Recept Drozdzowe paluszki - kynuté tyčinky Veg

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mouky nakrajet na kousky maslo a rozdrtit ho na jakoby drobenku. Pridat vzejite kvasnice s cukrem, sul, vejce, zloutky a kyselou smetanu. Po nekolik minut vypracovat testo. Z testa vyvalet dlouhe tenke valecky, polozit je na vymasteny plech a nechat je prikryte uterkou nakynout do dvojiteho objemu. Valecky potrit bilkem a posypat makem. Pect v troube predem vyhrate na 190 stupnu C po 15 minut. Ihned sejmout z plechu a podavat s napoji, nebo cistym polevkovym vyvarem.

Nahlásit recept

  • 04.02.11 vloženo
  • 2377x zobrazeno

Počet porcí

  • 40 porcí

Ingredience

  • recept na 40 tycek
  • 1 hrnek = 250 ml
  • 1 lžíce = 15 ml
  • 1 lžička = 5 ml
  • 1/2 hrnku másla
  • 2 1/4 hrnku přesité hladké mouky
  • 30 g čerstvých kvasnic
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce kyselé smetany
  • 1 bílek
  • 2 lžíce máku (nebo kmínu)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drozdzowe paluszki - kynuté tyčinky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 11.02.11 21:45

Posledni dobou mne nepracuje napojeni na Labu a jak vidim, moje odpoved zde neni i kdyz jsem ji vcera psala. Tu udanou stranku vidim poprve v zivote a recept jsem ziskala od pani sousedky, jak jsem jiz uvedla. Za to, ze na obrazku nekoho jsou tycky tluste, ja nemohu. Na tycinky jsem pridala nekolik receptu a ty urcite tak nevypadaji. Tento recept jsem pridala vlastne pouze kvuli testu, ktere je pouzito na dalsi polsky recept, kde jsem jiz utrzila nemistne poznamky…
Jsem rada ze se usmivas a mohu te ujistit, ze ja take :lol:

gabi
551 příspěvků 10.02.11 12:36
  • anglicka doslovna verzia receptu http://janradder.livejournal.com/161692.html
  • tie „prsty“ su tam dajake pritlste :)
  • my pridavame do cesta vareny zemiak a drvenu rascu…a robime ich take tycinkovitejsie…cize dlhe stihle…polievaju sa pred pecenim srvatkou alebo mliekom…ale to uz je iny recept…bavorsky
  • babi, na obrazku mas univerzalne bochnicky :)…mozu to byt buchty parenky…pecene buchty…langose…lokse…rohlicky nasladko i naslano…
babi
6360 příspěvků 09.02.11 01:58

gmp, nekolik let jsem zila v Jeseniku a moje moc mila, stara pani sousedka, Polka mne dala plno receptu. Ja si je zapsala anglicky a ted je pisi cesky. Takze ‚Fingers‘ jsem prelozila doslovne :roll: Zajiste ten vyvar muze byt barszcz, a nejspis je, anebo by to mohl byt taky rosol wolowy, nebo z kury…co rikas :-)
Dekuji Ti za opravu a ohodnocuji! Jiz nekolik dni me zlobi napojeni na Labuznika.

gmp
1603 příspěvků 09.02.11 00:01

Babi, ten překladač je na vraždu. Drozdzowe paluszki - „Tyčinky z kynutého těsta“, navíc tu jsou zmatky ve výrobě, vypadl Ti odstavec. Co s vejcetem, 2 žloutky, kysanou smetanou. Čistý polévkový vývar bude v originálu zřejmě barszcz. :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Reveňový koláč Reveňový koláč
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz