Recept Domácí műsli

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vločky smícháme s kokosem, vanilkovým cukrem, salkem a přidáme trochu oleje. Rozložíme asi v 2 cm vrstvě na plech a zapékáme asi 20 min. Během pražení občas promícháme. Poté do teplé směsi přidáme čokoládu, aby se hezky rozpustila, a ostatní přísady dle chuti.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 19.09.04 vloženo
  • 6044x zobrazeno

Čas přípravy

  • 0,5 h

Ingredience

  • 500 g ovesných vloček
  • 500 g pšeničných vloček
  • 5 sáčků vanilkového cukru
  • 1 slazené kondenzované mléko (Salko)
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • trocha oleje
  • Dle chuti přimícháme:
  • oříšky, mandle, čokoládu, rozinky, sušené či kandované ovoce...

Doporučená příloha

  • jogurt, mléko, nebo jen tak

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí műsli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domácí műsli

M.G.
36 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí műsli

Ja robí musli tak, že na dva balíčky ovsených vločiek dám 4 lyžice medu a za obcasného miešania ich opekám na plechu v rúre pri teplote cca 120°C kým nie su bledohnedé. Do teplých zamiešam, orechy, hrozienka, mandle, sušené ovocie a pod. Nie sú veľmi sladké, ale výborne chrumkavé

Tresinka
156 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kazi

kolik ovesných vloček dáváš na ty 2 lžíce cukru, díky

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí műsli

A jako finální úpravu těsně před konzumací do toho kydnu hustou nešizenou zakysanou smetanu (žádna lightka blee) a pokrájené čerstvé ovoce. Velmi výživná a dobrá snídaně před náročnou turistikou nebo vypjatým pracovním dnem..Ale musí být člověk vločkomilec, znám dost lidí, co se nad tímto ošklíbají..Já to zbožňuju. Stejně jako různé lupínky a křupinky…většinou je tam přimíchávám taky..

Jednou jsem zkoušela vytvořit „jogurtové“ müsli tak, že jsem přidala k salku jogurt a zkoušela to upražit v troubě, ale moc se mi to nezdařilo, bylo to takové zvlhlé a nekřupavé, snad jsem to měla spíš sušit při nízké teplotě..ale dobrý to bylo docela taky..

Kazi
28 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí műsli

Já si domácí müsli dělám taky, je to dobré a hlavně je mám vždy čerstvé. Rozpustím lžíci Hery, přidám 1 - 2 lžíce cukru (podle toho, jak to chci sladké) a nechám lehce zkaramelizovat. Pak přidám ovesné vločky a za občasného míchání opražím. A následně přidám všechny dobroty, které mi chutnají - oříšky, rozinky, kokos - prostě co dům dá. Je to fakt mňamka. Doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz