Recept Domácí műsli

Labužník Market02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vločky smícháme s kokosem, vanilkovým cukrem, salkem a přidáme trochu oleje. Rozložíme asi v 2 cm vrstvě na plech a zapékáme asi 20 min. Během pražení občas promícháme. Poté do teplé směsi přidáme čokoládu, aby se hezky rozpustila, a ostatní přísady dle chuti.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 19.09.04 vloženo
  • 6147x zobrazeno

Čas přípravy

  • 0,5 h

Ingredience

  • 500 g ovesných vloček
  • 500 g pšeničných vloček
  • 5 sáčků vanilkového cukru
  • 1 slazené kondenzované mléko (Salko)
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • trocha oleje
  • Dle chuti přimícháme:
  • oříšky, mandle, čokoládu, rozinky, sušené či kandované ovoce...

Doporučená příloha

  • jogurt, mléko, nebo jen tak

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí műsli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domácí műsli

M.G.
36 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí műsli

Ja robí musli tak, že na dva balíčky ovsených vločiek dám 4 lyžice medu a za obcasného miešania ich opekám na plechu v rúre pri teplote cca 120°C kým nie su bledohnedé. Do teplých zamiešam, orechy, hrozienka, mandle, sušené ovocie a pod. Nie sú veľmi sladké, ale výborne chrumkavé

Tresinka
156 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kazi

kolik ovesných vloček dáváš na ty 2 lžíce cukru, díky

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí műsli

A jako finální úpravu těsně před konzumací do toho kydnu hustou nešizenou zakysanou smetanu (žádna lightka blee) a pokrájené čerstvé ovoce. Velmi výživná a dobrá snídaně před náročnou turistikou nebo vypjatým pracovním dnem..Ale musí být člověk vločkomilec, znám dost lidí, co se nad tímto ošklíbají..Já to zbožňuju. Stejně jako různé lupínky a křupinky…většinou je tam přimíchávám taky..

Jednou jsem zkoušela vytvořit „jogurtové“ müsli tak, že jsem přidala k salku jogurt a zkoušela to upražit v troubě, ale moc se mi to nezdařilo, bylo to takové zvlhlé a nekřupavé, snad jsem to měla spíš sušit při nízké teplotě..ale dobrý to bylo docela taky..

Kazi
28 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí műsli

Já si domácí müsli dělám taky, je to dobré a hlavně je mám vždy čerstvé. Rozpustím lžíci Hery, přidám 1 - 2 lžíce cukru (podle toho, jak to chci sladké) a nechám lehce zkaramelizovat. Pak přidám ovesné vločky a za občasného míchání opražím. A následně přidám všechny dobroty, které mi chutnají - oříšky, rozinky, kokos - prostě co dům dá. Je to fakt mňamka. Doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Cuketové placky Cuketové placky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz