Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Z hlávky zelí oddělíme 12 velkých listů a 2 minuty povaříme. Na utěrku rozložíme vždy 3 listy aby se překrývaly. Okmínuje je a poklademe 3-4 plátky slaniny 2. Cibuli oloupeme, nadrobno posekáme a zesklovatíme na 1 lžici másla. Promícháme s mletým masem, vejcem, strouhankou a smetanou. Osolíme, opepříme a rozdělíme na zelné listy. 3. Podélné okraje zelných listů založíme, svineme, převážeme nítí a ze všech stran prudce opečeme na zbylém másle. Přidáme 6 nadórobno nakrouhaných listů, zalijeme vývarem a dusíme asi 30 min. Závitky vyjmeme, omáčku ochutime zakysanou smetanou, osolíme a opepříme.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
31.7.16 15:30
Je to výborné. Možná by ale chtělo kromě pepře okořenit náplň nějakým jiným kořením (možná čubrikou, adžikou nebo majoránkou s tymiánem - vyzkouším příště), připadala mě trošku nevýrazná.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Drážďanské zelné závitky