Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Je čas zabíjaček a co s bůčkem? Málokdo bůček peče s knedlíkem a zelím a do segedínu taky raději plecko. Takže zkuste si trochu pohrát.
Pruh bůčku okořeníme bylinkami a pepřem. Do utěrky nasypeme směs soli a cukru tak, aby doprostřed vložený bůček byl obalen ze všech stran. Utěrku vložime do lednice (v nějaké vhodné nádobě, maso bude pouštět šťávu) na 10 dní. Občas otočíme. Po 10 dnech bůček nasucho očistíme a lehce přeudíme - cca 3 - 4 hod. mírně teplým kouřem. No a to je vše. Takto upravený bůček je ideální na vaření všude tam, kde je v receptu pancetta, ale i kdekoli jinde. Ale na chleba s cibulkou taky dobrý.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Domácí marinovaná slanina