Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jcs1 Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úžasný stylový americký dort.
Z cukru, másla, mouky, kakaa, soli, vody smíchané s barvivem a z 2/3 podmáslí vytvořte těsto. Přidejte vejce, zbylé podmáslí a vanilku a dobře rozmixujte robotem. Zvlášť smíchejte ocet, jedlou sodu a směs propracujte rukou do těsta. Vložte do dvou vymazaných kulatých forem o průměr cca 20 cm do předehřáté trouby na 180°C a pečte asi 30 minut. Mezitím na krém: Za stálého míchání na sporáku nasypte mouku, sůl a pomalu postupně přidáváme mléko. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Nechte zchladit. Zvlášť vymixujte Heru a margarín a přidejte ke zchladlé směsi mouky s mlékem. Vmíchejte cukr a vanilku. Mixujte vše do jemna....... Krém rozprostřete na korpus, přiklopte druhým korpusem a celý dort včetně boků pokryjte krémem. Dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Dorty Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dort Red Velvet Cake
Tenhle dort dělám, ale recept mám jiný a to dost podstatně. Rozhodně pokud se týče krému, je pravdou že tohoto jak je tu popsaný, bych se ani nedotkla. Budu jej péct příští týden tak sem potom dám recept. Pokud to nebude vadit.
http://bigbaketheory.com/…velvet-cake/
zdroj ale je třeba dát polovinu cukru, američani s cukrem přehánějí
a krém dělám z mascarpone…
nebo je fajn recept na mimibazaru - v češtině
Bezva
Stačí uvést zdroj, nemusí být
vlastní. Rád pak tento smažu, pokud tu bude lepší recept…
Není to můj vlastní recept a vůbec nemám fotku až ho budu péct příště tak to zveřejním.
@Jarčulinka Přidej svůj recept
Red velvet tedy dělám úplně jinak.Je to vůbec dobré s tou hromadou cukru a margarínu?
Netrapte chudaka, on za to opravdu nemuze. Jednoduse si zvolil americky recept, ktery snad uz ani tam casto nepecou. Nejlepsi je napsat jiny zdravejsi recept a je to! Tento recept pred upravou jsem vcera nekde zahledla a dnes jej nemuzu najit, ale znel dosti presne se vsemi temi margariny a barvami.
Jcs1, jednoduse tento recept nevylepsis a tak radeji jej nechej jako vystrahu jak dort take muze vypadat. A uz vubec to neber osobne! Nakonec, rikas, ze nebyl tak hrozny, ze docela chutnal. Jedno jsi zajiste docilil, ze dort chutnal autenticky, protoze je mirny rozdil v chuti s barvivem a v chuti s repou.
S pozdravem…
Pokud se podle receptu někdo odhodlá připravit „Red Velvet Cake“, tak si dejte bacha na:
1. 2 PL červeného potravinářského barviva Není barva jako barva. I běžné tuzemské práškové barvivo může mít vydatnost 5g (tj. cca 1KL!!!) na 10kg těsta
2. Za stálého míchání na sporáku nasypte mouku, sůl a pomalu postupně přidáváme mléko. Míchejte, dokud směs nezhoustne. S přiléváním mléka (natož kondenzovaného) do mouky zkušenost nemám. Ta „směs“ se dělá opačně: ve STUDENÉM mléce rozmíchat mouku a pak zahřívat. Moučná kaše má být povařená…
3. Zvlášť vymixujte Heru a margarín a přidejte ke zchladlé směsi mouky s mlékem. S margaríny (co jiného je HERA než margarín?) v krému také nemám zkušenost. Ale obvykle se to dělá opačně: do vyšlehaného másla se postupně přidává moučná (pudingová) kaše…
Tož tak…, zlomte vaz
5068 příspěvků 20.8.12 08:42
.. som si bola ista ked sa jcs pytal na recept ze tu je a nenasla a aha ho, babi nasla..
pekny tyzden zelam:) a dokonca som
na nete davno videla kdesi ze stavu z repy zsalahali do toho kremoveho
syru 
Příspěvek upraven 20.08.12 v 08:49
AAAA, tak my se bavime o Hera do kremu, ja myslela do testa…no, to radeji krem z neceho jineho, jako napriklad z toho kremoveho syru. Ale nakonec, kazdemu muze chutnat neco jineho. Nasla jsem jeden mnou pridany recept zde
http://www.labuznik.com/recipe.php?… je podobny Red velvet cake…
http://tortyodmamy.sme.sk/…orty-s-ramou
http://cukrar.gastronews.cz/…a_vypsat.asp?…
Jcs1 ja si to vubec nemyslim, ze recept s herou zde nema co delat…je plno lidi co z toho, nebo onoho duvodu maslo nemohou, napriklad maji alergie. I kdyz jsem v Cesku zila, s herou nemam zkusenosti. Crisco, ktere je z canola oleje nekdy pouzivam na testo pro pie, ale na vareni take ne.
A ano, fotku mas velmi zajimavou
5068 příspěvků 19.8.12 22:54
Na Lab. je tiez tecept s kvasenym zelim
a v komentoch je spominany aj kolac s cervenou
repou..a krem oblubeny americky= smotana a smotanovy syr..
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
@babi Já bych byl taky za Tvoji verzi receptu rád. Stejně tak i ostatní - podle komentářů.
Pokud si Vás tu dostatek bude myslet, že recept s Herou/margarínem na tento dort tu nemá co dělat, tak můj recept můžeme upravit. To mi přijde jako dobré řešení. Ale je tu plno dalších receptů na dorty z Hery a margarínu, tak jsem to sem vložil tak, jak jsme dort připravili my. Neříkám, že bezchybně.
Každý si odsud sám po své úvaze vybere co a jak si připraví/uvaří/upeče
A mimochodem dort byl výborný, to si nevymýšlím (a nesnědl jsem ho celý jen já sám
)
Joris, predbehl jste me, abych Vas pozdravila! Recept zajiste mohu napsat, avsak radeji do vasi SP, abychom zde nemeli nekolik receptu na jeden a ten stejny dort i kdyz s obmenou…
Terezo, to, co jsem napsala, že jsem na Labu svůj podobný recept nikdy nepřeložila a nevložila bylo po Tvem presvedceni. Od te doby vsak hledam take jine recepty…
Dekuji!
http://www.youtube.com/watch?…
Asi se budu zase zdat zoufale staromodni - ale proc v receptu neopravite aspon tu cestinu? Vzdyt prece clovek sem dava recept proto, aby si podle nej mohli ostatni uvarit neco, co sam poklada za pozoruhodne. Tak by si mel dat zalezet, aby to vypadalo. Nemluvim o prekladu, nemusi byt kazdy prekladadel, ale opravit po translatoru formulace jako „smes smichejte do rukou testa“ nebo „vlozte ve dvou kulatych formach“, a tak podobne, to by snad slo? Zbytecne pak hezky a funkcni recept dostava na frak.
Pokud moje „stourani“ nekoho nastve, tak se omlouvam. Po minule zkusenosti, kdy se po technickem dotazu rozpoutala diskuze, na jejimz konci se z ignoranta stal mucednik, jsem opatrna. Ale tady si troufnu, protoze vim, ze jcs1 zadny ignorant neni.
@babi Opravdu by se recept nevypařil - a tady jsi psala, že jsi na Lab svůj podobný recept nikdy nepřeložila a nevložila.
Tereza
Jcs, líbí se mi nafocení, zajímavý úhel pohledu
2452 příspěvků 19.8.12 09:39
Já si pořád říkala, že mi je to nějaké povědomé, a ono ano, už před časem sem zébulon vložila svůj recept .
Bylo by možné přidat sem ten recept s červenou řepou? Nerad používám umělá barviva.
Jcs1, dort znam vic jak dobre z Kanady, upekla jsem jej nejednou kdysi pro deti. Muj recept se vsak velice lisil od toho Tveho a to tim, ze jsem se snazila pect trochu zdraveji. Do testa jsem pouzivala upecenych cervenych rep na obarveni a hodne citronu pro jasnost barvy misto octa. Zajiste maslo! Na krem (frosting) jsem pouzivala kremovy syr (Philadelphia Cream Cheese) s neuslehanou slehackou, trochou masla, pudrovym cukrem a trochou vanilkoveho extraktu vse naslehane do lehkeho bileho kremu (bezne pouzivany pri zdobeni ruzneho peciva). Na dortu byl pekny prave ten kontrast mezi cervenou a bilou barvou. Jsem presvedcena, ze jsem recept kdysi pridala na Labu, avsak bylo mi receno ze ne. Recept ktery pridala Zebulon je podstatne blizsi tomu memu, coz vsak jeste nic neznamena…
Jcs1
Vidím, že i po citlivém upozornění na
nesrovnalost v postupu je vám zatěžko opravit zřejmou ptákovinu 
Ale i ten nepodařený krém odpovídá vašemu
postupu…
já tomu říkám „Ztraceno v překladu“ = blbě přeloženo (viz to vaše mixování místo šlehání, míchání) ale nechtěl jsem hned rejpat
Nebýt těch fotek, tak jsem na pochybách, že jste to podle tohoto receptu připravil. No, možná ano… viz ten krém na fotkách
Do jisté míry souhlasím s Eja, ale stejně nechápu, že z desítek receptů na krémy do tohoto dortu jste si vybral zrovna tuto margarínovou „bombu“
Možná by bylo dobré sem vložit odkaz na zdroj a labužníci by se třeba postarali o lepší překlad. Ten dortík a snad v tomto případě i amerikánská kuchyně, si ho zaslouží
@casino Recept jsem překládal dle americké předlohy od kolegyně z USA a na překlady moc nejsem, tak proto ty neobratnosti vznikly. Smysl je snad každému jasný. Původně jsem měl množství ingrediencí zadány v amerických „cups“ a „ounces“ a vše jsem převáděl na metrické jednotky, proto mi to asi zamotalo hlavu.
@Eja Určitě by šlo nahradit máslem, asi by to bylo zdravější
Do původního dortu „Red Velvet Cake“ se
ale dává americké Crisco a
to nevím, zda je v Česku k sehnání. Máslo určitě použít lze, jen pak
bude dort hutnější méně nadýchaný (můj odhad). Třeba mě vyvedete
z omylu. Když recept vyzkoušíte, budu rád za vaše poznatky.
Hlasuji pro krém, náplň navrch
Nešlo by pekelný mix Hera + margarin nahradit máslem??
No, já bych u tohoto receptu na každý pád slovo POLEVA ve všech pádech nahradil NÁPLNÍ, (nebo KRÉMEM)… ale je to věc názoru

Z grutu bych přepsal: Za stálého míchání na sporáku smícheje mouku, sůl a pomalu postupně přidáváme mléko. Míchejte dokud směs nezhoustne. (ne kvůli tomu chybějícímu písmenku…
Příspěvek upraven 18.08.12 v 19:05