Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Shakira Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Žloutky, cukr a vanilinový cukr šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček do pěny. Za stálého šlehání na nejnižším stupni otáček přilíváme do pěny kondenzované mléko slazené i neslazené a rum. Pomoci trychtýře nalijeme vaječný likér do lahvi, uzavřeme a dáme na asi 1 týden do lednice. původní (historické) náklady na výrobu: 18,60 Kč na 1 litr Zdroj: Historické recepty Dr. Oetker.
Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.2.11 16:09
vynikající..doporučuji, klasika našich babiček Manžel ho dělal sám a všichni moc a moc
spokojeni.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Domácí vaječný likér 3
Keltský bard, vikingský skald, nebo povltavský bohatýr? Beltain v nedohlednu a hle, zde chlapec plný sil!!!

Na našich pokosených loukách se říká, že nejlepší sex je kus flákoty.
Co byste taky chtěli od takový vyskákaný Odetty?!
„Na babské“ - tenhle dialekt neznám. „Na babe“ to už je jiná.
Milé CASINO, Vás bych typovala spíš na to, že neznáte nadlimitní zásoby Johnie Walker blue label nebo dobré, dlouho zakopané slivovičky. Že byste byl na babské?

…z toho si nic nedělejte, že nevíte
Na celnici:
„No co co co, občane!!! Říkáte že vezete džem, v papírech máte jam a na korbě marmeládu!!!“
Chcete li být eurohujer, tak na marmeládu zapomeňte, protože marmeláda je jen TOTO
Nadlimitní zásoby domácího vaječňáku?


Neznám…
Co to je???
Z nadlimitních zásob domácího vaječňáku jsem v sobotu večer vyrobila luuuuxusní dortík. Upekla jsem hodně tmavý piškotový korpus s hodně dobrým holandským kakaem, prořízla, spodní část trochu potřela višňovou (domácí) marmeládou nebo džemem (nikdy nevím, co je co, ale jsou v tom kusy višní), na to kydla náplň ( tučný tvaroh, vaječný koňak, želatina zastudena a bez cukru), přikryla druhou částí korpusu a znovu zalila zbytkem náplně pro zarovnání. Přes noc jsem to dala do lednice. A pak jsem to servírovala s pařížskou šlehačkou. Kávička k tomu a fakt se musím skromně pochválit. Akorát, že pak člověk nesmí za volant. Toho rumu tam nebylo málo.
@casino Tak proč jste nezkusilo raději tento recept:
http://www.labuznik.cz/…jecny-konak/
Ten jsem zdárně vyzkoušela osobně a je tam mléka vážně polovic:
1 neslazené mléko Tatra
1 slazené mléko Salko
5 žloutků
1 vanilkový cukr
1/2 l rumu
Přidávala jsem jen trochu cukru, abych to doladila na naši chuťovou vlnu (tuším, asi 3 - 4 PL jsem přidávala…)
Tuto verzi (pod kterou nyní jsme) mám též uloženou, potože v tomto složení chci vaječňáček udělat pro mamku - ta raději slabší.
Prostě je to opět o chuti každého z nás. Nám chutnal ten z odkazu a mamince udělám radost tímto
Příspěvek upraven 15.01.13 v 18:02
Chich, pokud to nebude pro mimina, tak jí cca 1/3 z každé lahve rumu zbyde… rozhodně nepochybí
( ale vaječňák - si myslím, že opravdu JE tlamolep pro skoroabstinenty, a vyšší grády na tlamolepení moc nezmění…)
…maj recht, i tak by to šlo

Já jsem uspokejenej a ona patrně
spokojená,,, za ta leta si nestěžovala, že by jí rumu pochybělo

Ale říkejte to někomu, kdo to namíchá podle receptu a má z toho „čuňolep“ pro skoroabstinenty
Já mám na „koňak“ kámošku… 2× ročně jí dám flašku rumu (tuzemského) a ona mi vrátí stejnou flašku s fantastickým vaječňákem
69 příspěvků 15.1.13 13:08
Mé milé rýpavé Casino, tak tedy dej toho mléka polovic, žloutky jen 3-4, cukru taky polovic a rum nech fšechen - a máš to akorát…
…ale uspávadlo pro miminka

Obvykle má eierkoňak 17% alkoholu! Tento má odhadem tolik, co lehké víno
Skoro přesně takhle to dělám, jen nechápu, proč pracně rozpouštět cukr ve žloutcích a pak teprv přilévat do výsledku mléko. Zejména, když jsem neměl elektrický šlehač, tak mi to připadalo jako zbytečná práce navíc, ve větším množství tekutiny se přece cukr rozpustí snáze a není s tím taková práce. Vysledek je identický.
Je můj kdysy rádo nělaný recept,uplně jsem na něj zapoměla a recetp stratila.Moc děkuji a mohu jen doporučit,je vynikajicí
vynikající..doporučuji, klasika našich babiček
Manžel ho dělal sám a všichni moc a moc
spokojeni.