Recept Domácí lisovaná vepřová plec

(Hodnoceno 1x) Ivo Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Domácí lisovaná vepřová plec

Postup

Vepřovou plec nakrájíme na kostky 3x3 cm, promícháme se solí, cukrem a vodou a ve vhodné nádobě necháme v chladničce při teplotě blízké 0°C 2 dny proležet. Proleželé maso natlačíme do formy vyložené mikroteném, formu uzavřeme a vložíme na 15 minut do vroucí vody, teplotu pak na dobu 30 minut snížíme na 85°C a na dalších 45 minut na 72°C. Teplota ve výrobku má dosáhnout 65°C na dobu 15 minut. Po uvaření formu důkladně zchladíme ve studené vodě, vyjmeme z vody, obsah domáčkneme a ponecháme do druhého dne v chladničce. Potom maso z formy vyjmeme.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 08.05.05 vloženo
  • 13911x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 25 g soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 dl vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

oldsoft 27.1.16 20:34

Nevařit, maximální teplota je 85 stupňů, já vařím 2 hodiny na 80.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Domácí lisovaná vepřová plec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domácí lisovaná vepřová plec

birkana
1717 příspěvků 28.1.16 16:59

@oldsoft, paštiku? Ale tu snad nelisovat, jen položit víko :think: :nevim:. Já mám šunkovary na přitahování šroubem - tlak na víko mohu regulovat.

oldsoft
682 příspěvků 28.1.16 13:06
Paštika

@birkana Mám v úmyslu v tom vyzkoušet paštiku.

birkana
1717 příspěvků 28.1.16 07:12

Na půdě mi zahálejí 2 šunkovary :oops:. Kdysi jsem je dostala coby dárek (v osmdesátkách). Je na čase aspoň jeden „oprášit“ ;)

Alis
2617 příspěvků 23.9.11 00:02

Omlouvám se, oba páni byli hraví a my s nimi :-)

http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?…

Alis
2617 příspěvků 22.9.11 22:44

Obrázky ve 3D Oldsoft, obrázky k hádání Zlomax? Nebo se pletu?

Wolfg
584 příspěvků 22.9.11 20:40

Ty jsi vážně úžasnej, muzikante. Ty doby, co jsi nám předkládal zdeformované obrázky k hádání jsou asi v nenávratnu. Bohužel, ale bylo to hezký :cry:

oldsoft
682 příspěvků 22.9.11 20:13

Zde je původní návod k šunkovaru v PDF: http://www.ulozto.cz/…-pouziti-pdf

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz