Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Troubu předehřejeme na 180 °C. Utřeme žloutky, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Přimícháme rozpuštěné máslo. Přidáme prosátou mouku a solamyl. Ušleháme dotuha bílky a vše promícháme. Dortovou formu s průměrem 20 cm vytřeme máslem a vysypeme moukou, naplníme těstem a povrch uhladíme. Pečeme 40-45 minut. Ve formě necháme trochu vychladnout, vyklopíme a postavíme na chladné místo. Korpus dvakrát prořízneme. Želatinu necháme změknout. Ricottu důkladně rozmícháme s 50 g moučkového cukru a 2 lžícemi třešňového likéru. Kandované ovoce a čokoládu jemně posekáme a spolu s mandlemi vmícháme do tvarohového krému. Želatinu vymačkáme, při mírné teplotě rozpustíme a také vmícháme do krému. Chladíme asi půl hodiny. Dva dortové pláty pokapeme likérem, potřeme tvarohovým krémem, uhladíme povrch, přidáme další plát a dort složíme. Smetanu ušleháme dotuha. Při šlehání pozvolna přidáváme práškový cukr a ztužovač šlehačky. Povrch i okraje dortu potřeme ušlehanou šlehačkou, ozdobíme kandovaným ovocem a čokoládovými lupínky. Před podáváním ještě 30 nminut chladíme. *1 kousek má přibližně 310 kcal.*
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dort Cassata - sladké italské pokušení