Recept Domácí višňovka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept po babíčce

Postup

Do velké sklenice od okurek vložíme višně, zalijeme je lihem, přidáme skořici, hřebíček, cukr. Sklenici dobře zazátkujeme a necháme stát na slunci 4 týdny i déle až se rozpustí cukr.
Vše přecedíme přes jemné sítko a slijeme do menších lahví, dobře uzavřeme a uskladníme v chladném a temném místě.
Višně můžeme znovu zalít tentokrát rumem, v zimě jsou z nich výborné boule nebo tzv. „horká višeň“

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.02.14 vloženo
  • 22859x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l lihu nebo žitné
  • 2 l višní vypeckovaných
  • 2 ks menší kousky skořice
  • 5 ks hřebíčků
  • 0,5 kg cukr moučka nebo krupice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Graff74 19.02.14 21:59

je to recept po babičce, likér je vynikající a zbylé višně nechám v namočené v rumu

Diskuse k receptu Domácí višňovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ivan14
66 příspěvků 21.02.14 07:27

Na višňové víno i griotku je (podle mne) nejlepší odrůda „morela pozdní“, barva nádherně rubínová, chuť vynikající. Bohužel dost ji milují červíci. Výrobě alkoholických nápojů to ale celkem nevadí. :)

 
birkana
1663 příspěvků 21.02.14 06:18

@Frantiska, žlutou třešeň máme taky. Ta je po dozrání celá žlutá a sladká 8o ; plody té višně mají růžovou „tvářičku“ a nakyslou chuť. Hodí se jen na konzervaci, ke konzumaci „za čerstva“ chutnají kořenitě až někdy natrpkle :mrgreen:

 
Frantiska
927 příspěvků 20.02.14 16:47

Mame taky, teda prijde mi to podle popisu. Jen jsem si vzdycky myslela, ze to jsou tresne :)

 
di
2451 příspěvků 20.02.14 15:50

Birkano: aha, dík za vysvětlení. To jsou holt ty staré odrůdy. My takhle se starou zahradou získali mišpuli a nevěděli, co s ní.

 
birkana
1663 příspěvků 20.02.14 15:46

@Graff74, @di, záleží na sortě višní. Ta naše má plody uvnitř téměř bílé a slupka je půl dožluta, půl dorůžova. I kompot je světlý (na rozdíl od třešní). Strom je starší - koupili jsme ho i s domem a zahradou. Takže vůbec nemám tušení, jak se ta odrůda jmenuje :evil: - plody jsou lehce kořeněné, příjemně nakyslé chuti.

 
ucitelas
328 příspěvků 20.02.14 15:42
už je v oblíbených

Škoda, že to sem nepřišlo když byly višně.

 
Graff74
3 příspěvky 20.02.14 15:31

My ji máme sytě vínové barvy večer nafotím a přidám foto

 
Graff74
3 příspěvky 20.02.14 15:30

Višně po scezení zaliju rume a v zimě dám do větší hrnu malou naběračku zaliju vroucí vodou a přidám trochu šťávy z aronie (taky domácí výroba) je to skvělé na zahřátí místo svařáku :lol:

 
di
2451 příspěvků 20.02.14 15:29

Birkano: ten zmiňovaný kamarád to má jasně tmavočervené (žádná barviva nepoužívá, ta barva prostě pustí z těch višní). Jo a ty višně jsou i s peckami; vzhledem k tomu, že to každý rok dělá z cca 50 a víc kil višní, jeho manželka by jej za to odpeckování asi moc nepochválila.

 
Graff74
3 příspěvky 20.02.14 15:26

Taky jsme dávali vinovici je jemnější než líh nebo vodka recept jsem psala tak jak mi ho dala babička :lol:

 
birkana
1663 příspěvků 20.02.14 14:17

Bez koření a cukru polovic ;), jako alkohol použit calvados (jablek je vždy dost :oops: )

Na fotce je poslední kousek, letos v létě budeme muset opakovat :lol: :lol: :lol:

 
di
2451 příspěvků 20.02.14 12:07

Kamarád vinař taky domácí višňovku dělá - zalévá svou vlastní vínovicí, přislazuje jen mírně, koření nepřidává a nechává ležet aspoň rok - moc dobré je to.

 
ivan14
66 příspěvků 20.02.14 07:18

Jojo, dobré, ještě přidávám jádra z meruněk a citrusovou kůru. A zbylé višně po zcezení jsou výtečné do bublaniny.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz