Recept Dominikánky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ementál nastrouháme, šunku umeleme, obě suroviny smícháme, přidáme vejce, strouhanku a pažitku. Ochutíme pepřem a solí. Touto směsí potřeme každý plátek masa a hovězí s vepřovým vždy spojíme *(plátky musejí být stejně velké)*. Obalíme je v osoleném rozšlehaném vejci, strouhance a velmi zvolna, po obou stranách dočervena smažíme. Čerpáno z Praktických receptů mistra kuchaře (1/1998).

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 01.03.07 vloženo
  • 3324x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 tenké plátky pečené vepřové kýty *(cca 300 g)*
  • 4 plátky hovězí svíčkové *(též asi 300 g)*
  • 50 g ementálu
  • 50 g šunky
  • 2 vejce
  • 1 PL strouhanky z dietních sucharů
  • 1 PL krájené pažitky
  • špetka pepře
  • sůl
  • 2 vejce na obalení
  • strouhanka na obalení
  • tuk na smažení.

Doporučená příloha

  • vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dominikánky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Chilli con carne Chilli con carne
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz