Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Jari Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dršťky pečlivě omyjeme, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Pak vodu slijeme a dršťky opláchneme. Zalijeme je znovu studenou vodou, osolíme a vaříme doměkka nejlépe v tlakovém hrnci. Vařené dršťky vyjmeme a prochladlé nakrájíme na nudličky. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zaprášíme ji sladkou mletou paprikou a ještě opatrně osmahneme. Jíšku rozmícháme v menším množství prochladlého vývaru nebo vody a vmícháme ji do polévky. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou zeleninu, masox, pepř a vaříme asi 30 minut. Před dokončením polévku okořeníme utřeným česnekem, majoránkou a dosolíme.
Recept je z kategorií: Masové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dršťková polévka 2
24 příspěvků 26.3.16 08:31
Já doma používém dršťky jen jako vložku do hotového masového vývaru. Vodu z drštěk vyleju.
…a usmažená až dozlatova
musim rict, ze kazdy varime jinak, avsak podle meho, do tradicni drstkove polevky patri osmazena cibulka a zelenina, take zazvor (mlety, ne cerstvy) a majoranka. Pridavam uzene maso, to vsak je pouze na vylepseni a nemusi v polevce byt. Misto uzeneho pouziji domaci hovezi vyvar.
Dršťková polévka jak ji vařím já
Mohu-li doporučit, tak dršťky vařte pomalu v normálním hrnci a ne v papiňáku! Je v tom totiž dost velký rozdíl. Když kousnu do kousku dršťky v polévce, tak má tak jakoby jemně křupnout. To s dršťkami vařenými v papiňáku nedocílíte, protože jsou sice měkké, ale uvařené jako hadr. V normálním hrnci také můžete proces průběžně kontrolovat, zatímco v papiňáku těžko. Zdravím!
9 příspěvků 1.9.10 18:15
Na základ je výborná kombinace trochu sádla + trochu másla, cibule by asi neměla chybět. Je dobře dochutit navíc špetkou zázvoru, mletého nebo čerstvě strouhaného. Ta zázvorová chuť by měla z dršťkové jemně dýchnout, na rozdíl od jinak skoro stejně kořeněné gulášovky, která by zase měla jemně zavonět muškátovým květem.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Pokusím se z toho složit jeden recept dnes večer. Uvidíme?
No já jí dělám podobně, jen základ dělám na másle a zpěním hodně cibule a do toho základu vmíchám mouku (jíška) a potom do ré směsi vmíchám koření. Dnes jsem jí dělala a přidala i brokolici a je to mňam
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Dobrý nápad s tím sádlem ejo a praktické,příště udělám cibulový základ na sádle,jinak ho dělám na hovězím loji,na morku nebo na tuku z vařených volských oháněk.Jednou za čas to sneseme mňam…
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Teď na to koukám ještě jednou a přiznávám,že jsem to přehlédl.Já dělám vždy cibulový základ,který u Jariho schází…já prostě bez cibulového základu ani ránu…
Tome, když není vývar z bůčku, tak stejnou službu prokáže kousek sádla, který hodím do hotové polévky- prospěje to chuti i vzhledu. Mňam.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Jari nemá to chybu!!Řezníci mě však učili zalévat dršťkovou polévku vývarem z bůčku.Zkus to a budeš v sedmém nebi…