Recept Dort nebo řezy s vinnou želatinovou šlehačkou

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smíchat želatinu s vodou a nechat ji nabobtnat asi po 10min. Smíchat pudinkový prášek s cukrem a 4 lžícemi vody. Zbytek vody přivéct do varu. Sejmout vodu s ohně a vmíchat do ni pudinkový prášek s vodou. Vrátit na oheň a pomalu vše přivéct do varu. Opět sejmout s ohně a vmíchat dovnitř želatinu. Míchat tak dlouho, až se želatina rozpustí. Přilít víno a citronovou šťávu, dobře zamíchat a nechat vystydnout. Našlehat šlehačku. Když pudinková hmota začíná tuhnout, ale ještě není ztuhlá, tak do ni lehce vložit našlehanou šlehačku. Horizontálně rozkrojit upečené těsto a spodní část potřít 3/4 připraveného krému. Povrch přikrýt druhou částí těsta a dobře ji přitisknout. Potřít povrch a strany s velkou částí krému a strany posypat mandlemi. Zbytkem krému ozdobit dort, nebo řezy dle Vašeho vkusu. TIP: Dort, nebo řezy se mohou ozdobit bobulkami hroznů (celých nebo rozříznutých na polovinu).

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 06.05.05 vloženo
  • 4952x zobrazeno

Ingredience

  • 1 recept pro piškotové těsto č I "ZDE":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=18213
  • Náplň:
  • 1 sáček bílé želatiny
  • 3 lžíce studené vody na namočení želatiny (nebo podle návodu na balení)
  • 225 ml vody
  • 1 sáček ¨Fruttina¨pudinkového ovocného přášku s citronovou příchutí
  • 125 g cukru
  • 225 ml bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 340 ml čerstvé smetany na šlehání
  • mandle oloupané na lupínky nakrájené a lehce na sucho opražené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dort nebo řezy s vinnou želatinovou šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dort nebo řezy s vinnou želatinovou šlehačkou

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dort nebo řezy s vinnou želatinovou šlehačkou

Florentýnko, tak jako v posledním komentáři. Počkej na těsta na rolády a k nim také přijdou recepty na různé báječné náplně. Frutina býval prášek od Dr.Oetkera, což byl ovocný pudink, který se nevařil v mléce. V těchto receptech používám bílou želatinu bez příchuti v prášku (od Dr. Oetkera, ale může být jiná).

Ahoj!

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dort nebo řezy s vinnou želatinovou šlehačkou

Babi, myslíš, že je možné Fruttina ovocný pudinkový prášek nahradit nějakým jiné značky? Navíc si nejsem zcela jistá, zda se u nás dá sehnat ať už jakýkoli pudink s citrónovou příchutí, ale já stejně náplň nebudu dělat kvůli dětem s vínem, ale s nějakou ovocnou šťávou, takže příchuť asi tak jako tak změním.
A ta želatina je plátková nebo prášek?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz