Recept Pražma na bílém víně - Dorade au vin blanc

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tento recept jsem objevil v jedné ze svých kuchařek.

Zdroj: Francouzká kuchařka z r. 1972

Postup

Rybu zbavíme šupin, vykucháme a omyjeme (hlavu ponecháme). Vnitřek ryby posolíme a popepříme, povrch potřeme olejem a zbytek oleje nalijeme na pekáč, kam vložíme rybu.

Přidáme rajčata rozkrájená na čtvrtky, které rozložíme kolem ryby. Na rybu položíme kolečka nakrájené cibule. Zalijeme bílým vínem a povrch ryby osolíme a opepříme. Vložíme do rozpálené (asi 15 min) předehřáté trouby. Jakmile se tekutina začne vařit, čas od času rybu polijeme a nepřipustíme, aby se povrch rychle opekl. Pečeme asi 30 minut.

Po vypnutí trouby necháme ještě rybu 10 minut v otevřené troubě. Před podáním ji poklademe kousky másla, posypeme sekanou petrželkou a pokropíme šťávou z citronu.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.01.12 vloženo
  • 6301x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 a 1/2 kg pražmy
  • 1 velká cibule
  • 4 středně velká rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 l bílého suchého vína
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 5 dkg másla
  • 1 citron
  • sůl
  • mletý pepř

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pražma na bílém víně - Dorade au vin blanc

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra  09.01.12 17:20

Kde se vzalo tu se vzalo, priletlo sem ufo z 65. galaxie..... a helemese, koukejmese, zacina se menit v pitbula !? Mimozemstane asi nebudou zrovna laskavi muzickove :pocitac:
Tys to svevo odhalila !

 
ufo65
44 příspěvků 09.01.12 16:05

To není stejné.Kdo má oči,ať se pořádně podívá.

 
sveva
751 příspěvků 08.01.12 15:08

Teměř stejný recept vložil hodně dávno Mánek, možná stačilo přidat poznámku. Pokud vezmu v úvahu francouzský název, většina receptů je bez rajčat, které ve spojení s vínem dost přebíjí delikátní chuť ryby. Pokud je použijí tak jen pár koleček. Mezi bylinkami je často fenykl a v oblibě je přidat plátky brambor.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz