Recept Domácí višňovka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept po babíčce

Postup

Do velké sklenice od okurek vložíme višně, zalijeme je lihem, přidáme skořici, hřebíček, cukr. Sklenici dobře zazátkujeme a necháme stát na slunci 4 týdny i déle až se rozpustí cukr.
Vše přecedíme přes jemné sítko a slijeme do menších lahví, dobře uzavřeme a uskladníme v chladném a temném místě.
Višně můžeme znovu zalít tentokrát rumem, v zimě jsou z nich výborné boule nebo tzv. „horká višeň“

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.02.14 vloženo
  • 37098x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l lihu nebo žitné
  • 2 l višní vypeckovaných
  • 2 ks menší kousky skořice
  • 5 ks hřebíčků
  • 0,5 kg cukr moučka nebo krupice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Graff74 19.02.14 21:59

je to recept po babičce, likér je vynikající a zbylé višně nechám v namočené v rumu

Diskuse k receptu Domácí višňovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ivan14
68 příspěvků 21.02.14 07:27

Na višňové víno i griotku je (podle mne) nejlepší odrůda „morela pozdní“, barva nádherně rubínová, chuť vynikající. Bohužel dost ji milují červíci. Výrobě alkoholických nápojů to ale celkem nevadí. :)

 
birkana
1667 příspěvků 21.02.14 06:18

@Frantiska, žlutou třešeň máme taky. Ta je po dozrání celá žlutá a sladká 8o ; plody té višně mají růžovou „tvářičku“ a nakyslou chuť. Hodí se jen na konzervaci, ke konzumaci „za čerstva“ chutnají kořenitě až někdy natrpkle :mrgreen:

 
Frantiska
927 příspěvků 20.02.14 16:47

Mame taky, teda prijde mi to podle popisu. Jen jsem si vzdycky myslela, ze to jsou tresne :)

 
di
2451 příspěvků 20.02.14 15:50

Birkano: aha, dík za vysvětlení. To jsou holt ty staré odrůdy. My takhle se starou zahradou získali mišpuli a nevěděli, co s ní.

 
birkana
1667 příspěvků 20.02.14 15:46

@Graff74, @di, záleží na sortě višní. Ta naše má plody uvnitř téměř bílé a slupka je půl dožluta, půl dorůžova. I kompot je světlý (na rozdíl od třešní). Strom je starší - koupili jsme ho i s domem a zahradou. Takže vůbec nemám tušení, jak se ta odrůda jmenuje :evil: - plody jsou lehce kořeněné, příjemně nakyslé chuti.

 
ucitelas
328 příspěvků 20.02.14 15:42
už je v oblíbených

Škoda, že to sem nepřišlo když byly višně.

 
Graff74
3 příspěvky 20.02.14 15:31

My ji máme sytě vínové barvy večer nafotím a přidám foto

 
Graff74
3 příspěvky 20.02.14 15:30

Višně po scezení zaliju rume a v zimě dám do větší hrnu malou naběračku zaliju vroucí vodou a přidám trochu šťávy z aronie (taky domácí výroba) je to skvělé na zahřátí místo svařáku :lol:

 
di
2451 příspěvků 20.02.14 15:29

Birkano: ten zmiňovaný kamarád to má jasně tmavočervené (žádná barviva nepoužívá, ta barva prostě pustí z těch višní). Jo a ty višně jsou i s peckami; vzhledem k tomu, že to každý rok dělá z cca 50 a víc kil višní, jeho manželka by jej za to odpeckování asi moc nepochválila.

 
Graff74
3 příspěvky 20.02.14 15:26

Taky jsme dávali vinovici je jemnější než líh nebo vodka recept jsem psala tak jak mi ho dala babička :lol:

 
birkana
1667 příspěvků 20.02.14 14:17

Bez koření a cukru polovic ;), jako alkohol použit calvados (jablek je vždy dost :oops: )

Na fotce je poslední kousek, letos v létě budeme muset opakovat :lol: :lol: :lol:

 
di
2451 příspěvků 20.02.14 12:07

Kamarád vinař taky domácí višňovku dělá - zalévá svou vlastní vínovicí, přislazuje jen mírně, koření nepřidává a nechává ležet aspoň rok - moc dobré je to.

 
ivan14
68 příspěvků 20.02.14 07:18

Jojo, dobré, ještě přidávám jádra z meruněk a citrusovou kůru. A zbylé višně po zcezení jsou výtečné do bublaniny.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz