Recept Dort Pavlova Bezlep

(Hodnoceno 3x) babi Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dort Pavlova

Postup

Předehřát troubu na 150°C. Na plech položit pergamentový papír (papír na pečení) a vyznačit tužkou kruh o velikosti 20-25 cm. Obrátit papír. Ve velké míse našlehat bílky a postupně přidávat 3/4 hrnku cukru za stálého šlehání (cukr musí být zcela rozpuštěný). Smíchat dohromady 1/4 hrnku cukru a kukuřičným škrobem a lehce zamíchat do bílků i s citronovou šťávou. Lžící navršit většinu bílkové hmoty na papír a rozetřít do kruhu naznačeného tužkou na asi 3/4 cm vysoko. Zbytek dát do cukrářského sáčku a nastříkat dokola okraj (vznikne mělká miska). Péct po 1 hodinu. Po upečení nechat v troubě zchladnout dalších 30 min. Našlehat šlehačku s cukrem, navršit na dort a ozdobit kiwi ovocem a jahodama. Krájet na dílky ozubeným nožem. P.S. Ruská baletka Anna Pavlova byla inspirací pro jméno tohoto dortu.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 14.05.02 vloženo
  • 111147x zobrazeno

Ingredience

  • 3 bílky
  • špetka soli
  • 1 hrnek jemného krystalového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 1/4 hrnku šlehačky
  • 1/4 hrnku práškového cukru
  • kiwi ovoce
  • jahody
  • (nebo vaše volba měkkého ovoce, jako jsou maliny, passionfruit-plody mučenky atd.)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ifanka 27.1.14 11:09

Co dělám špatně?! Při dodržení postupu je dort stále měkký, ten křupavý povrch ne a ne docílit! Měl dobrý tvar, pěknou barvu, dal se i nakrájet, ale křupavý, ani náhodou! Není těch 150°C málo? Sušila jsem pak ve vypnuté troubě další 2hod a nic! Je v tom nějaký trik, prosím o radu. Díky Ivana

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Fatafay 2.8.12 23:16

Moc dobrý dort. Ikdyž dost sladký a ne zrovna dietní.

Odkaz na uvaření

danda 5.2.12 21:15

Do sněhu jsem přidala lžíci růžové vody, šlehačku nesladila, babi, dík za sněhový oblak :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Dort Pavlova

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dort Pavlova

georgehradec
394 příspěvků 26.7.19 18:19
Dort Pavlova

Dnes jsme měli v RK Dort Pavlova, porce a´79,00 Kč, dobrý, sladký ale nic moc. Zkoušet doma to nebudem, byla by to blamáž. A při té příležitosti vzpomínáme na Dort Pavlova od Anušky Kalisové. Jo, to bylo něco. Skvělá kuchařka a cukrářka! :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 9.2.14 03:22

Pravila vítězka!
:mavam: :mavam: :mavam:

esmeralda
4813 příspěvků 9.2.14 01:06

Děvčata (i chlapci), Pavlovy se nelekejte…

Hlavně se vždy držte přísloví: Když se to nepodařilo zkazit Esmeraldě, je to nezkazitelné. :jazyk:

tlustá bába
1212 příspěvků 6.2.14 19:43

A ještě jsem to tenkrát polila koncentrátem z Amaretta! Mě se kroutěj palečky a děsně to chci, ale z bílků jsem v sobotu udělala kokosky. Čert aby tu Esmeraldu po buši honil! A babi někde po ledovci v Canadě! :cert: :lol:

jolana
5068 příspěvků 6.2.14 19:21

..karambola.. kukam kdeze je ta karambola, na obrazku cucoriedky.. vezmem bryle a ona na mna kuka v komentoch sa mi zda.. vezmem druhe bryle a tam dokonca aj dort a vsetko tak krasne bohato naaranzovane na zjedenie az skoda,,,babo :palec: :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 6.2.14 18:55

To už jsem dělala v červnu podle Esmeraldy!
http://www.labuznik.cz/…ni-pavlovas/
Tady je to ilustrace, jak vypadá ámok!
Karambolu jsem viděla naposled snad někdy na podzim. :think:

jolana
5068 příspěvků 6.2.14 17:52

Ten dort Pavlova tu (ne)normalne provokuje..bozi fotka :mavam:

Eja
3880 příspěvků 6.2.14 17:16

Babo, kde jsi sehnala karambolu!!??? :cert: :mavam: :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 31.1.14 01:32

A já, když vidím vás dvě, tak kynu! Nebo mě chytne ámok! 8o

tlustá bába
1212 příspěvků 31.1.14 01:21

Mají recht Casino! To je něžný desert! :potlesk:

casino
4497 příspěvků 30.1.14 20:05

@jolana…a mi se zdálo, že už jsem podle vašeho odkazu dal fotečku… 8o

@tlustá bába
U nás bude až tu další sobotu.
Ne že bych si myslel, že by to bylo házení perel sviním, ale asi by nebylo akurátní dovalit se pozítří na zabíjačku s takovým klenotem :nevim:
Asi bych byl za balvana! :mrgreen:

jolana
5068 příspěvků 30.1.14 12:46
Babo,

..a ja ked vidim Esme, tak hned idem varit…
http://www.labuznik.cz/…-parmigiana/ ..Rizecek to je! :lol: :mavam:

tlustá bába
1212 příspěvků 30.1.14 10:43

Vy dvě bestie!!! Chcete mě zničit! :cert:
A já mám 6 bílků!!! Héééééč!
Teda, pozadu nezůstanu! Sobota to jistí! :dance:

jolana
5068 příspěvků 30.1.14 10:00

… ked robim, tak uz len podla Esme.. a ked uz robim, tak uz len tieto mimi…
http://www.labuznik.cz/…ni-pavlovas/

Esme :hug: :kytka: :mavam:

casino
4497 příspěvků 30.1.14 08:38
Dovolilo sem si sem vložit odkaz na vychytáffky...

Od @esmeralda, že abych to příště nemuselo hledat po ffšech čertech :)

babi
6360 příspěvků 7.2.12 23:28

Dandi, to ta Pavlova musela byt pekne provonena :) Slehacka se opravdu nemusi sladit, ancto beze je sladke az az. On to je vlastne recept z Noveho Zelandu, zvlaste kdyz se ozdobi Kiwi ovocem. Dekuji Ti za moc pekny obrazek…

PS: pecici papir se pouziva jako voditko k udrzeni tvaru do kruhu.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.2.12 21:15

Do sněhu jsem přidala lžíci růžové vody, šlehačku nesladila, babi, dík za sněhový oblak :-)

esmeralda
4813 příspěvků 14.3.09 04:48
Re: Dort Pavlova.

Otázka zda je tento dort více doma v Austrálii nebo na Novém Zélandu je dodnes nevyřešena.
(Jenom my patrioti to dobře víme. Ha ha.)

Stojí ale za zkoušku.
Jen bych chtěla podotknout: Když dáváte bílkovou hmotu na talíř (pečící papír netřeba), navršte ji pěkně nahoru. Ona se pomalým pečením sama propadne a vytvoří misku.
Po uplynulém čase troubu jen vypněte, neotvírejte a nechte pomalu vychladnout. Nechávám klidně přes noc.
Jelikož je základ dost sladký do šlehačky už cukr nedávám. Kyselé ovoce kombinuji s nějakým mdlým, jako je například banán nebo mango.
Správná Pavlova musí být na vrchu křupavá ale uvnitř lepivá.

ewa
600 příspěvků 13.3.09 23:29
Re: Dort Pavlova.

Kugitovy stránky skutečně stojí za návštěvu. Paráda!

jolana
5068 příspěvků 13.3.09 19:29
Re: Dort Pavlova.

Navrsim do kruhu a lyzicou urobim/vytvorim akoby misku, cize zvysim okraje. Peciem do nadychu zlatava, potom pootvorim ruru a necham vychladnut.
Slahacku slaham s hnedym cukrom-light brown sugar a hore ovocie. Je to fantasticka torta. Diky za receptik..;))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dort Pavlova - kugito,

to je zajímavé.
Na co však chci upozornit Labužníky jsou Tvoje stránky, plné překrásných fotografií. Klikněte si na přezdívku, stojí to za to..........

Přeji Ti příjemné svátky!

kugita
1 příspěvek 24.12.06 23:17
Re: Dort Pavlova

Tento dort vydavaji za sve i na Novem Zelande

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Jen tak

Ani nechci, milá Ireno, domýšlet, co si myslíš např. o bonbonech „Mozartovy koule“.

1irena
595 příspěvků 25.1.09 03:43
...

Tak jsem nejdřív myslela, že se jedná o Pavlovův reflex:))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz