Recept Domácí kmínový chléb Vysočina

Medjo Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Jedná se o upravený recept z obalu žitné mouky chlebové z Biomlýna Třebíč.

Postup

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme přikryté kynout 1 hodinu. Pak dáme na dno trouby kastrůlek s vodou a troubu zapneme na 250 stupňů. Těsto propracujeme a vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch uhladíme mašlovačkou namočenou do vody nebo rukou, posypeme solí. Když je trouba rozpálená, vložíme plech a pečeme 10 min., pak stáhneme na 150 stupňů a pečeme ještě 35 min. Upečený chleba přendáme na mřížku a necháme vychladnout. Pozn.: Moc dobré jsou z tohoto chleba topinky se solí a česnekem:)

Recept je z kategorií: Domácí chléb

Nahlásit recept

  • 23.11.09 vloženo
  • 12382x zobrazeno

Ingredience

  • 270 g žitné chlebové mouky
  • 270 g hladké pšeničné mouky
  • 3 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 380 ml vlažné vody
  • 3 lžičky octa
  • 1 kostka (42 g) droždí
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 3 lžičky celého kmínu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí kmínový chléb Vysočina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domácí kmínový chléb Vysočina

Medjo
145 příspěvků 29.12.09 14:40
Re: Domácí kmínový chléb Vysočina

Vzpomněla jsem si a dala poloviční dávku droždí. Chlebík byl moc dobrý, ale takový menší a hutnější, ne tolik nadýchaný. Víc pro chlapy:)

Medjo
145 příspěvků 27.11.09 03:20
Re: Domácí kmínový chléb Vysočina

Šéfkuchaři, určitě by se dalo dát míň, akorát si člověk musí být jistý kvalitou. Já standardně dávám 2 kostky droždí na 1 kg mouky při pečení chleba a v chlebu to cítit není. Ale do sladkých těst míchám míň, tam je znát každých 10 g navíc.

Každopádně příště zaexperimentuji a zkusím poloviční množství, jestli si vzpomenu:)

sefkuchar
5 příspěvků 27.11.09 01:15
Re: Domácí kmínový chléb Vysočina

Není toho droždí moc? Podle mých zkušeností stačí na cca 500 gr mouky čtvrtka kostky. Maximálně polovina kostky u těžkého těsta jinak je droždí v chlebu cítit.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Ořechový koláč Ořechový koláč
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz