Recept Domácí lučina

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domácí lučina

Úvod

Další doma dělaná dobrůtka s naprosto jednoduchým postupem a vynikajícím výsledkem :)

Postup

Cedník vyložíme čistým plátýnkem a vložíme jej do nádoby, kam bude později odkapávat syrovátka. Do cedníku na plátýnko nalijeme jogurt, zakryjeme poklicí nebo folií a dáme na 24 h do lednice odkapat. Během té doby by měla syrovátka odkapat přes plátýnko do hrnce a nahoře nám zůstane jen lahodný měkký sýr, jako lučina, který si už dále můžeme okořenit a dochutit čerstvýma bylinkama podle chuti.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 15.05.13 vloženo
  • 8509x zobrazeno

Čas přípravy

  • 24 h

Ingredience

  • 800 g kvalitního bílého jogurtu (např. Choceňský smetanový jogurt nebo Hollandia)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 06.03.14 11:42

Vyzkoušela, je to výborné, posypala konopným semínkem „CARUN“

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Domácí lučina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
anickav
2904 příspěvků 25.05.13 17:27
Všade je to hit

Oblieta všetky weby o varení…

Ačraj
697 příspěvků 25.05.13 16:15
Cedník vyložíme čistým plátýnkem...

Labneh nemá chybu… :palec: přidá-li se k jogurtu trochu šlehačky a zakysané smetany, potom je to Lučina. :potlesk:

Příspěvek upraven 30.05.14 v 20:04

di
2451 příspěvků 22.05.13 09:35

Birkano: když už jsme při těch odkazech, jeden pěkný na praktický článek od Kami s návody pro naprosté laiky je zde: http://www.cuketka.cz/?…
Mmch. Kami bude teď někdy vydávat kuchařku, už se na ni celkem těším. Koho by to zajímalo, nějaké informace jsou zde: http://celorocnikucharka.cz/
P. S. Taky nedělám nikomu reklamu, ale zrovna to, co píše a vytváří Kami, za pozornost stojí.

Příspěvek upraven 22.05.13 v 09:35

birkana
1684 příspěvků 22.05.13 09:14
Výroba měkkých i tvrdých sýrů

Kdo by se chtěl hlouběji ponořit do problematiky výroby sýra (nejen z jogurtu), nechť pokračuje ve studiu např. na http://jaknato.webpark.cz/…cheeses.html

Potřeby pro výrobu jsou na www.ekokoza.cz v e-shopu.

Upozornění: těmito odkazy nedělám nikomu reklamu

di
2451 příspěvků 22.05.13 09:00

Casino, úplně jednoduché schéma výroby Lučiny je zde: http://www.bio-mleko.cz/…logie-ii.pdf, podrobněji popsané to najdete tady: http://cit.vfu.cz/…ipta-web.pdf; klíčové slovo: termizovaný sýr.
Edit. - úprava odkazů, v IE si opravdu dělají, co chtějí.

Příspěvek upraven 22.05.13 v 09:02

casino
4483 příspěvků 22.05.13 07:57
Diskuse jen k receptu

Nevím, jak se dělá Lučina :nevim: ale asi to nebude prostý odsyrovátkovaný jogurt, kterému někteří říkají LABNEH, jiní LABAN a MAKRONKY „TO“ nazývají OKAPANÉÉÉ JOGURT… a když to řeknou MAKRONKY, tak to tak je :mrgreen:
A fffčíl veďte diskusi :mavam: (Viktore, vy ale ve vlastním zájmu raději neééé ;) :mrgreen:

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 17.05.13 10:49

Prosím veďte diskusi jen k receptu a nehádejte se tu. @BarbaraP bude od příště více před vložením receptu hledat, zda tu již něco podobného není. Byl jsem s ní v kontaktu.

Stejně jako @padro si myslím, že není nutné tu kvůli jednomu navíc vloženému receptu dělat takový humbuk.

BarbaraP
27 příspěvků 16.05.13 23:46

Pokud myslíte tento recept, tak jsem už níže vysvětlovala, že jsem netušila, že se sýr jmenuje Labneh a ne lučina, proto jsem ho nenašla a dala sem, jelikož jsem ho hledala ve vyhledávači receptů jako lučinu. Žádné další recepty jsem tady nedávala s tím, že bych je nebyla schopná najít nebo mě nenapadlo že tu nejsou, takže nevím na co narážíte :think:

di
2451 příspěvků 16.05.13 22:17

Lučina? Ne. Labneh? Ano. Vše ostatní podstatné je uvedeno níž.

BarbaraP
27 příspěvků 16.05.13 20:25

Díky za tip, s tou Activií to taky vyzkouším pro tu srandu, dneska se člověk diví co jí, když vidí ve finále rozbor toho výrobku :))

Eja
3839 příspěvků 16.05.13 18:33

Dovolila bych si doporučit Selský Hollandia. Vyzkoušeno mockrát a vždy skvělé. Choceňský jsem zkusila omylem jednou a nic moc.
P. S. POkud si chcete zkazit náladu a ověřit, co jíte, zkuste totéž s Activií :mrgreen:

jolana
5065 příspěvků 15.05.13 18:22

BarbaraP, to je Labneh a nie Lucina..ale inac dobru chut :)
Druhykrat sa skus poobzerat alebo popytat v diskusii.. pretoze kto sa pyta, vela sa dozvie.. :)

http://www.labuznik.cz/…a-bylinkach/

http://www.labuznik.cz/…bneh-dietni/

birkana
1684 příspěvků 15.05.13 06:59

BarbaroP, ta tvoje dobrůtka už je tady dokonce 2×, jednou zde a podruhé zde . Ty jsi popsala základní výrobek a vydáváš ho za nový recept :cert: :cert: :cert:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz