Recept Pražma na bílém víně - Dorade au vin blanc

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tento recept jsem objevil v jedné ze svých kuchařek.

Zdroj: Francouzká kuchařka z r. 1972

Postup

Rybu zbavíme šupin, vykucháme a omyjeme (hlavu ponecháme). Vnitřek ryby posolíme a popepříme, povrch potřeme olejem a zbytek oleje nalijeme na pekáč, kam vložíme rybu.

Přidáme rajčata rozkrájená na čtvrtky, které rozložíme kolem ryby. Na rybu položíme kolečka nakrájené cibule. Zalijeme bílým vínem a povrch ryby osolíme a opepříme. Vložíme do rozpálené (asi 15 min) předehřáté trouby. Jakmile se tekutina začne vařit, čas od času rybu polijeme a nepřipustíme, aby se povrch rychle opekl. Pečeme asi 30 minut.

Po vypnutí trouby necháme ještě rybu 10 minut v otevřené troubě. Před podáním ji poklademe kousky másla, posypeme sekanou petrželkou a pokropíme šťávou z citronu.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.01.12 vloženo
  • 6414x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 a 1/2 kg pražmy
  • 1 velká cibule
  • 4 středně velká rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 l bílého suchého vína
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 5 dkg másla
  • 1 citron
  • sůl
  • mletý pepř

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pražma na bílém víně - Dorade au vin blanc

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.01.12 17:20

Kde se vzalo tu se vzalo, priletlo sem ufo z 65. galaxie..... a helemese, koukejmese, zacina se menit v pitbula !? Mimozemstane asi nebudou zrovna laskavi muzickove :pocitac:
Tys to svevo odhalila !

 
ufo65
44 příspěvků 09.01.12 16:05

To není stejné.Kdo má oči,ať se pořádně podívá.

 
sveva
751 příspěvků 08.01.12 15:08

Teměř stejný recept vložil hodně dávno Mánek, možná stačilo přidat poznámku. Pokud vezmu v úvahu francouzský název, většina receptů je bez rajčat, které ve spojení s vínem dost přebíjí delikátní chuť ryby. Pokud je použijí tak jen pár koleček. Mezi bylinkami je často fenykl a v oblibě je přidat plátky brambor.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz