Recept Domácí pečené müsli

Florentyna Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Smíchejte všechno s výjimkou rozinek ve velké míse. Směs rozložte na dva široké mělké plechy a dejte do trouby vyhřáté na 150-160°C. 2. Pečte asi 40 minut až hodinu, v polovině pečení obraťte plechy a trochu promíchejte. Cílem je dosáhnout co nejrovnoměrnějšího propečení. 3. Nechte vychladnout a smíchejte s rozinkami. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě. *Recept na tuto dobrotu jsem opět čerpala od Nigelly Lawson.*

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 24.03.05 vloženo
  • 34520x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 4 hrníčky ovesných vloček
  • 100 g slunečnicových semínek (již vyloupaných)
  • 100 g sezamových semínek
  • 150 g jablečného kompotu nebo pyré
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 80 ml cukrového syrupu, případně sladu, já bych jej neváhala nahradit slazeným kondenzovaným mlékem
  • 60 ml medu
  • 3/4 hrnečku tmavého cukru
  • 200 g celých neloupaných mandlí
  • 2 hrníčky rozinek
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce slunečnicového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí pečené müsli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domácí pečené müsli

Florentyna
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí pečené müsli

Ano, to jsem zapomněla zdůraznit - před koncem pečení je třeba müsli doslova každou chvilku promíchávat, aby se dobře vysušilo a přitom nepřipálilo. Dělám i letní verzi - vypouštím skořici, přidávám nepražené kokosové lupínky (ty jsou po upečení naprosto fantastické) namísto cukrového sirupu dávám domácí bezový sirup, a rozinky nahrazuji směsí sušeného ovoce - brusinek, papáji a ananasu. I když je výsledného müsli přes 3 litry, nedělá nám problémy se s tím vypořádat :)

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí pečené müsli - KatkoH,

určitě budu muset péct kratší dobu - na plynu to jde mnohem rychleji, ať chci nebo ne. :o))
Díky za tip na vločky, seženu si je.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí pečené müsli-AA

PS. Lepší je dělat ho z jemných celozrnných vloček tuším EMCO. Udělají se pak takovéty pěkné bobečky. A při pečení hlídat, má to tendenci se připalovat. Taky myslím, že 40 minut je moc. Ale možná záleží i na troubě.

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí pečené müsli

Tohle zcela jistě vyzkouším, tyranosauříci pořád chtějí něco sladkého, mají to mít. :o))

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí pečené müsli

Už jsem tohle zkusila podruhé a celá rodina chválí. Jen dávám méně cukru, místo jablečného pyré jakoukoliv přesnídávku. Díky.

di
2453 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí pečené müsli

Dělám něco podobného, ale asi jednoduššího: 1 sáček ovesných vloček + 1 sáček slunečnicových semínek pokropím jednou větší tubou Salka (sladké kondenzované mléko) nebo Pikaa (kakaové kondenzované mléko), promíchám a dám do vyhřáté trouby, hlídám, občas znovu promíchám (má to sklon k připalování), po cca 8 min. přidám 1 sáček rozinek, dopeču - vločky musí být jen zrůžovělé; celé to trvá tak 1/4 hodiny (v plynové trobě asi na půlku výkonu, i míň). Děti to mají moc rády, buď s jogurtem, nebo jen tak. Není to moc sladké, ale je to dobré.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Chilli con carne Chilli con carne
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz