už úplná novina, pak něco o plnění zmiňovaných žaludků, střeva, něco o mražáku. No, dnes opravdu nemám den… Neva, upeču nějakou buchtu, ta to jistí
. Hezký vééékend!!!
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Mně naskočil text, který zpívá Marta Kubišová - Kde ty kytky jsou, co se s nimi mohlo stát… Já nevím proč, prostě jen tak naskočila…
Z vepřového žaludku děláme polévku vždycky po zabíjačce. Ale takovou krotkou, prostě místo drštěk dáme důkladně vypraný a uvařený žaludek nakrájený na jemné proužky. Žádný masox. Moje nebožka maminka mi dost často říkala, „nedávej do polévky žádné moderní dochucovadla - myslila Podravku nebo podobné věci - pak mají všechny polévky stejnou chuť“. A měla pravdu.
Tohle je snad zdraví nebezpečné!!
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Ach jo…
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Joso, tim, že jsi změnil(a) počet porcí se to trochu dostává do reality. A použití žaludků, tak jak říká Jolana, je zajímavá myšlenka.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Preco sa nepozdava..?!.. Nahodou to moze byt hodne dobre, ako ked varime perkelt. Aspon ja ho varievam a idem sa za nim utlct. Kto masox nechce, nech ho nedava. Poznam ludi co davaju masox aj do ryze-vec chuti. Bracha jedava chleba s mastou a posype si ho vegetou. No a v podnikoch, restauraciach aj v znackovych sa masox pouziva a este kolko..
Ten napad to dat do zaludkov tiez nie je na zahodenie, ked to je do mrazaku.
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Videl jsem toho v zivote hodne, znam jednoho, co varil i polivku z vrany, ale co je moc, to je moc. Po tomhle pokrmu by snad vypukla vzpoura i mezi mukly v Leopoldove.
Amatérský psychiatře, nauč se počítat!
Bez ohledu na to, jak dalece to je či není jedlé, jedná se o 150g drštěk a 0.45kostek na osobu.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
tak toto je fakt kvalitka…som odporca masoxov a inych podobnych dobrot…chutne jedlo sa da predsa uvarit aj bez tychto barliciek…staci nechat kucharskej fantazii rozlet…su predsa koreniny…bylinky…rozna zelenina…ale aj ine dary prirody…
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Zrovna tu recept studuju, přepočítávám a vůbec mi to hlava nebere!? Ani mi není jasné- to je jako polévka do mrazáku do foroty? Nechápu kolik je tam masoxů a těch žaludků?! Moc divné a mohlo by to být přehledněji napsané, ingredience pod sebe atd…jde to opravit! Jinak vítej do naší společnosti a s dobrýma receptama. T.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
To je doufám také vtípek. Když to přepočtu, tak jedna osoba obdrží víc jak 1/2 kg žaludků, skoro 2 masoxy, 2 lžíce mouky, kus cibule a 1,3 l tekutiny na osobu. To odpovídá maximálnímu obsahu jednoho lidského žaludku. Nepotěšil(a) jste mě Josa, ani já vás nepotěším. Do oblíbených nedám ani za nic.