Recept Dort Red Velvet Cake

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dort Red Velvet Cake

Úvod

Úžasný stylový americký dort.

Postup

Z cukru, másla, mouky, kakaa, soli, vody smíchané s barvivem a z 2/3 podmáslí vytvořte těsto.

Přidejte vejce, zbylé podmáslí a vanilku a dobře rozmixujte robotem.

Zvlášť smíchejte ocet, jedlou sodu a směs propracujte rukou do těsta.

Vložte do dvou vymazaných kulatých forem o průměr cca 20 cm do předehřáté trouby na 180°C a pečte asi 30 minut.

Mezitím na krém:
Za stálého míchání na sporáku nasypte mouku, sůl a pomalu postupně přidáváme mléko. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Nechte zchladit.

Zvlášť vymixujte Heru a margarín a přidejte ke zchladlé směsi mouky s mlékem.

Vmíchejte cukr a vanilku. Mixujte vše do jemna.......

Krém rozprostřete na korpus, přiklopte druhým korpusem a celý dort včetně boků pokryjte krémem.

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Dorty Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.08.12 vloženo
  • 21025x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min příprava + 30 min pečení

Ingredience

Těsto:

  • 200 g cukru krystal
  • 120 g změklého másla nebo Hery
  • 250 g hladké mouky
  • 2 PL kakaa na pečení
  • 2 PL vody
  • 2 PL červeného potravinářského barviva
  • 250 ml podmáslí
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilky
  • 1 PL octa
  • 1 lžička jedlé sody sody

Krém:

  • 250 ml kondenzovaného mléka
  • 60 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 130 g cukru krystal
  • 225 g margarínu
  • 120 g Hery
  • 1 lžička vanilky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jcs1 18.08.12 16:53

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Dort Red Velvet Cake

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Smise
6 příspěvků 08.04.14 13:27
Red velvet

Tenhle dort dělám, ale recept mám jiný a to dost podstatně. Rozhodně pokud se týče krému, je pravdou že tohoto jak je tu popsaný, bych se ani nedotkla. Budu jej péct příští týden tak sem potom dám recept. Pokud to nebude vadit.

 
Jarčulinka
8 příspěvků 25.10.12 13:33
red velvet

http://bigbaketheory.com/…velvet-cake/
zdroj ale je třeba dát polovinu cukru, američani s cukrem přehánějí
a krém dělám z mascarpone…
nebo je fajn recept na mimibazaru - v češtině

 
jcs1
77 příspěvků 25.10.12 13:03

Bezva :-) Stačí uvést zdroj, nemusí být vlastní. Rád pak tento smažu, pokud tu bude lepší recept…

 
Jarčulinka
8 příspěvků 25.10.12 11:17

Není to můj vlastní recept a vůbec nemám fotku až ho budu péct příště tak to zveřejním. :)

 
jcs1
77 příspěvků 25.10.12 11:10

@Jarčulinka Přidej svůj recept :)

 
Jarčulinka
8 příspěvků 25.10.12 10:49

Red velvet tedy dělám úplně jinak.Je to vůbec dobré s tou hromadou cukru a margarínu?

 
babi
6360 příspěvků 21.08.12 23:21

Netrapte chudaka, on za to opravdu nemuze. Jednoduse si zvolil americky recept, ktery snad uz ani tam casto nepecou. Nejlepsi je napsat jiny zdravejsi recept a je to! Tento recept pred upravou jsem vcera nekde zahledla a dnes jej nemuzu najit, ale znel dosti presne se vsemi temi margariny a barvami.
Jcs1, jednoduse tento recept nevylepsis a tak radeji jej nechej jako vystrahu jak dort take muze vypadat. A uz vubec to neber osobne! Nakonec, rikas, ze nebyl tak hrozny, ze docela chutnal. Jedno jsi zajiste docilil, ze dort chutnal autenticky, protoze je mirny rozdil v chuti s barvivem a v chuti s repou.
S pozdravem…

 
casino
4469 příspěvků 21.08.12 22:40
Autor provedl nějaké kosmetické změny,

Pokud se podle receptu někdo odhodlá připravit „Red Velvet Cake“, tak si dejte bacha na:

1. 2 PL červeného potravinářského barviva Není barva jako barva. I běžné tuzemské práškové barvivo může mít vydatnost 5g (tj. cca 1KL!!!) na 10kg těsta

2. Za stálého míchání na sporáku nasypte mouku, sůl a pomalu postupně přidáváme mléko. Míchejte, dokud směs nezhoustne. S přiléváním mléka (natož kondenzovaného) do mouky zkušenost nemám. Ta „směs“ se dělá opačně: ve STUDENÉM mléce rozmíchat mouku a pak zahřívat. Moučná kaše má být povařená…

3. Zvlášť vymixujte Heru a margarín a přidejte ke zchladlé směsi mouky s mlékem. S margaríny (co jiného je HERA než margarín?) v krému také nemám zkušenost. Ale obvykle se to dělá opačně: do vyšlehaného másla se postupně přidává moučná (pudingová) kaše…
Tož tak…, zlomte vaz :)

 
jolana
5064 příspěvků 20.08.12 08:42

.. som si bola ista ked sa jcs pytal na recept ze tu je a nenasla a aha ho, babi nasla.. :mavam: pekny tyzden zelam:) a dokonca som na nete davno videla kdesi ze stavu z repy zsalahali do toho kremoveho syru :lol:

Příspěvek upraven 20.08.12 v 08:49

 
babi
6360 příspěvků 20.08.12 00:45

AAAA, tak my se bavime o Hera do kremu, ja myslela do testa…no, to radeji krem z neceho jineho, jako napriklad z toho kremoveho syru. Ale nakonec, kazdemu muze chutnat neco jineho. Nasla jsem jeden mnou pridany recept zde
http://www.labuznik.com/recipe.php?… je podobny Red velvet cake…

 
casino
4469 příspěvků 20.08.12 00:04

http://tortyodmamy.sme.sk/…orty-s-ramou
http://cukrar.gastronews.cz/…a_vypsat.asp?…

 
babi
6360 příspěvků 19.08.12 23:20

Jcs1 ja si to vubec nemyslim, ze recept s herou zde nema co delat…je plno lidi co z toho, nebo onoho duvodu maslo nemohou, napriklad maji alergie. I kdyz jsem v Cesku zila, s herou nemam zkusenosti. Crisco, ktere je z canola oleje nekdy pouzivam na testo pro pie, ale na vareni take ne.
A ano, fotku mas velmi zajimavou :palec:

 
jolana
5064 příspěvků 19.08.12 22:54

Na Lab. je tiez tecept s kvasenym zelim :lol: a v komentoch je spominany aj kolac s cervenou repou..a krem oblubeny americky= smotana a smotanovy syr..

http://www.labuznik.com/recipe.php?…

:mavam:
 
jcs1
77 příspěvků 19.08.12 22:50

@babi Já bych byl taky za Tvoji verzi receptu rád. Stejně tak i ostatní - podle komentářů.

Pokud si Vás tu dostatek bude myslet, že recept s Herou/margarínem na tento dort tu nemá co dělat, tak můj recept můžeme upravit. To mi přijde jako dobré řešení. Ale je tu plno dalších receptů na dorty z Hery a margarínu, tak jsem to sem vložil tak, jak jsme dort připravili my. Neříkám, že bezchybně.

Každý si odsud sám po své úvaze vybere co a jak si připraví/uvaří/u­peče :-)

A mimochodem dort byl výborný, to si nevymýšlím (a nesnědl jsem ho celý jen já sám :mrgreen: )

 
babi
6360 příspěvků 19.08.12 21:27

Joris, predbehl jste me, abych Vas pozdravila! Recept zajiste mohu napsat, avsak radeji do vasi SP, abychom zde nemeli nekolik receptu na jeden a ten stejny dort i kdyz s obmenou…

Terezo, to, co jsem napsala, že jsem na Labu svůj podobný recept nikdy nepřeložila a nevložila bylo po Tvem presvedceni. Od te doby vsak hledam take jine recepty…

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.08.12 17:38

Dekuji!

 
simanova
19 příspěvků 19.08.12 16:55

http://www.youtube.com/watch?…

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.08.12 13:20

Asi se budu zase zdat zoufale staromodni - ale proc v receptu neopravite aspon tu cestinu? Vzdyt prece clovek sem dava recept proto, aby si podle nej mohli ostatni uvarit neco, co sam poklada za pozoruhodne. Tak by si mel dat zalezet, aby to vypadalo. Nemluvim o prekladu, nemusi byt kazdy prekladadel, ale opravit po translatoru formulace jako „smes smichejte do rukou testa“ nebo „vlozte ve dvou kulatych formach“, a tak podobne, to by snad slo? Zbytecne pak hezky a funkcni recept dostava na frak.

Pokud moje „stourani“ nekoho nastve, tak se omlouvam. Po minule zkusenosti, kdy se po technickem dotazu rozpoutala diskuze, na jejimz konci se z ignoranta stal mucednik, jsem opatrna. Ale tady si troufnu, protoze vim, ze jcs1 zadny ignorant neni.

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 19.08.12 11:44

@babi Opravdu by se recept nevypařil - a tady jsi psala, že jsi na Lab svůj podobný recept nikdy nepřeložila a nevložila.

Tereza

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.08.12 10:09

Jcs, líbí se mi nafocení, zajímavý úhel pohledu :-)

 
di
2451 příspěvků 19.08.12 09:39

Já si pořád říkala, že mi je to nějaké povědomé, a ono ano, už před časem sem zébulon vložila svůj recept .

 
Joris 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.08.12 08:38

Bylo by možné přidat sem ten recept s červenou řepou? Nerad používám umělá barviva.

 
babi
6360 příspěvků 19.08.12 01:13

Jcs1, dort znam vic jak dobre z Kanady, upekla jsem jej nejednou kdysi pro deti. Muj recept se vsak velice lisil od toho Tveho a to tim, ze jsem se snazila pect trochu zdraveji. Do testa jsem pouzivala upecenych cervenych rep na obarveni a hodne citronu pro jasnost barvy misto octa. Zajiste maslo! Na krem (frosting) jsem pouzivala kremovy syr (Philadelphia Cream Cheese) s neuslehanou slehackou, trochou masla, pudrovym cukrem a trochou vanilkoveho extraktu vse naslehane do lehkeho bileho kremu (bezne pouzivany pri zdobeni ruzneho peciva). Na dortu byl pekny prave ten kontrast mezi cervenou a bilou barvou. Jsem presvedcena, ze jsem recept kdysi pridala na Labu, avsak bylo mi receno ze ne. Recept ktery pridala Zebulon je podstatne blizsi tomu memu, coz vsak jeste nic neznamena… :mavam:

 
casino
4469 příspěvků 19.08.12 00:08

Jcs1
já tomu říkám „Ztraceno v překladu“ = blbě přeloženo (viz to vaše mixování místo šlehání, míchání) ale nechtěl jsem hned rejpat :) Vidím, že i po citlivém upozornění na nesrovnalost v postupu je vám zatěžko opravit zřejmou ptákovinu :mrgreen:
Nebýt těch fotek, tak jsem na pochybách, že jste to podle tohoto receptu připravil. No, možná ano… viz ten krém na fotkách ;) Ale i ten nepodařený krém odpovídá vašemu postupu…
Do jisté míry souhlasím s Eja, ale stejně nechápu, že z desítek receptů na krémy do tohoto dortu jste si vybral zrovna tuto margarínovou „bombu“ 8)

Možná by bylo dobré sem vložit odkaz na zdroj a labužníci by se třeba postarali o lepší překlad. Ten dortík a snad v tomto případě i amerikánská kuchyně, si ho zaslouží :)

 
jcs1
77 příspěvků 18.08.12 22:24

@casino Recept jsem překládal dle americké předlohy od kolegyně z USA a na překlady moc nejsem, tak proto ty neobratnosti vznikly. Smysl je snad každému jasný. Původně jsem měl množství ingrediencí zadány v amerických „cups“ a „ounces“ a vše jsem převáděl na metrické jednotky, proto mi to asi zamotalo hlavu.

@Eja Určitě by šlo nahradit máslem, asi by to bylo zdravější :-) Do původního dortu „Red Velvet Cake“ se ale dává americké Crisco a to nevím, zda je v Česku k sehnání. Máslo určitě použít lze, jen pak bude dort hutnější méně nadýchaný (můj odhad). Třeba mě vyvedete z omylu. Když recept vyzkoušíte, budu rád za vaše poznatky.

 
Eja
3815 příspěvků 18.08.12 20:34

Hlasuji pro krém, náplň navrch :nevim:
Nešlo by pekelný mix Hera + margarin nahradit máslem??

 
casino
4469 příspěvků 18.08.12 18:58

No, já bych u tohoto receptu na každý pád slovo POLEVA ve všech pádech nahradil NÁPLNÍ, (nebo KRÉMEM)… ale je to věc názoru :)
Z grutu bych přepsal: Za stálého míchání na sporáku smícheje mouku, sůl a pomalu postupně přidáváme mléko. Míchejte dokud směs nezhoustne. (ne kvůli tomu chybějícímu písmenku… :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.08.12 v 19:05

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz