Recept Domáci tavený syr

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domáci tavený syr

Postup

Tvaroh zmiešame so sódou a necháme 10 minut postáť.

Na panvici rozpustíme maslo a pridáme tvarohovú hmotu.

Pomaly zohrievame. Postupne sa mení konzistencia hmoty z tvarohovej na syrovú. Vznikne tekutá hmota podobná tavenému syru. Vtedy panvicu stiahneme a dochutíme.

Základ je trochu soli a ďalej to môžu byť čerstvé, alebo sušené bylinky, korenie, cibuľka.

Recept je z kategorií: Pomazánky Sýrové pomazánky

Nahlásit recept

  • 24.01.13 vloženo
  • 9512x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g tvarohu
  • 1 kávová lyžička jedlej sódy
  • 1 polievková lyžica masla

Doporučená příloha

  • čerstvý chlieb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 07.02.13 12:37

Z opatrnosti jsem dělala z poloviční dávky. Sýr ztuhl do konzistence „socialistiských“ trojúhelníků (jako byl ten s vránou). Dokonce se mu i přiblížil chuťově. Je tvarovatelný jako modelína. Použila jsem obyčejný málo vlhký měkký tvaroh (ne vaničkový). Asi hodně záleží i na tučnosti. A sody dám příště polovic. Na poprvé jsem jen lehce osolila, příště zkusím koření a bylinky.

Co je však hlavní - tento výrobek neobsahuje polyfosfáty! (tavicí soli, obsažené v kupovaných „taveňácích“).

Na fotce je ve tvaru koleček, vykrojených z placky ztuhlé na pánvičce.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Domáci tavený syr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
di
2451 příspěvků 25.01.13 10:20

Františko - mrkněte u toho receptu, na který dala Jolanka odkaz, do diskuse, tu diskusi jsem měla včera ve 20:30 na mysli, píšu to tam. Jinak, svůj včerejší boj s vyhledávačem jsem vzdala, i když chyba je jistě na mé straně, ne na straně vyhledávače.

Frantiska
927 příspěvků 25.01.13 10:00

Ale vzdyt ten recept od jolany je uplne jiny…

di
2451 příspěvků 25.01.13 07:31

Jolanko, ano, tohle bude ono, tuhle debatu jsem měla na mysli.

Frantiska
927 příspěvků 24.01.13 22:05

Di zatim jsem prosla tak 100 receptu s tvarohem a nenasla… budu pokracovat zitra

di
2451 příspěvků 24.01.13 20:30

Dando, dík za snahu, tenhle jsem taky našla, ale je jiný. Opravdu bych přísahala na holý pupek, že to tu je/bylo víckrát a že u toho posledního byla nějaká delší debata (možná smazaná, včetně receptu - to je taky možné); na jiné podobné stránky s recepty vlastně nechodím, takže si to snad s něčím jiným nepletu.

janaha
25 příspěvků 24.01.13 20:28

Tento syr je niečo ako nátierka, pekne sa natiera na chlieb. nie je to tvrdý syr, alebo hrudkovitý, je pekne hladký ako napr. apetito.

di
2451 příspěvků 24.01.13 19:40

Jedlá soda je hydrogenuhličitan sodný; k výrobě tavených sýrů se používají fosforečnany.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz