Recept Drobenkový koláč od maminky
Kopretinka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Mouku, prášek do pečiva, krupičkový cukr, vanilkový cukr, 100g Hery a 1 vejce umixujeme, nebo promícháme rukou. Vytvoříme tím drobenku, kterou necháme 5 minut odležet v chladném místě. Vymažeme si olejem a vysypeme polohrubou moukou dortovou formu a začneme dělat vrstvy. Na dno dáme vrstvu drobenky, na ni strouhaná jablka. Opět drobenku a jablka. Tvoříme vrstvy dokud máme drobenku a jablka. Nakonec polijeme povrch koláče 5 lžícemi rozpuštěné Hery a dáme do trouby. Pečeme na 200 stupňů do zlatova. Nakonec jen tak pokapeme čokoládovou polevou.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
- 28029x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 minut
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100g krupičkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100g měkké Hery
- 1 vejce
- jablka
- 5 lžic rozpuštěné Hery
- 3 lžíce čokoládové polevy
Doporučená příloha
Horká čokoládka nebo čaj
)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku15.12.10 15:30
Moc dobrý moučník, akorát jsem měla menší problémy s nanášením
těsta do formy, ale námaha za to stála
Diskuse k receptu Drobenkový koláč od maminky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Drobenkový koláč od maminky
3 příspěvky 29.8.12 17:21
Koláč jsem dělala několikrát a vždy má v rodině velký úspěch, je výborný!!
Dělám skoro stejný recept,dávám však hrubou mouku a jen 1 PL prášku do pečiva.Peču v remosce, Na dno navrstvím polovinu drobenky,na to ovoce a nahoru zbytek drobenky.Ovoce dávám podle sezony od jara začnu rebarborou,pak jahody, rybíz a další až v zimě dojde na kompotované ovoce.Čokoládu nedávám.V remosce peču přesně 20 minut.
2 příspěvky 15.12.10 15:30
Moc dobrý moučník, akorát jsem měla menší problémy s nanášením těsta do formy, ale námaha za to stála
2 příspěvky 15.12.10 14:10
Ted jsem dala do trouby. Ale přijde mi, že těsta moc není, vyšly mi tak tak 3 vstvy, ale mělo by to asi nabýt, že? A jak s těstem pracujete? Mě se to strašně lepilo a vůbec to ve formě nechtělo držet…nejsem zvyklá na takové těsto (drobenku).
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera jsem upekla, teda vlastně jsme upekli (přítel udělal jablka).Mooooc dobroučké, ještě teplé jsme vetší část snědli s kopečkem vanilkové zmrzliny. Všem doporučuji, rychlé, štavnaté, křupavé.
Jenom, příšte dám méně cukru do drobenky, a pekla jsem to na cca 170°C v elektrické troubě s ventilátorem a bylo to akorát.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Týýý joooo, Kopretinko, to je úplně jiný drobenkový, než jaký znám já!!!! Navíc vypadá moc dobře, takže ho dnes odpoledne upeču. Paráááda.
A všem bych ráda doporučila použít nejen jablíčka, ale taky švestky a rozpůlené kuličky hrozna. Hrozno je vynikající ovoce na pečení. Já sice navíc musím kvůli rodině vyndávat z něj zrníčka, ale klidně to udělám, upečené hrozno v koláči nebo na koláči stojí za to!!!!
Dávala jsem na koláče i zelené ryngličky, broskve, nektarinky!
Krááásně jsi to vyfotila
) Udělám tento koláč o víkendu, sbíhají
se mi sliny, místo jablíček zkusím hrušky a uvidíme
))
Dnes jsem tento koláč zkoušela. Je moooooc dobrý !! Akorát příště jej budu péct na 150 - 170 °C, protože byl uvnitř ještě trochu syrový. Pekla jsem ho v dortové formě o průměru 21 cm.