Recept domácí veka,rohlíky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

dobře zadělané těsto necháme 1,5-2 hodiny odpočívat.Po 50 minutách je přepracujeme. těsto má být středně tuhé,dobře vyzrálé.Utvoříme dvě veky,necháme na plechu s pečicím papírem znovu kynout asi 20 minut.Dáme do vyhřáté trouby,kde máme hrnek s vodou a pečeme na 190 asi20 minut.
Po vytažení z trouby dáme na mřížku vychladit.
Můžeme utvořit rohlíky,kterých bude dle velikosti asi16.


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.09.10 vloženo
  • 5051x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,40 hod.

Počet porcí

  • 24 porcí

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 50g másla nebo rostlinný tuk
  • 0,4 l vody
  • 1 zarovnaná lžíce soli
  • 1 lžička cukru
  • 20g droždí

Doporučená příloha

  • cokoli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu domácí veka,rohlíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz