Recept Domácí jogurt pod peřinou

(Hodnoceno 2x) Labužník Katka_H02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Domácí jogurt pod peřinou

Postup

Mléko uvedeme do varu a sundáme z plotýnky, dáme do mléka cukr. Necháme schladnout na teplotu 40 stupňů. Nemáme-li teploměr, na takovou teplotu, že když do mléka strčíme prst, vydržíme napočítat do dvaceti. Přimícháme jogurt a nalijeme do vyhřátých uzavíratelných skleniček. *Já vždy skleničky naplním vařící vodou, než dám vařit mléko, aby byly skleničky opravdu čisté. Voda ve skleničkách schladne za stejnou dobu jako mléko. Dáme na tác, přikryjeme utěrkou a postavíme do postele. A přikryjeme vrstvou peřin. Necháme 3-4 hodiny ležet. K udržení tepla pod peřinou pokládám vedle jogurtů 1-2 PET láhve s teplou vodou. Jogurt není tak hustý jako kupovaný, ale je dobrý a nízkokalorický. V lednici vydrží určitě týden. Mně vydržel jednou zapomenutý v lednici i měsíc.

Recept je z kategorií: Redukční dieta

Nahlásit recept

  • 02.11.05 vloženo
  • 37366x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l čerstvého mléka
  • 1 PL cukru
  • 2 PL bílého jogurtu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.7.12 10:32

Konečně recept, který nevyžaduje sušené mléko…
Použila jsem jogurtovač a jogurtu jsem dala 150g.
Konzistence hodně dobrá, sice řidší, ale ne vyloženě tekutý, takže super nejen na mlsání, ale i k dalšímu využití při vaření :)

Odkaz na uvaření

Ačraj 18.5.12 14:30

I já vyzkoušela domácí jogurt pod peřinou, ale není to vůbec složité.Také svařím 1 l mléka s jednou lžíci cukru (aby se nepřipálilo), když je vlažné, přidám 1 bílý smetanový, choceňský jogurt 150 g -spojit a nalít do skleniček (nevyhřátých)dáti pod péřový polštář na 6 hod. potom do lednice vychladit,výborný, hustý.Foto přikládám.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Domácí jogurt pod peřinou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domácí jogurt pod peřinou

iviko
16 příspěvků 8.10.14 15:48

Tak tohle musím vyzkoušet, ja mám jogurtovač, tak pod peřinu nedávám. Šlo by to ale také v něm nebo ne?

Andik
16 příspěvků 1.7.14 14:05

@Jaara Líbí se mi varianta se šlehačkou, neb jím jenom plnotučné mléčné výrobky. Když dám litr mléka, tak kolik té šlehačky, prosím? Děkuju moc.

Zuzka1973
2374 příspěvků 14.7.12 20:16

Já s tím sušeným mlékem nechávala cca 4 hodiny. Ale tady to „zapomenuté“ bylo akorát, přesně to tam leželo něco málo přes pět hodin, takže tvoje zkušenost je tím pádem přesná :palec:
Holt to bez toho sušeného mléka chce delší čas, díky za zmínku, protože jinak bych se asi příště divila, proč po třech hodinách nic :roll: :kytka:

Ačraj
697 příspěvků 14.7.12 18:34
jogurt

Zuzko, já to nechávám 6 hod. pod peřinou, jak uvádím v receptu, 3-4-5- hod. je málo, 6 hod. je akorát. :mavam:

Zuzka1973
2374 příspěvků 14.7.12 11:15

Jogurtovač dávám pod peřinu také, v podstatě jen nahrazuje ty PET lahve s teplou vodou zmíněné v receptu… Častým používáním jsem zjistila, že jogurtovač „volně ložený“ déle „pracuje“, zatímco zastalaný je hotov daleko dříve… Já tam jogurty nechala tentokrát 5 hodin, ale jen proto, že jsem na ně zapomněla a vzpomněla si až jsem si šla večer lehnout :mrgreen:
Už jsme ochutnali… je vážně skvělý i bez toho sušeného mléka, než jak jsem jej zatím dodnes dělávala…
Jenže sušené mléko u nás kolikrát ani nemají :nevim: A jogurty máme rádi… Takže teď je po problému, stačí mít v lednici v zásobě pár bílých koupených („očkovacích“) a mléko není problém :palec: („Očkovat“ lze i v příští várce i doma vyrobeným, ale je v tom háček… nikdy nezbyde, jen velice zřídka…
Jinak už jsem mnohokrát dělala jogurty přímo z kravského - čerstvě načepovaného… Vynikající! Tento na zkoušku je ale z koupeného (pro jistotu, kdyby to nebývalo vyšlo…) ;)

Zuzka1973
2374 příspěvků 18.5.12 14:52

@Ačraj
Díky za vytažení tohohle receptu, já mám recept jen s přídavkem sušeného mléka, a to je dnes trošku moc nad moje finanční poměry… :roll: :mrgreen:
Takže jsem ho už pěkně dlouho nedělala, přitom ho často používám do všeho možného, nebo jen tak…
Takže ještě jednou díky :kytka:

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí jogurt pod peřinou-Machnacanko

..taktiez jogurt..;-)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí jogurt pod peřinou

…aby bol hustejsi pridat do mlieka susene mlieko. Na 1liter salku.. ;-)

kajkajak
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí jogurt pod peřinou

ovsem to zni velmi dobre, musim zkusit

Pink
109 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí jogurt pod peřinou

Můj taky není dietní (2l mléka, 1 Salko, 1 Tatra, 1 bílý jogurt), ztuhnout ho dávám do trošku vyhřáté trouby. Většinou něco upeču, nechám vychladnout troubu a šoupnu do ní jogurty. Děti mají rády, když na dno skleniček dám granko.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí jogurt pod peřinou

Šlehačka a dieta to moc dobře nejde k sobě. Ale určitě je to dobrota. Zaručeně někdy zkusím.

Jaara
25 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí jogurt pod peřinou

Já jogurt dělám podobně, ale do mléka zašlehám ještě něco mléka sušeného a přidám šlehačku. Zhoustne parádně a pak už další dávku očkuji tímto jogurtem. Jenže na redukční dietu není, ale chutná opravdu skvěle (třeba se zmraženýma borůvkama a cukrem)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz