Recept Dominikánky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ementál nastrouháme, šunku umeleme, obě suroviny smícháme, přidáme vejce, strouhanku a pažitku. Ochutíme pepřem a solí. Touto směsí potřeme každý plátek masa a hovězí s vepřovým vždy spojíme *(plátky musejí být stejně velké)*. Obalíme je v osoleném rozšlehaném vejci, strouhance a velmi zvolna, po obou stranách dočervena smažíme. Čerpáno z Praktických receptů mistra kuchaře (1/1998).

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 01.03.07 vloženo
  • 3397x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 tenké plátky pečené vepřové kýty *(cca 300 g)*
  • 4 plátky hovězí svíčkové *(též asi 300 g)*
  • 50 g ementálu
  • 50 g šunky
  • 2 vejce
  • 1 PL strouhanky z dietních sucharů
  • 1 PL krájené pažitky
  • špetka pepře
  • sůl
  • 2 vejce na obalení
  • strouhanka na obalení
  • tuk na smažení.

Doporučená příloha

  • vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dominikánky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz