Recept domácí veka,rohlíky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

dobře zadělané těsto necháme 1,5-2 hodiny odpočívat.Po 50 minutách je přepracujeme. těsto má být středně tuhé,dobře vyzrálé.Utvoříme dvě veky,necháme na plechu s pečicím papírem znovu kynout asi 20 minut.Dáme do vyhřáté trouby,kde máme hrnek s vodou a pečeme na 190 asi20 minut. Po vytažení z trouby dáme na mřížku vychladit. Můžeme utvořit rohlíky,kterých bude dle velikosti asi16.

Nahlásit recept

  • 26.09.10 vloženo
  • 5278x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,40 hod.

Počet porcí

  • 24 porcí

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 50g másla nebo rostlinný tuk
  • 0,4 l vody
  • 1 zarovnaná lžíce soli
  • 1 lžička cukru
  • 20g droždí

Doporučená příloha

  • cokoli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu domácí veka,rohlíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz