Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Fany02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do mouky přidáme všechny ingredience a řádně uhněteme. Vláčné těsto hned rozprostřeme na plech. Rozprostřené těsto potřeme kečupem, dáme sterilované lečo, poklademe sýrem, salámem, žampiony (podle chuti - tzv. co dům dá), posypeme strouhaným sýrem a okořeníme oregánem nebo kořením na pizzu. Pečeme při 200 st. C cca 45 min.
Další recepty na pizza
Recept je z kategorií: Pizzy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
29.6.16 07:50
No tento recept sem pouzil jako zaklat pro tvorbu testa ale gramy apod..,. to
sem sel podle sebe, luxusni pizzu jsem vytvoril, dik za navod
10.6.13 15:47
Použila jsem žampiony a domácí naložená rajčata…
Dnes bez sýra, protože v konzumu nabídka nic moc a do města kvůli sýru na
jednu pizzu nepojedu
Ale i takto byla výborná…
Ale pečená byla tedy rozhodně dříve, než těch doporučených
40 minut
28.8.12 20:09
Domácí pizza: 20 g droždí, 1 čaj.lžíčka cukru, 1 1/2 dcl vody,
1 pol.lžíce mouky = kvásek.
350 g hl.mouky, 2 pol.lžíce oleje, 1čaj.lžíčka soli.
Náplň: kečup, šunka (salám), rajčata, paprika, pórek, koření na pizzu,
sýr. Těsto je výborné, náplň po každé jiná, dnes tedy tato.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Domácí pizza
69 příspěvků 4.7.16 20:14
Já něco takového dělám maličko jinak. Použiju chlebové těsto ze 3 kelímků mouky, žitné i pšeničné, droždí přiměřeně, nechám vykynout. Olej do těsta žádný nebo minimálně. (Kelímky jsou z kávomatu.) Než těsto vykyne, zcedím sterilované lečo, těsto rozprostřu na plech, okraje vyšší. Pokladu lečem, nakrájeným salámem, prsknu na to dvě rozšlehaná vejce a dám péci, kořením dle momentální chuti, stačí sůl a pepř. Jak začne růžovět, posypu sýrem a dopeču. I můj bratr, jazýček to dosti vybíravý, chválil.
P. S. Je to na malý plech, mám takový ten „troubovařič“, dole trouba, nahoře dvě plotýnky.
Ono se v těstě určitě projeví
Mám ověřeno např. TADY
Těsto má vynikající
Akorát, když jsem si pizzerii testoval - na
čem jiném, než na MARGHERITA - tak mi donesli cosi červeno-bílého
Zachoval jsem se jako prevít a zeptal se, zda
vědí, jaké barvy má italská vlajka? Prý že ano… Zkrátím to - za
týden už měli „margaritu“ i s bazalkou… 

Mám za to, že mnohé o tomto receptu napovídá poznámka v ingrediencích: •Část mouky můžeme nahradit celozrnnou moukou - pizza je vláčnější Podle použité mouky a kvanta oleje to bude asi něco trochu podobného křehkému těstu…
Já už roky pizzu nedělám, rád se nechám obsloužit odborníky; už i v našem maloměstě máme Itala
Cituji P. M.: „Nejezte blbě!“…a nenechte si od líných kuchařů líbit jejich zhovadilosti!
7 příspěvků 29.4.13 14:11
Proč se do toho těsta dává droždí, když se těsto dává ihned na plech?

to je mě záhadou
2302 příspěvků 28.8.12 20:13
Tedy, já kdybych pekla 45 minut na 200 stupňů pizzu, tak ji také budu vypouštět jako casino. Lečo není špatný nápad.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Já na pizzu pokládám na sádle opečenou cibulku se salámem(dle chuti),nebo bez salámu,jen cibulku s protlakem,pokud je protlak hořký,přidám trochu kečupu,nebo cikánské omáčky.potom už pokládám zeleninu(čerstvou) a nakonec eidam s trochou nivy..
A fakt 45minut při 200°C ? To by se dalo vypouštět jako létající talíře
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Právě jsme ji snědli a je výborná. Ja zvolila kombinaci co dům dal, takže tam prišel kečup,moravské uzené, cukína, rajčata,paprika,cibule, oregáno a tvrdý sýr.
Vážně výborné. Děkuji Fany
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…cesticko ( oleja davam menej asi 1-2 PL) potrieme kapkou oleja, slabunko kecupom/par.pretlakom+ stiplava pasta ( kto rad), pokladieme slaninkou a koleckami dooobrej klobasky, posypeme olivami a struhanym syrom (syr nie moc)…volame ju Gazdovska pizza- to je vzruso labuzne…
6 příspěvků 25.1.09 03:43
tahle pizzza je tááááákhle dobroučká!!!!Moc moc.
Na těsto sem dala jen:kepuč,sojový sallam,ToFu-uzené,paprikuku,rajtšátka,žamp iony.
Vélká dobrota.....
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…si uhadol - NIC !
361 příspěvků 25.1.09 03:43
ančovičky NIC ?
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Vždyť je to jedno…
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Na pizzu dávám raději čerstvou zeleninu, ale je pravda, že doma vyrobená zeleninová směs na lečo nemusí být špatná. Jinak pizzu mám nejraději s artyčoky a ančovičkama
Není konzerva jako konzerva (a některé vskutku nejdou pozřít), ale zrovna ty lečové mi docela chutnaj - třeba taková od Hamé - lečo s klobásou je opravdu dobrá (a to jsem býválý odpůrce leča). Domádo dělané však může být lepší, ale v jednoduchosti je taky plus. A vůbec, co když Fany mysel po domácku zavařenou konzervu, tak proč to br..
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Nemusí být zrovna z konzervy, já mám třebas zavařené papriky s rajčaty-na lečo a používám je na pizzu taky a je to super a hlavně rychlé.
152 příspěvků 25.1.09 03:43
Ale tatanko, každý máme jiné chutě. Já třeba nepozřu plody moře a pro někoho je to pochoutka. Je fakt, že lečo z konzervy taky nejím, ale na pizzu přece můžeš dát cokoliv. Já miluju pizzu Hawai s ananasem.
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Nie je to pečenie trochu pridlhé? Ja robievam doma pizzu, ale pečiem ju tak 15 - 20 minút, a celkom to stači.
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Br, kečup, lečo z konzervy, to je předpis jak do závodní kuchyně nebo na vojnu. Raději používat čerstvé surovosti.