Recept Drozdzowe paluszki - kynuté tyčinky Veg

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do mouky nakrajet na kousky maslo a rozdrtit ho na jakoby drobenku. Pridat vzejite kvasnice s cukrem, sul, vejce, zloutky a kyselou smetanu. Po nekolik minut vypracovat testo.

Z testa vyvalet dlouhe tenke valecky, polozit je na vymasteny plech a nechat je prikryte uterkou nakynout do dvojiteho objemu. Valecky potrit bilkem a posypat makem.

Pect v troube predem vyhrate na 190 stupnu C po 15 minut. Ihned sejmout z plechu a podavat s napoji, nebo cistym polevkovym vyvarem.


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.02.11 vloženo
  • 2226x zobrazeno

Počet porcí

  • 40 porcí

Ingredience

  • recept na 40 tycek
  • 1 hrnek = 250 ml
  • 1 lžíce = 15 ml
  • 1 lžička = 5 ml
  • 1/2 hrnku másla
  • 2 1/4 hrnku přesité hladké mouky
  • 30 g čerstvých kvasnic
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce kyselé smetany
  • 1 bílek
  • 2 lžíce máku (nebo kmínu)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drozdzowe paluszki - kynuté tyčinky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 11.02.11 21:45

Posledni dobou mne nepracuje napojeni na Labu a jak vidim, moje odpoved zde neni i kdyz jsem ji vcera psala. Tu udanou stranku vidim poprve v zivote a recept jsem ziskala od pani sousedky, jak jsem jiz uvedla. Za to, ze na obrazku nekoho jsou tycky tluste, ja nemohu. Na tycinky jsem pridala nekolik receptu a ty urcite tak nevypadaji. Tento recept jsem pridala vlastne pouze kvuli testu, ktere je pouzito na dalsi polsky recept, kde jsem jiz utrzila nemistne poznamky…
Jsem rada ze se usmivas a mohu te ujistit, ze ja take :lol:

 
gabi
551 příspěvků 10.02.11 12:36
  • anglicka doslovna verzia receptu http://janradder.livejournal.com/161692.html
  • tie „prsty“ su tam dajake pritlste :)
  • my pridavame do cesta vareny zemiak a drvenu rascu…a robime ich take tycinkovitejsi­e…cize dlhe stihle…polievaju sa pred pecenim srvatkou alebo mliekom…ale to uz je iny recept…bavorsky
  • babi, na obrazku mas univerzalne bochnicky :)…mozu to byt buchty parenky…pecene buchty…langose…lok­se…rohlicky nasladko i naslano…
 
babi
6360 příspěvků 09.02.11 01:58

gmp, nekolik let jsem zila v Jeseniku a moje moc mila, stara pani sousedka, Polka mne dala plno receptu. Ja si je zapsala anglicky a ted je pisi cesky. Takze ‚Fingers‘ jsem prelozila doslovne :roll: Zajiste ten vyvar muze byt barszcz, a nejspis je, anebo by to mohl byt taky rosol wolowy, nebo z kury…co rikas :-)
Dekuji Ti za opravu a ohodnocuji! Jiz nekolik dni me zlobi napojeni na Labuznika.

 
gmp
1603 příspěvků 09.02.11 00:01

Babi, ten překladač je na vraždu. Drozdzowe paluszki - „Tyčinky z kynutého těsta“, navíc tu jsou zmatky ve výrobě, vypadl Ti odstavec. Co s vejcetem, 2 žloutky, kysanou smetanou. Čistý polévkový vývar bude v originálu zřejmě barszcz. :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz