Recept Dort nebo řezy s vinnou želatinovou šlehačkou

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smíchat želatinu s vodou a nechat ji nabobtnat asi po 10min. Smíchat pudinkový prášek s cukrem a 4 lžícemi vody. Zbytek vody přivéct do varu. Sejmout vodu s ohně a vmíchat do ni pudinkový prášek s vodou. Vrátit na oheň a pomalu vše přivéct do varu. Opět sejmout s ohně a vmíchat dovnitř želatinu. Míchat tak dlouho, až se želatina rozpustí. Přilít víno a citronovou šťávu, dobře zamíchat a nechat vystydnout. Našlehat šlehačku. Když pudinková hmota začíná tuhnout, ale ještě není ztuhlá, tak do ni lehce vložit našlehanou šlehačku. Horizontálně rozkrojit upečené těsto a spodní část potřít 3/4 připraveného krému. Povrch přikrýt druhou částí těsta a dobře ji přitisknout. Potřít povrch a strany s velkou částí krému a strany posypat mandlemi. Zbytkem krému ozdobit dort, nebo řezy dle Vašeho vkusu. TIP: Dort, nebo řezy se mohou ozdobit bobulkami hroznů (celých nebo rozříznutých na polovinu).

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 06.05.05 vloženo
  • 4898x zobrazeno

Ingredience

  • 1 recept pro piškotové těsto č I "ZDE":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=18213
  • Náplň:
  • 1 sáček bílé želatiny
  • 3 lžíce studené vody na namočení želatiny (nebo podle návodu na balení)
  • 225 ml vody
  • 1 sáček ¨Fruttina¨pudinkového ovocného přášku s citronovou příchutí
  • 125 g cukru
  • 225 ml bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 340 ml čerstvé smetany na šlehání
  • mandle oloupané na lupínky nakrájené a lehce na sucho opražené

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dort nebo řezy s vinnou želatinovou šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dort nebo řezy s vinnou želatinovou šlehačkou

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dort nebo řezy s vinnou želatinovou šlehačkou

Florentýnko, tak jako v posledním komentáři. Počkej na těsta na rolády a k nim také přijdou recepty na různé báječné náplně. Frutina býval prášek od Dr.Oetkera, což byl ovocný pudink, který se nevařil v mléce. V těchto receptech používám bílou želatinu bez příchuti v prášku (od Dr. Oetkera, ale může být jiná).

Ahoj!

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dort nebo řezy s vinnou želatinovou šlehačkou

Babi, myslíš, že je možné Fruttina ovocný pudinkový prášek nahradit nějakým jiné značky? Navíc si nejsem zcela jistá, zda se u nás dá sehnat ať už jakýkoli pudink s citrónovou příchutí, ale já stejně náplň nebudu dělat kvůli dětem s vínem, ale s nějakou ovocnou šťávou, takže příchuť asi tak jako tak změním.
A ta želatina je plátková nebo prášek?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz