Recept Domácí marinovaná slanina

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Je čas zabíjaček a co s bůčkem? Málokdo bůček peče s knedlíkem a zelím a do segedínu taky raději plecko. Takže zkuste si trochu pohrát.

Postup

Pruh bůčku okořeníme bylinkami a pepřem. Do utěrky nasypeme směs soli a cukru tak, aby doprostřed vložený bůček byl obalen ze všech stran. Utěrku vložime do lednice (v nějaké vhodné nádobě, maso bude pouštět šťávu) na 10 dní. Občas otočíme.
Po 10 dnech bůček nasucho očistíme a lehce přeudíme - cca 3 - 4 hod. mírně teplým kouřem.
No a to je vše. Takto upravený bůček je ideální na vaření všude tam, kde je v receptu pancetta, ale i kdekoli jinde. Ale na chleba s cibulkou taky dobrý.


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.11.13 vloženo
  • 4199x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min. ˇ+ odležení + uzení

Ingredience

  • 1 kg bůčku
  • 0,5 kg soli
  • 0,3 kg cukru
  • bylinky nadrcené - tymián, bobk. list, může být trochu rozmarýnu
  • hrubě mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí marinovaná slanina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz