Recept Domácí italské Tiramisu
Angelis Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Snad nejznámější italskou pochoutkou je právě Tiramisu. V čem vlastně spočívá to „pravé“ italské? No přece v mascarpone, italském silném kafi a v trpělivosti s namáčením piškotů Nejdůležitější ze všeho je namíchat ty správné ingredience a především je žádnými jinými nenahrazovat..
Postup
připravte překapávané italské espresso (cca 6 porcí – když nebudou stačit, tak se dá kafe přidělat) – důležité je, aby kafe bylo opravdu hodně malé a hodně silné, v případě, že chcete přidat i rum (amaretto) tak doporučuji pouze jedno víčko vmíchat do 6 porcí kafe ■ rozdělte žloutky od bílků do dvou různých misek ■ žloutky smíchejte s půlkou cukru – buď ručně nebo mixérem (je potřeba aby se cukr kompletně rozpustil ve vajíčku a vznikla taková kaše) ■ následně žloutky smíchejte s mascarpone (taky buď ručně nebo mixérem) – krém by měl být bez žmolků ■ potom smíchejte bílky s druhou půlkou cukru a našlehejte je na hodně tuhou pěnu ■ nakonec krém smíchejte s bílky následujícím způsobem: přidávejte do mísy se žloutky a mascarpone našlehané bílky po malých částech a průběžně míchejte vařečkou směrem od zdola nahoru dokud vám nevznikne hustý krém (toto je potřeba udělat ručně a ne mixérem) ■ do připraveného pekáče rozprostřete tenkou vrstvu krému ■ vezměte italské piškoty a namáčejte je po jednom v připraveném kafi – je potřeba je namáčet velmi krátce, z každé strany cca 1 sekundu (piškoty musejí zůstat křehké a nerozmáčené) a položte je na krém v pekáči ■ jakmile vyplníte první patro, pokryjte piškoty vrstvou krému (ne příliš, stačí tak, aby piškoty nebyly vidět) ■ takhle se postup opakuje až dojdou všechny ingredience ■ nakonec nám navrchu zůstane vrstva krému, kterou posypeme buď nastrouhanou hořkou čokoládou nebo kakaem ■ tiramisu se pak dá vychladit do lednice na zhruba 2 – 3 h
- 27.09.13 vloženo
- 7744x zobrazeno
Čas přípravy
- 3h
Počet porcí
- 9 porcí
Ingredience
- - 6 vajec
- - 130g cukru krupice
- – 500g mascarpone (má Lidl nebo Penny)
- – kafe (nejlépe italská Lavazza nebo jakékoliv kvalitní kafe
- – mleté nebo zrna)
- – hořká čokoláda nebo kakao v prášku
- – 400g italské piškoty Pavesini nebo Savoiardi (mají je v Penny)
- - rum (amaretto)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Domácí italské Tiramisu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Domácí italské Tiramisu