Recept Domácí výroba sýru Camembert Dia Veg Pra

vrtule01 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Já používám mléko přímo z farmy nebo z mléčného automatu. Toto mléko je potřeba nejdříve zpasterovat. 1. zahřejeme ho tedy na teplotu 64ºC po dobu 30 minut. Poté zchladíme na 33-36 ºC. (Hrnec strčím do dřezu se studenou vodou) Když máte mléko z obchodu, doporučuji to 5ti denní, není třeba ho pasterovat, stačí tedy zahřát na teplotu kolem těch 33ºC. Určitě nelze použít mléko z krabice. 2. přidáme mezofilní kulturu + camembertsou kulturu + chlorid vápenatý. Vše se vmíchá do mléka. 3. vše důkladně rozmícháme a necháme hodinu odpočívat. 4. poté přidáme syřidlo, necháme 35-40 minut sýřit, sýřeninu nakrájíme na kostky 2x2cm a po pěti minutách dáváme do forem (může se použí plastová vanička od másla do které si uděláte dírky, aby mohla syrovátka protékat) 5. sýr v krabičce pravidelně otáčíme. Po 20 hodinách vyndáme z formičky, sýr nasolíme - posypeme ho solí a sůl po něm pomažeme. Sýr necháme okapat a po hodině ho uložíme na mřížku, aby plíseň mohla růst a dáme do ledničky. Každý den ho otočíme a po týdnu je camembert hotový. Není to složité, ale potřebujete mít ingredience, které běžně doma nemáte, výsledek ale bude stát zato! Syřidlo a kultura se dá objednat na www.ekokoza.cz/eshop

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 25.01.11 vloženo
  • 20780x zobrazeno

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 10l mléka - případně lze dělat i z poloviční dávky
  • 1g mezofilní kultury
  • 0,8 mililitru syřidla
  • Camembertská kultura
  • 2 mililitry chloridu vápenatého

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí výroba sýru Camembert

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domácí výroba sýru Camembert

vrtule01
8 příspěvků 26.1.11 09:26

Určitě ano, základ je stažený z jedněch stránek o výrobě sýrů. Zkusila jsem ho a byl výborný, tak jsem se chtěla podělit :-)

casino
4497 příspěvků 25.1.11 22:23

Toto vypadá na recept který psal labužník, který má výrobu v malíčku :-)
Další zajímavosti k tématu můžete najít tady: http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz