Recept Dort s baileys s broskvovým želé..

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dort s baileys s broskvovým želé..

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a kypřicím práškem a prosijeme na pěnu. Promícháme. Dno rozevírací formy (Ø 26 cm) vyložíme pečicím papírem a naplníme ji těstem. Pečeme 30 minut. Piškot vyjmeme z trouby, vyklopíme na podnos, pečicí papír odstraníme. Piškot necháme vychladnout, seřízneme do roviny a vodorovně překrojíme. Spodní díl piškotu ohradíme dortovým prstencem. Na broskvové želé namočíme do studené vody želatinu. Broskve necháme na sítu okapat, 2 půlky odložíme, z ostatních připravíme pyré. V hrnci k nim přidáme citronovou šťávu a ohřejeme. V horkém pyré rozpustíme vymačkanou želatinu. Připravíme první vrstvu krému: Do vody dáme nabobtnat 4 plátky bílé želatiny. Do 100 ml baileys přidáme 25 g cukru a mírně ohřejeme. Vymačkanou želatinu rozpustíme v teplém baileys. Vmícháme 150 g jogurtu a 300 ml ušlehané smetany. krém rozetřeme na spodní díl piškotu a na 10 minut dáme zmrazit. Vychladlé, ale ještě neželírující želé rozetřeme na první vrstvu krému a opět dáme na 10 minut mrazit. Stejně jako první, připravíme i druhou vrstvu krému, rozetřeme ho na pyré, přiložíme druhý korpus. Necháme v chladničce ztuhnout, odstraníme prstenec. *Ozdoba:* Dotuha ušleháme smetanu se ztužovačem, 2/3mi dort potřeme. Obvod ozdobíme krokantem. Do cukrářského sáčku s tvořítkem s malým otvorem nalijeme baileys a na dort nakreslíme čáry. Na okraje nastříkáme pusinky ze zbylé šlehačky, ozdobíme zbylými broskvemi. Čerpáno z Nejlepších receptů (4/2005).

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 06.04.05 vloženo
  • 6198x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 16 porcí

Ingredience

  • *...alias dort jako z pohádky, který díky likéru získá zvláštní aroma i chuť*
  • *Piškotové těsto a broskvové želé:*
  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 50 g škrobové moučky
  • 2 ČL kypřicího prášku
  • 5 plátků bílé želatiny
  • 480 g kompotovaných broskví
  • šťáva z 1 citronu;
  • *Krém:*
  • 8 plátků bílé želatiny
  • 200 ml baileys
  • 50 g cukru
  • 300 g jogurtu
  • 600 ml smetany;
  • *Ozdoba:*
  • 200 ml smetany
  • 2 ČL ztužovače
  • 2 PL "krokantu":http://www.labuznik.com/forum_posts.php?ID=1897
  • 50 ml baileys.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dort s baileys s broskvovým želé..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz