Recept Domácí utopenci
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky obupáme, rozkrojíme napůl, ale nedokrojíme (můžeme nechat i vcelku) a do hrnce či sklenice je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka. Prosypeme cukrem, pokud jsme zvolili umělé sladidlo, necháme ho rozpustit ve vařícím nálevu, přidáme další koření a zahrne téměř chladným.nálevem. Necháme zrát ve špajzce 10 dní, pokud nevydržíme, alespoň týden.
Recept je z kategorií: Konzervace
- 05.01.04 vloženo
- 124020x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 balíček Deka (přípravek k nakládání okurek a zeleniny)
- porcelánový či kameninový hrnec o obsahu něco přes 2 litry (případně skleněná třílitrová láhev)
- 1,5 l vody
- 0,5 l octa
- 400-500 g cibule
- 20 špekáčků (což je něco přes kilo, ale nálev stačí do 2 kg)
- 6 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 1 lžíce moučkového cukru (nebo 2-4 pecičky umělého sladidla)
- může být 4-6 menších plátků křenu a 1/2 feferonky - když děláme pro rodinu, nedáváme.
Doporučená příloha
čerstvý chléb, pečivo, případně na dochucení pepř a cibule, pro dospělé na zapití výhradně pivo.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Domácí utopenci
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Domácí utopenci
1 příspěvek 22.12.10 10:28
Milý Pepicku! Teda použití Deka důrazně odsuzuji - to je taková snůška konzervantů, že by Ti dokázaly ty utopence dokonale zazdít v bříšku! Mnohem lepší je LAKO - výrobek Labety Chrudim. Prodává se v pytlíčcích, obsah jednoho
stačí na celé množství, které navrhuješ. Mám odzkoušeno, nikdy jsem se potom ani nepoblil ani neposral. Hodně dobré chuti a ještě více sexuální svěžesti Ti a všem, co to budou číst - ppetrik.
1 příspěvek 12.10.09 21:44
Zkoušel jsem receptů více…tento je jednoduchý…ale špica…pořád je to jenom o kvalitních špekáčcích..
1 příspěvek 25.1.09 03:43
ahoj,
recept je fajn, jenom bych vynechal bobkový list a nové koření a místo špekáčků bych použil „Knacker“ (k dostání všude v Rakousku) nebo nějakou českou obdobu, např. tzv liberecké párky apod. - ta přemíra špeku ve špekáčcích je podle mně na škodu chuti. Jinak všechno včetně feferonky a křenu.
Zdraví Honza
4 příspěvky 25.1.09 03:43
MŮJ RECEPT : NA 2 KG ŠPEKÁČKŮ - 1,25 L VODY , 600 ML OCTA - SVAŘÍME S 5 LŽÍCEMI SOLI , CUKRU - jak kdo má rád , 3 BOBKOVÝMI LISTY , 4 KULIČKAMI PEPŘE A 4 KULIČKAMI NOVÉHO KOŘENÍ A 1/2 LŽIČKY MLETÉHO PEPŘE , KE KONCI DÁME NA 2 MIN. NAKRÁJENÉ FEFERONKY -POČET PODLE CHUTI . DO 3 LITROVÉ SKLENICE VRSTVÍME STŘÍDAVĚ CIBULI - NAKRÁJENOU NA MĚSÍČKY A ROZKROJENÉ ŠPEKÁČKY . ZALIJEME NÁLEVEM A NECHÁME 5 DNŮ ULEŽET .