Recept Domácí marinovaná slanina

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Je čas zabíjaček a co s bůčkem? Málokdo bůček peče s knedlíkem a zelím a do segedínu taky raději plecko. Takže zkuste si trochu pohrát.

Postup

Pruh bůčku okořeníme bylinkami a pepřem. Do utěrky nasypeme směs soli a cukru tak, aby doprostřed vložený bůček byl obalen ze všech stran. Utěrku vložime do lednice (v nějaké vhodné nádobě, maso bude pouštět šťávu) na 10 dní. Občas otočíme. Po 10 dnech bůček nasucho očistíme a lehce přeudíme - cca 3 - 4 hod. mírně teplým kouřem. No a to je vše. Takto upravený bůček je ideální na vaření všude tam, kde je v receptu pancetta, ale i kdekoli jinde. Ale na chleba s cibulkou taky dobrý.

Nahlásit recept

  • 15.11.13 vloženo
  • 4849x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min. ˇ+ odležení + uzení

Ingredience

  • 1 kg bůčku
  • 0,5 kg soli
  • 0,3 kg cukru
  • bylinky nadrcené - tymián, bobk. list, může být trochu rozmarýnu
  • hrubě mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí marinovaná slanina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz