Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník housenka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do pomalého hrnce dáme vařené dršťky, přidáme ostatní sypké ingredience a dobře promícháme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a též přidáme. Nakonec zalijeme bujonem a vaříme na HIGH 2 - 3 hod. Hotovou polévku podle potřeby naředíme a dochutíme solí a pepřem. Polévku jsem uvařila na přání Drobka a protože výsledný produkt byl velmi chutný dávám ho i na Labužníka.
Recept je z kategorií: Polévky
chléb, pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dršťková polévka v pomalém hrnci
4813 příspěvků 20.10.11 00:28
Myslím si že v pomalém vaření (a tím nemyslím jen pomalý hrnec) spočívá prolnutí chutí a tím pádem lepší výsledek. Některé věci potřebují svůj čas.
Věřím ve vaření buď pomalé (pak se to nemusí „vylepšovat“ bujonem z kostky), nebo superrychlé jako např steak nebo asijská stir-fries.
521 příspěvků 19.10.11 19:03
Parles, samozrejme, ze v tom drstky uvaris, nejlepe na low.
No, poněkud mi v tomto případě uniká smysl toho 2 - 3 hodinového vaření v PH.
Když už mám vařené dršťky a bujon z kostky, tak přece koření, česnek a mouka na zahuštění nepotřebuje víc, než 10 minut. A pomalý hrnec mi zůstane čistý!
Ale to jen mimochodem, já tady brouzdám proto, že by mně zajímalo, jestli by šly v PH uvařit syrové dršťky. Nevíte to někdo? Předem děkuji za případné info!
609 příspěvků 25.1.09 03:43
To jsem ráda, že jsem se u vás trefila do noty… s dcerou jsme polévku snědly téměř okamžitě po uvaření a je fakt, že i mě výsledek mého pokusu velmi překvapil…samozřejmě že v tom dobrém smyslu slova…
Ano housenko díky za recept vyzkouším..
Děkuju Housenko, okamžitě uvařím. Nějak mi chyběla inspirace jak se do toho pustit. Tak teď už ji nepotřebuju, Hurá.