Recept Dršťková polévka z hlívy ústřičné 3

Tresinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a okořeníme. Přichutíme kostkou hovězího bujónu, krátce povaříme a zahustíme světlou jíškou. Podáváme s kynutými žemličkami :)). Žemličky: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem uprostřed promáčkenem. Potřeme bílkem, posypeme solí, kmínem a dáme péci. Dobrou chuť :))

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 15.05.04 vloženo
  • 24751x zobrazeno

Ingredience

  • 500g hlívy ústřičné
  • 2 cibule
  • 1 polévková lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika
  • hovězí bujón
  • jíška z hladké mouky a sádla
  • majoránka
  • 1-2 stoužky česneku
  • Žemličky:
  • 500g polohrubé mouky
  • 250ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 90g tuku
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 2 žloutky
  • 1 bílek
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Doporučená příloha

  • Kynuté žemličky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dršťková polévka z hlívy ústřičné 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dršťková polévka z hlívy ústřičné 3

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dršťková polévka z hlívy ústřičné-Tresinka

O víkendu jsme byli na výletě v lese a našla jsem tam spoustu hlívy. Hned jsem udělala Dršťkovku. Koukám tady na net a našla jsem tuto Tvou Dršťkovku, takže chci říct, že ji dělám podobně a je doopravdy vynikající a bezva alternativa pro lidičky, kteří nejí dršťky. Chuť je velice podobná pravé Dršťkové.
Já jí dělám takto: nedávám žemličky, ale pro změnu s tou cibulkou a hlívou dám opéct kořenovou zeleninu na kostičky pokrájenou. Vývar jsem použila houbový s kostkou masoxu, protože jsme vařili další kusy hlívy na karbanátky.
Do jednoho talíře jsem si nalila trošku červeného vína a bylo to taky moc dobré. Takže nebojte se experimentovat.:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz