Recept Dršťková polévka z kotrče kadeřavého
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Houbu dobře očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší nudličky. Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a přidáme houbu. Podlijeme vodou a podusíme doměkka (asi 30 minut). Zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody a dochutíme rozetřeným česnekem a kořením. Podle chuti dosolíme. Čerpáno z kuchařky Švindlujeme v kuchyni od Jarmily Mandžukové (1999).
Recept je z kategorií: Polévky
- 22.06.04 vloženo
- 75659x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400 g kotrče kadeřavého
- 2 PL oleje nebo sádla
- 1 cibule
- 2 ČL mleté sladké papriky
- špetka pálivé papriky
- cca 1,25 l vody
- 1-2 PL hladké mouky
- 2-3 stroužky česneku
- majoránka
- mletý pepř
- drcený kmín
- sůl.
Doporučená příloha
chléb nebo pečivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku13.10.16 16:38
Dnes jsem ji vařila. Sice mám mírně odlišný postup - podrobněji
na mém webu - výsledek bude stejný .
Byla výborná; mizela tak rychle, že jsem málem neměla co fotit .
Diskuse k receptu Dršťková polévka z kotrče kadeřavého
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Dršťková polévka z kotrče kadeřavého
Tak jsme měli štěstí, našli jsme nádhernou kotrč, mladou, čistou, tak jsem vše dělala dle tohoto receptu a polévka byla vynikající, jedla jsem ji poprve, doufám, že né naposled, takovéhle bubliny se mě dělaly

glamo, asi 4 a pul
Wydro..kolik ti na té fotce je?
dando, pro ty co kotrc jeste nenasli, mala, velka inspirace
Jééé
, lesní víla houby sbírá …wydro

byla mooooc dobrá, kus kotrče ještě žije dostala jsem velikýho
. Měj se a těšíme se 
Omlouvám se, chybička se vloudila:
Tak tedy přímo tu!
A tohleto je přímo kulinářský zázrak! Naprosto souhlasím s tím, co píše Maňána!
Pro ty, kteří nevědí jak kotrč vypadá, je přímo tady obrázek s popisem.
Holky mluvíte mi z duše, to je snad drškovka ještě lepší než z drštěk!!! A když se mi podaří najít celou dětskou hlavu kotrče, tak ji dám do sklepa do talířku s vodou a počínam si jako glama
A je to éňo
ňůňo!!!
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Dělal jsem dnes tuto polévku z vlastoručně nasbírané Hlívy ústřičné a bylo to naprosto dokonalé pochutnáníčko. Ještě jsem si na topolech nějakou hlívu nechal, tak se těším až doroste, že bude znovu bašta. Díky za recept.
110 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahojky Pendo! Musím potvrdit, že tato polévka je VYNIKAJÍCÍ. Dělávali jsme ji hodně, ale v posledních dvou letech se nám bohužel nepodařilo v lese najít kotrč, tak jsme o tuto pochoutku ošizeni
Glamo, mám na Tebe skoro soukromý dotaz..prosím, nevlastníš náhodou řadu nebo alespoň část řady interhoteláckých receptů vycházejících kolem roku 1978..pod Čedokem?…už jsem se Tě mockrát chtěla optat…máme jich doma několik, ale žel bohu, není to celá řada…protože mamka to s láskou půjčovala a už se jí to nikdy nevrátilo…ráda bych je zkompletovala..myslím, že by to uvítala řada restaurací a hotelů, protože ty receptury fakt stojí za to…:-))
A když už najdete pěkný mladý kotrč, nerozkrájejte ho hned do mrtě!
Dejte si ho třeba do sklepa, do mělké misky s vodou - tedy pokud ho nepřinesete už z lesa s balem - a můžete postupně odřezávat konce a mít tak stálý zdroj chutné houby do polévky nebo jinam. Nechci vás mystifikovat, ale myslím, že měsíc už nám takhle vydržel párkrát.
Dobrou chuť!