Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Máslo s cukrem ruční metlou elektrického šlehače ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce, přidáme sůl a polovinu citronové kůry. Smícháme mouku s kypřícím práškem, prolijeme na těsto a hnětacími nástavci vypracujeme dohladka. 2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto vlijeme na vymaštěný plech, povrch uhladíme. 3. Máslo na drobenku ušleháme do pěny, přidáme mouku, cukr, druhou polovinu citronové kůry a skořici a lehce prohněteme. 4. Višně necháme na sítu okapat. Drobenku a višně rozvrstvíme střídavě v šikmých pruzích na těsto. Koláč pečeme zhruba 35 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem. Tip: Drobenka chutná výborně i s vlašskými nebo lískovými ořechy, sezamem nebo sekanými pistáciemi.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Drobenkový koláč s višněmi
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Na drobenku je předepsáno podle mého hodně másla a cukru, já dávám 50g másla a 50g cukru, 120g polohr. mouky, ( podle návodu ze staré kuchařky od pana Vrabce ), hodím vše do mixeru ( robotu ) a je výborná. Zítra budu dělat malé české koláčky s višněmi, tak zkusím dát do drobenky místo části mouky trochu nastrouhaných lískových oříšků.