Recept Domácí műsli
Labužník Market02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vločky smícháme s kokosem, vanilkovým cukrem, salkem a přidáme trochu oleje. Rozložíme asi v 2 cm vrstvě na plech a zapékáme asi 20 min. Během pražení občas promícháme. Poté do teplé směsi přidáme čokoládu, aby se hezky rozpustila, a ostatní přísady dle chuti.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 19.09.04 vloženo
- 6755x zobrazeno
Čas přípravy
- 0,5 h
Ingredience
- 500 g ovesných vloček
- 500 g pšeničných vloček
- 5 sáčků vanilkového cukru
- 1 slazené kondenzované mléko (Salko)
- 3 lžíce strouhaného kokosu
- trocha oleje
- Dle chuti přimícháme:
- oříšky, mandle, čokoládu, rozinky, sušené či kandované ovoce...
Doporučená příloha
jogurt, mléko, nebo jen tak
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Domácí műsli
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Domácí műsli
36 příspěvků 25.1.09 03:43
Ja robí musli tak, že na dva balíčky ovsených vločiek dám 4 lyžice medu a za obcasného miešania ich opekám na plechu v rúre pri teplote cca 120°C kým nie su bledohnedé. Do teplých zamiešam, orechy, hrozienka, mandle, sušené ovocie a pod. Nie sú veľmi sladké, ale výborne chrumkavé
156 příspěvků 25.1.09 03:43
kolik ovesných vloček dáváš na ty 2 lžíce cukru, díky
A jako finální úpravu těsně před konzumací do toho kydnu hustou nešizenou zakysanou smetanu (žádna lightka blee) a pokrájené čerstvé ovoce. Velmi výživná a dobrá snídaně před náročnou turistikou nebo vypjatým pracovním dnem..Ale musí být člověk vločkomilec, znám dost lidí, co se nad tímto ošklíbají..Já to zbožňuju. Stejně jako různé lupínky a křupinky…většinou je tam přimíchávám taky..
Jednou jsem zkoušela vytvořit „jogurtové“ müsli tak, že jsem přidala k salku jogurt a zkoušela to upražit v troubě, ale moc se mi to nezdařilo, bylo to takové zvlhlé a nekřupavé, snad jsem to měla spíš sušit při nízké teplotě..ale dobrý to bylo docela taky..
28 příspěvků 25.1.09 03:43
Já si domácí müsli dělám taky, je to dobré a hlavně je mám vždy čerstvé. Rozpustím lžíci Hery, přidám 1 - 2 lžíce cukru (podle toho, jak to chci sladké) a nechám lehce zkaramelizovat. Pak přidám ovesné vločky a za občasného míchání opražím. A následně přidám všechny dobroty, které mi chutnají - oříšky, rozinky, kokos - prostě co dům dá. Je to fakt mňamka. Doporučuji.