Recept Domácí kremrole

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

I.: Do prosáté mouky přidáme žloutky, ocet, špetku soli a s přilíváním vody vypracujeme hledké, vláčné těsto. Uděláme si kouli II.: Ze studeného másla a prosáté mouky vypracuje rychle těsto - kouli. První těsto rozmáčkneme na vále a namáčkneme na něj II. těsto.Celé přeložíme na polovinu a ještě na polovinu - zespoda nahoru a zleva doprava. Oložíme na talíř a do ledničky. Po hodině opět těsto několikrát přehneme a znovu uložíme odpočinout do ledničky. Postup opakujeme 3x po hodině. Dále použijeme těsto na pečení kremrolí, ale i závinů.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 04.02.06 vloženo
  • 14153x zobrazeno

Ingredience

  • I. těsto: 20 dkg hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 1 PL octa
  • 1/2 sklenky vody
  • špetka soli
  • II.těsto: 25 dkg studeného, nastrouhaného másla
  • 10 dkg hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí kremrole

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz