Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
parles Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předem v papiňáku uvařené pěkné masité dršťky ( za 2 hodinky mají dost) nakrájíme na oblíbené tvary. Uvaříme těstoviny - používám Penne Rigate, to jsou takové ty rovné trubky, pokrm je pak vzdušnější. Ve větším kastrolu zpěníme na olivovém oleji na plátky nakrájenou cibuli, přidáme rajčata z plechovky a vše poněkud rozmačkáme a rozdusíme. Pak přidáme sůl a všechno koření (podle vlastní chuti), přisypeme dršťky a těstoviny a vše řádně promícháme. Povrch urovnáme a lehce zasypeme strouhaným parmezánem. Pokapeme olivovým olejem a dáme lehce zapéct do předehřáté trouby. Když se nám z trouby začne linout úžasná středomořská vůně, dáváme již jen pozor, abychom to nepřepískli a včas ten proces ukončili!
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
salát z čerstvé zeleniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dršťkofleky
2904 příspěvků 6.4.10 01:05
…ja som si zas študovala tento tvoj receptík…lebo som u Maďarov ochutnala aj držky s paradajkovým pyré, korenené iba čiernym korením, petržlenovou vňaťou…tak mi to trochu pripomenulo, keď to zmiešam s cestovinou a zapečiem - mám obdobu tvojich dršťkoflekov (teda bez stredomorskej vône)…ešte dobre, že mám v mrazničke zásoby držiek…všetky jedlá z nich sú skvelé…:o
Zdravím tiež!