Recept Domácí lučina

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domácí lučina

Úvod

Další doma dělaná dobrůtka s naprosto jednoduchým postupem a vynikajícím výsledkem :)

Postup

Cedník vyložíme čistým plátýnkem a vložíme jej do nádoby, kam bude později odkapávat syrovátka. Do cedníku na plátýnko nalijeme jogurt, zakryjeme poklicí nebo folií a dáme na 24 h do lednice odkapat. Během té doby by měla syrovátka odkapat přes plátýnko do hrnce a nahoře nám zůstane jen lahodný měkký sýr, jako lučina, který si už dále můžeme okořenit a dochutit čerstvýma bylinkama podle chuti.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.05.13 vloženo
  • 8325x zobrazeno

Čas přípravy

  • 24 h

Ingredience

  • 800 g kvalitního bílého jogurtu (např. Choceňský smetanový jogurt nebo Hollandia)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 06.03.14 11:42

Vyzkoušela, je to výborné, posypala konopným semínkem „CARUN“

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Domácí lučina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anickav
2904 příspěvků 25.05.13 17:27
Všade je to hit

Oblieta všetky weby o varení…

 
Ačraj
697 příspěvků 25.05.13 16:15
Cedník vyložíme čistým plátýnkem...

Labneh nemá chybu… :palec: přidá-li se k jogurtu trochu šlehačky a zakysané smetany, potom je to Lučina. :potlesk:

Příspěvek upraven 30.05.14 v 20:04

 
di
2451 příspěvků 22.05.13 09:35

Birkano: když už jsme při těch odkazech, jeden pěkný na praktický článek od Kami s návody pro naprosté laiky je zde: http://www.cuketka.cz/?…
Mmch. Kami bude teď někdy vydávat kuchařku, už se na ni celkem těším. Koho by to zajímalo, nějaké informace jsou zde: http://celorocnikucharka.cz/
P. S. Taky nedělám nikomu reklamu, ale zrovna to, co píše a vytváří Kami, za pozornost stojí.

Příspěvek upraven 22.05.13 v 09:35

 
birkana
1663 příspěvků 22.05.13 09:14
Výroba měkkých i tvrdých sýrů

Kdo by se chtěl hlouběji ponořit do problematiky výroby sýra (nejen z jogurtu), nechť pokračuje ve studiu např. na http://jaknato.webpark.cz/…cheeses.html

Potřeby pro výrobu jsou na www.ekokoza.cz v e-shopu.

Upozornění: těmito odkazy nedělám nikomu reklamu

 
di
2451 příspěvků 22.05.13 09:00

Casino, úplně jednoduché schéma výroby Lučiny je zde: http://www.bio-mleko.cz/…logie-ii.pdf, podrobněji popsané to najdete tady: http://cit.vfu.cz/…ipta-web.pdf; klíčové slovo: termizovaný sýr.
Edit. - úprava odkazů, v IE si opravdu dělají, co chtějí.

Příspěvek upraven 22.05.13 v 09:02

 
casino
4466 příspěvků 22.05.13 07:57
Diskuse jen k receptu

Nevím, jak se dělá Lučina :nevim: ale asi to nebude prostý odsyrovátkovaný jogurt, kterému někteří říkají LABNEH, jiní LABAN a MAKRONKY „TO“ nazývají OKAPANÉÉÉ JOGURT… a když to řeknou MAKRONKY, tak to tak je :mrgreen:
A fffčíl veďte diskusi :mavam: (Viktore, vy ale ve vlastním zájmu raději neééé ;) :mrgreen:

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 17.05.13 10:49

Prosím veďte diskusi jen k receptu a nehádejte se tu. @BarbaraP bude od příště více před vložením receptu hledat, zda tu již něco podobného není. Byl jsem s ní v kontaktu.

Stejně jako @padro si myslím, že není nutné tu kvůli jednomu navíc vloženému receptu dělat takový humbuk.

 
BarbaraP
27 příspěvků 16.05.13 23:46

Pokud myslíte tento recept, tak jsem už níže vysvětlovala, že jsem netušila, že se sýr jmenuje Labneh a ne lučina, proto jsem ho nenašla a dala sem, jelikož jsem ho hledala ve vyhledávači receptů jako lučinu. Žádné další recepty jsem tady nedávala s tím, že bych je nebyla schopná najít nebo mě nenapadlo že tu nejsou, takže nevím na co narážíte :think:

 
di
2451 příspěvků 16.05.13 22:17

Lučina? Ne. Labneh? Ano. Vše ostatní podstatné je uvedeno níž.

 
BarbaraP
27 příspěvků 16.05.13 20:25

Díky za tip, s tou Activií to taky vyzkouším pro tu srandu, dneska se člověk diví co jí, když vidí ve finále rozbor toho výrobku :))

 
Eja
3809 příspěvků 16.05.13 18:33

Dovolila bych si doporučit Selský Hollandia. Vyzkoušeno mockrát a vždy skvělé. Choceňský jsem zkusila omylem jednou a nic moc.
P. S. POkud si chcete zkazit náladu a ověřit, co jíte, zkuste totéž s Activií :mrgreen:

 
jolana
5064 příspěvků 15.05.13 18:22

BarbaraP, to je Labneh a nie Lucina..ale inac dobru chut :)
Druhykrat sa skus poobzerat alebo popytat v diskusii.. pretoze kto sa pyta, vela sa dozvie.. :)

http://www.labuznik.cz/…a-bylinkach/

http://www.labuznik.cz/…bneh-dietni/

 
birkana
1663 příspěvků 15.05.13 06:59

BarbaroP, ta tvoje dobrůtka už je tady dokonce 2×, jednou zde a podruhé zde . Ty jsi popsala základní výrobek a vydáváš ho za nový recept :cert: :cert: :cert:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz