Recept Domácí marinovaná slanina

Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Je čas zabíjaček a co s bůčkem? Málokdo bůček peče s knedlíkem a zelím a do segedínu taky raději plecko. Takže zkuste si trochu pohrát.

Postup

Pruh bůčku okořeníme bylinkami a pepřem. Do utěrky nasypeme směs soli a cukru tak, aby doprostřed vložený bůček byl obalen ze všech stran. Utěrku vložime do lednice (v nějaké vhodné nádobě, maso bude pouštět šťávu) na 10 dní. Občas otočíme. Po 10 dnech bůček nasucho očistíme a lehce přeudíme - cca 3 - 4 hod. mírně teplým kouřem. No a to je vše. Takto upravený bůček je ideální na vaření všude tam, kde je v receptu pancetta, ale i kdekoli jinde. Ale na chleba s cibulkou taky dobrý.

Nahlásit recept

  • 15.11.13 vloženo
  • 5941x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min. ˇ+ odležení + uzení

Ingredience

  • 1 kg bůčku
  • 0,5 kg soli
  • 0,3 kg cukru
  • bylinky nadrcené - tymián, bobk. list, může být trochu rozmarýnu
  • hrubě mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí marinovaná slanina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kuře na kapustě

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz