Recept Domácí italské Tiramisu

Angelis Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Domácí italské Tiramisu

Úvod

Snad nejznámější italskou pochoutkou je právě Tiramisu. V čem vlastně spočívá to „pravé“ italské? No přece v mascarpone, italském silném kafi a v trpělivosti s namáčením piškotů Nejdůležitější ze všeho je namíchat ty správné ingredience a především je žádnými jinými nenahrazovat..

Postup

připravte překapávané italské espresso (cca 6 porcí – když nebudou stačit, tak se dá kafe přidělat) – důležité je, aby kafe bylo opravdu hodně malé a hodně silné, v případě, že chcete přidat i rum (amaretto) tak doporučuji pouze jedno víčko vmíchat do 6 porcí kafe ■ rozdělte žloutky od bílků do dvou různých misek ■ žloutky smíchejte s půlkou cukru – buď ručně nebo mixérem (je potřeba aby se cukr kompletně rozpustil ve vajíčku a vznikla taková kaše) ■ následně žloutky smíchejte s mascarpone (taky buď ručně nebo mixérem) – krém by měl být bez žmolků ■ potom smíchejte bílky s druhou půlkou cukru a našlehejte je na hodně tuhou pěnu ■ nakonec krém smíchejte s bílky následujícím způsobem: přidávejte do mísy se žloutky a mascarpone našlehané bílky po malých částech a průběžně míchejte vařečkou směrem od zdola nahoru dokud vám nevznikne hustý krém (toto je potřeba udělat ručně a ne mixérem) ■ do připraveného pekáče rozprostřete tenkou vrstvu krému ■ vezměte italské piškoty a namáčejte je po jednom v připraveném kafi – je potřeba je namáčet velmi krátce, z každé strany cca 1 sekundu (piškoty musejí zůstat křehké a nerozmáčené) a položte je na krém v pekáči ■ jakmile vyplníte první patro, pokryjte piškoty vrstvou krému (ne příliš, stačí tak, aby piškoty nebyly vidět) ■ takhle se postup opakuje až dojdou všechny ingredience ■ nakonec nám navrchu zůstane vrstva krému, kterou posypeme buď nastrouhanou hořkou čokoládou nebo kakaem ■ tiramisu se pak dá vychladit do lednice na zhruba 2 – 3 h

Nahlásit recept

  • 27.09.13 vloženo
  • 7744x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h

Počet porcí

  • 9 porcí

Ingredience

  • - 6 vajec
  • - 130g cukru krupice
  • – 500g mascarpone (má Lidl nebo Penny)
  • – kafe (nejlépe italská Lavazza nebo jakékoliv kvalitní kafe
  • – mleté nebo zrna)
  • – hořká čokoláda nebo kakao v prášku
  • – 400g italské piškoty Pavesini nebo Savoiardi (mají je v Penny)
  • - rum (amaretto)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Angelis 27.9.13 10:23

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Domácí italské Tiramisu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz