Recept Domáci tavený syr
janaha Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Tvaroh zmiešame so sódou a necháme 10 minut postáť. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme tvarohovú hmotu. Pomaly zohrievame. Postupne sa mení konzistencia hmoty z tvarohovej na syrovú. Vznikne tekutá hmota podobná tavenému syru. Vtedy panvicu stiahneme a dochutíme. Základ je trochu soli a ďalej to môžu byť čerstvé, alebo sušené bylinky, korenie, cibuľka.
Recept je z kategorií: Pomazánky Sýrové pomazánky
- 24.01.13 vloženo
- 11958x zobrazeno
Ingredience
- 250 g tvarohu
- 1 kávová lyžička jedlej sódy
- 1 polievková lyžica masla
Doporučená příloha
čerstvý chlieb
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku7.2.13 12:37
Z opatrnosti jsem dělala z poloviční dávky. Sýr ztuhl do konzistence „socialistiských“ trojúhelníků (jako byl ten s vránou). Dokonce se mu i přiblížil chuťově. Je tvarovatelný jako modelína. Použila jsem obyčejný málo vlhký měkký tvaroh (ne vaničkový). Asi hodně záleží i na tučnosti. A sody dám příště polovic. Na poprvé jsem jen lehce osolila, příště zkusím koření a bylinky.
Co je však hlavní - tento výrobek neobsahuje polyfosfáty! (tavicí soli, obsažené v kupovaných „taveňácích“).
Na fotce je ve tvaru koleček, vykrojených z placky ztuhlé na pánvičce.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkůmDiskuse k receptu Domáci tavený syr
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Domáci tavený syr
2453 příspěvků 25.1.13 10:20
Františko - mrkněte u toho receptu, na který dala Jolanka odkaz, do diskuse, tu diskusi jsem měla včera ve 20:30 na mysli, píšu to tam. Jinak, svůj včerejší boj s vyhledávačem jsem vzdala, i když chyba je jistě na mé straně, ne na straně vyhledávače.
Ale vzdyt ten recept od jolany je uplne jiny…
2453 příspěvků 25.1.13 07:31
Jolanko, ano, tohle bude ono, tuhle debatu jsem měla na mysli.
5068 příspěvků 24.1.13 22:15
http://www.labuznik.cz/…veneho-syru/
Di zatim jsem prosla tak 100 receptu s tvarohem a nenasla… budu pokracovat zitra
2453 příspěvků 24.1.13 20:30
Dando, dík za snahu, tenhle jsem taky našla, ale je jiný. Opravdu bych přísahala na holý pupek, že to tu je/bylo víckrát a že u toho posledního byla nějaká delší debata (možná smazaná, včetně receptu - to je taky možné); na jiné podobné stránky s recepty vlastně nechodím, takže si to snad s něčím jiným nepletu.
25 příspěvků 24.1.13 20:28
Tento syr je niečo ako nátierka, pekne sa natiera na chlieb. nie je to tvrdý syr, alebo hrudkovitý, je pekne hladký ako napr. apetito.
http://www.labuznik.cz/…na-bambucha/
2453 příspěvků 24.1.13 19:40
Jedlá soda je hydrogenuhličitan sodný; k výrobě tavených sýrů se používají fosforečnany.