Recept Drožďové nekynuté šátečky (varianta II)

leena66 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Droždí rozmícháme s kostkou cukru a trochou vlažného mléka (nenecháme kynout). Na vál prosijeme mouku, přidáme rozměklý tuk (ne rozehřátý), rozmíchané droždí, žloutek, špetku soli a postupně i zbývající mléko. Vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát asi 0,5 cm vysoký a nakrájíme na čtverečky cca 5x5 cm. Šátečky naplníme marmeládou, přehneme na trojúhelníčky, okraje přimáčkneme k sobě. Šátečky narovnáme na vymazaný plech, potřeme bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Ještě horké šátečky obalíme štědře v moučkovém cukru. Pozn.: Je potřeba s těstem pracovat poměrně svižně, nemělo by rozhodně vykynout!

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 30.07.07 vloženo
  • 4390x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 1 hodina

Ingredience

  • Před pár dny tu makyna uvedla velice podobný recept, tento uvádím jako variantu. Tyto šátečky děláme takto u nás mnoho let a vždy měly úspěch.
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g ztuženého tuku (bílého)
  • 125 ml mléka
  • 1 vejce (žloutek do těsta, bílek na potření)
  • 80 g droždí
  • 1 kostka cukru
  • špetka soli.
  • náplň : pikantní marmeláda (nejlepší je višňová nebo rybízová, měla by být tužší, aby nevytékala)
  • na obalení moučkový cukr

Doporučená příloha

  • káva, čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drožďové nekynuté šátečky (varianta II)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Drožďové nekynuté šátečky (varianta II)

leena66
53 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Drožďové nekynuté šátečky (varianta II)

Skutečně je ten recept takto, když jsem ho přebírala od své matky, tak jsem na to samé ptala taky. Děláme tyto šátečky u nás v rodině už od mého dětství a vždycky byly výborné, mají takovou specifickou chuť, těsto není vůbec sladké, proto se pak obalují v cukru. Vyzkoušejte a uvidíte … hlídat ať nevykynou!

Labužník Mikinka02
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Až 80g droždia ?!?!

Podľa mojich skúseností je pomer 500 g múky a 80 g droždia neprimeraný. Na také množstvo múky sa dáva 1 kocka droždia - t.j.42 g. Tak neviem…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Cibulačka Cibulačka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz