Recept Domácí koblihy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V části vlažného mléka rozmícháme droždí, lžíci cukru a dvě lžíce mouky. Dobře promícháme a necháme vzejít kvásek. Změklý tuk utřeme s cukrem, postupně přidáváme žloutky, mouku, rum, kvásek, sůl a vlažné mléko. Zaděláme těsto, které se nesmí lepit na vnitřní strany mísy. Na povrchu lehce poprášíme moukou, zakryjeme a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozválíme na plát asi 1 cm silný. Na půlce těsta vyznačíme kulatým tvořítkem kolečka. Do středu koleček dáme lžičku zavařeniny a překlopíme druhou půlkou těsta. Kolem vyvýšených míst náplně prsty těsto přimáčkneme, aby se oba pláty dobře spojily. Potom stejným tvořítkem koblihu vykrojíme. Koblihy přikryjeme a necháme ještě asi 20 minut kynout. Ve fritéze nebo v pánvi s vyšší vrstou tuku malým kouskem těsta vyzkoušíme správnou teplotu - musí se hned po vhození smažit. Koblihy oprášíme od mouky, aby se mouka nepřipalovala a vrchní stranou dolů vložíme do tuku. koblihy musejí být do poloviny potopené a nesmějí se vzájemně dotýkat, aby nabyly. Asi po 2 minutách, když jsou koblihy usmažené, je obrátíme a dosmažíme. Koblihy dáváme do tuku vždy najednou a během smažení žádné nepřidáváme. Jen tak se koblihy pěkně nafouknou. Před vložením další várky přidáme kousek čerstvého tuku, aby se rozpálený tuk trochu zchladil. Po usmažení pocukrujeme koblihy moučkovým cukrem. Čerpáno z časopisu Ano.

Recept je z kategorií: Koblihy

Nahlásit recept

  • 21.02.07 vloženo
  • 19969x zobrazeno

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 35 g droždí
  • 80 g moučkového cukru
  • 400 g hrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 60 g másla
  • 3 žloutky
  • 3 PL rumu
  • sůl
  • zavařenina na plnění
  • tuk na smažení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí koblihy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
recepty
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Domácí koblihy

Jsou moc dobré.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Chilli con carne Chilli con carne
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz