Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eleeen Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do kastrolu (objem 3 l) na olej dáme najemno nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět a dáme stranou (pokusíme se tak, aby nám olej zůstal v kastrolu). Do zbylého oleje nasypeme rozdrobené droždí a mícháme, napřed se droždí rozpustí a bublá, teprve potom zhoustne a odděluje od tuku, ještě chvíli pražíme až začne vonět. CELOU DOBU MÍCHÁME. Kastrol odstavíme, rozklepneme na droždí vejce, řádně rozmícháme na kaši. Pak přidáváme další suroviny jako do běžných játr. knedlíčků – cibule, rozmačkaný česnek, sůl, pepř, majoránku, promícháme a zasypeme strouhanku tak, aby vznikla hmota jako na knedlíčky. Tuto vrátíme zpět na oheň a mícháme. Směs se začne smažit dozlatova. Vařečkou ji rozdělíme na menší kousky a zalijeme horkou vodou. Přidáme kostku bujónu, pórek a mrkev a vaříme ještě cca 15 minut než se knedlíčky „provaří“. Z této směsi vzniknou tedy nepravidelné žmolky a jemná zavářka z drobečků (něco jako kapání). Lze také přidat více strouhanky a vytvarovat knedlíčky v ruce, či nočky lžící a naházet je do již vařící vody. I když se to nezdá, je to velice dobrá polévka a díky tomu, že smažíme droždí zcela samotné, lze jej „vysmažit“ zcela z jeho nepříjemné vůně. Malá rada: na jedno droždí jedno vejce a 1/2 l vody, lze tedy polévky udělat i méně nebo více.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Drožďová polévka podle Eleeenky
2 příspěvky 7.10.09 17:06
Chtěl jsem napsat že je fajn do ní přidat trochu sušených hub (nejlépe hříbky).
2 příspěvky 7.10.09 17:02
Děkuji Eleeenko, je jak od maminky.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
jéééé, to je ti tak řekla bych, normálka- máme nárok, žejo.
Já ti mám někdy taky takové dilema, něco napíšu a ono se ti mi to napsaný zdá tak divný. Napíšu si pak vedle oba výrazy a vybírám, který je „hezčí“ a sama nad sebou se směju a říkám si : je tohle vůbec možný? A jak vidno, je to možný, ale svět se proto nezboří (jako včera v tom filmu-Apokalypsa).
Krásný sluneční den-konečně Jana
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Terrinko, díky, už se mi to v hlavě plete.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Moje zlatá maminka tuhle drožďovku také dělala, naučila nás jí, a protože je celkem rychlá dělám vždy, když není moc času a nebo už nemám pohotovou inspiraci. Jen měla jiný název : Horská polévka. Dnes jí dělám.
Sylvi, já bych napsala scedit, čili se S- ahóóój ha,ha, Jana
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Tato polévka je výborná. Musela jsem ji ale nakonec zcedit, protože byla neskutečně hustá, asi jsem dala moc strouhanky. Do polévky jsem tedy přidala asi 3 naběračky zcezené drožďové hmoty a zbytek asi zmrazím, či co.
Lidi, dá se napsat zcedit i scedit? Já už nevím. Dííík
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak takhle dělala drožďovou polévku moje máma.I když já dělám klasickou s knedlíčkama tak takhle je perfektní a díky že jsi mi to připoměla.