Recept Doudlebské vdolky
Labužník Jana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Z rozdrobeného droždí, trochy teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, promícháme, vlijeme vykynutý kvásek, opět promícháme, přidáme zbytek teplého mléka, změklý tuk a vejce a nejdříve v míse, pak na vále podsypaném moukou vypracujeme hladké a husté těsto. Přendáme ho do mísy, posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme asi 3/4h na teple vykynout. Dobře nakynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme z něj silnější plát. Skleničkou vykrájíme vdolky, rozložíme je na pomaštěný plech a necháme ještě chvíli vykynout. Pak je vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Recept je z kategorií: Koblihy
- 30.10.01 vloženo
- 18762x zobrazeno
Čas přípravy
- 1,5 hodiny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- kostička droždí (42g)
- 2 dl mléka
- lžička cukru
- 50 g rostlinného tuku
- 1 vejce
- špetka soli
- tuk na plech
Doporučená příloha
Podáváme nasladko nebo na slano jako přílohu k masu s omáčkou.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Doudlebské vdolky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Doudlebské vdolky
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
díky Tome