Recept Dršťková polévka z václavek

(Hodnoceno 2x) Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dršťková polévka z václavek

Postup

Na rozpuštěné sádlo dáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatova, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání chvíli smažíme. Připravíme si k ruce vývar a do cibulové jíšky vsypeme papriku (já dávám v téhle fázi pouze sladkou, ale zato celý pytlík), lehce zamícháme do jíšky a rychle zalijeme vývarem. Potom přidáme václavky nakrájené na nudle, ostatní koření včetně rozetřeného česneku - množství musí každý podle sebe a své rodiny, kromě polévkového. Mírným varem za častého míchání dospějeme k polévce, která se tváří jako dršťková, avšak není. Abychom si ušetřili dlouhé míchání, můžeme si václavky předvařit vedle v menším množství vody a přidat je do vývaru již uvařené s vodou, ve které se vařily. Dochutíme polévkovým kořením, přidáme nasekanou petrželku a podáváme. Tuto dršťkovou Vám neodmítnou ani vegetariáni za předpokladu, že místo sádla použijete olej a místo masového vývaru zeleninový nebo jen vodu.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 12.04.06 vloženo
  • 52648x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 60 dg václavek (může být i více)
  • 1 velká cibule
  • 3 PL hladké mouky
  • 10 dg sádla
  • 1,5 litru masového vývaru
  • paprika sladká, paprika pálivá
  • majoránka
  • libeček
  • kmín drcený
  • pepř
  • česnek (asi 4-5 stroužků)
  • sůl
  • polévkové koření
  • zelená petrželka

Doporučená příloha

  • nic nebo chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 8.9.14 20:11

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

ruzenice 8.10.11 10:16

Teď polévku dovařuji a je úžasná, děkuji a zbytek václavek jde do bramboráku:-)

Diskuse k receptu Dršťková polévka z václavek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dršťková polévka z václavek

ruzenice
2 příspěvky 8.10.11 10:19
:palec: :palec: :palec:

Příspěvek upraven 08.10.11 v 10:21

ruzenice
2 příspěvky 8.10.11 10:16

Teď polévku dovařuji a je úžasná, děkuji a zbytek václavek jde do bramboráku:-)

kovalovadasa
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Dle ingrediencí by mohla být dobrá již dusím václavky a bududu vařit.

Dada

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Dělám podobnou, ale dávám kořenovou zeleninu na kostičky a nedávám kmín. Je moc dobrá.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Od Dáši p. učitelky jsem se naučila dělat dršťkovou polévku z růžovek…je to móc dobrá polévka, jídla z růžovky mají zvláštní osobitou chuť.

Zabula
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Tuhle polévku dělám z bedlí a opravdu pak vypadá jako dršťková.Nakonec dochutím česnekem no jako pravou orig.Je k nerozeznání ale vegetariáni jásají a krásně voní doporučuju v této době kdy už nevíme co s bedlama.

vrba
106 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

jůůů, bezva. Hned přidávám do oblíbených,mě totiž václavky rostou na zahrádce,takže na houby chodím kolem domu.Určitě mi je nikdo nevysbírá..:)))

lvice
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Taky to dělám z hlívy. Vařím ji vedle a přidávám do základu s vývarem.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Já to podobně dělávám z kotrče. Jen s tou výjimkou, že přidávám i česnek.

kydy
99 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Tu samou polévku dělám i z klasické směsi hub. Jo to výborný recept. Doporučuji :-)

carno
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Dobrej nápad, když václavky začnou,tak může být polívky pro celej regiment.Ale před použitím bych je rozhodně alespoň 20 minut lehce povařil.Jinak by se toho bál.To samý je možný udělat z hlívy ústřičný

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Štika na smetaně Štika na smetaně
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz