Recept Domácí italské Tiramisu

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domácí italské Tiramisu

Úvod

Snad nejznámější italskou pochoutkou je právě Tiramisu. V čem vlastně spočívá to „pravé“ italské? No přece v mascarpone, italském silném kafi a v trpělivosti s namáčením piškotů Nejdůležitější ze všeho je namíchat ty správné ingredience a především je žádnými jinými nenahrazovat..

Postup

připravte překapávané italské espresso (cca 6 porcí – když nebudou stačit, tak se dá kafe přidělat) – důležité je, aby kafe bylo opravdu hodně malé a hodně silné, v případě, že chcete přidat i rum (amaretto) tak doporučuji pouze jedno víčko vmíchat do 6 porcí kafe


rozdělte žloutky od bílků do dvou různých misek

■ žloutky smíchejte s půlkou cukru – buď ručně nebo mixérem (je potřeba aby se cukr kompletně rozpustil ve vajíčku a vznikla taková kaše)


následně žloutky smíchejte s mascarpone (taky buď ručně nebo mixérem) – krém by měl být bez žmolků


potom smíchejte bílky s druhou půlkou cukru a našlehejte je na hodně tuhou pěnu


nakonec krém smíchejte s bílky následujícím způsobem: přidávejte do mísy se žloutky a mascarpone našlehané bílky po malých částech a průběžně míchejte vařečkou směrem od zdola nahoru dokud vám nevznikne hustý krém (toto je potřeba udělat ručně a ne mixérem)


do připraveného pekáče rozprostřete tenkou vrstvu krému


vezměte italské piškoty a namáčejte je po jednom v připraveném kafi – je potřeba je namáčet velmi krátce, z každé strany cca 1 sekundu (piškoty musejí zůstat křehké a nerozmáčené) a položte je na krém v pekáči


jakmile vyplníte první patro, pokryjte piškoty vrstvou krému (ne příliš, stačí tak, aby piškoty nebyly vidět)


takhle se postup opakuje až dojdou všechny ingredience


nakonec nám navrchu zůstane vrstva krému, kterou posypeme buď nastrouhanou hořkou čokoládou nebo kakaem


tiramisu se pak dá vychladit do lednice na zhruba 2 – 3 h


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.09.13 vloženo
  • 6005x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h

Počet porcí

  • 9 porcí

Ingredience

  • - 6 vajec
  • - 130g cukru krupice
  • – 500g mascarpone (má Lidl nebo Penny)
  • – kafe (nejlépe italská Lavazza nebo jakékoliv kvalitní kafe
  • – mleté nebo zrna)
  • – hořká čokoláda nebo kakao v prášku
  • – 400g italské piškoty Pavesini nebo Savoiardi (mají je v Penny)
  • - rum (amaretto)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Angelis 27.09.13 10:23

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Domácí italské Tiramisu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz