Recept domácí veka,rohlíky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

dobře zadělané těsto necháme 1,5-2 hodiny odpočívat.Po 50 minutách je přepracujeme. těsto má být středně tuhé,dobře vyzrálé.Utvoříme dvě veky,necháme na plechu s pečicím papírem znovu kynout asi 20 minut.Dáme do vyhřáté trouby,kde máme hrnek s vodou a pečeme na 190 asi20 minut.
Po vytažení z trouby dáme na mřížku vychladit.
Můžeme utvořit rohlíky,kterých bude dle velikosti asi16.

Nahlásit recept

  • 26.09.10 vloženo
  • 5069x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,40 hod.

Počet porcí

  • 24 porcí

Ingredience

  • 500g hladké mouky
  • 50g másla nebo rostlinný tuk
  • 0,4 l vody
  • 1 zarovnaná lžíce soli
  • 1 lžička cukru
  • 20g droždí

Doporučená příloha

  • cokoli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu domácí veka,rohlíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz