Recept Domácí hovězí polévka - vývar

(Hodnoceno 1x) bedla Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hovězí oháňku a omyté kosti opečeme na pánvi bez tuku a pak vložíme do velkého hrnce. Rozpůlenou cibuli osmahneme na řezných plochách v téže pánvi, přidáme pórek podélně rozříznutý, celer na plátky a mrkev na čtvrtky - vše krátce osmahneme. Pak přidáme do hrnce k masu a kostem. Zalijeme osolenou vodou a uvedeme do varu. Polévku vaříme 3 - 4 hod. na mírném ohni, přičemž občas sbíráme pěnu, pak scedíme a necháme přes noc vychladnout. Poté z ní odstraníme tukovou vrstvu a znovu uvedeme do varu. Nakonec dochutíme vínem, solí a pepřem. Z uvedeného množství dostaneme asi 1,5 až 13/4 l silného vývaru, který je základem pro další použití. Vzhledem k pracnosti a dost zdlouhavé době varu, je lépe uvařit větší množství vývaru a část nechat zmrazit. Podáváme s různými zavářkami. Je to vynikající a výživná polévka.

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 23.09.05 vloženo
  • 36710x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 - 4 hod.

Ingredience

  • 400 g hovězí oháňky
  • 500 g hovězích kostí
  • 1 neloupaná rozpůlená cibule
  • 1 pórek
  • 1/2 celeru
  • 1 mrkev
  • 3 l vody
  • 1 PL soli
  • 3 - 4 PL suchého sherry, nebo madeiry
  • sůl
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bedunka86 22.10.12 16:17

Jupí, právě jsem uvařila svůj první opravdový hovězí vývar :-D Moc děkuji za recept, chutná přesně tak, jak jsem si představovala, krásně voní, kousek si odliju na zítřejší omáčku, jsem nadšená ;-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Domácí hovězí polévka - vývar

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domácí hovězí polévka - vývar

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí hovězí polévka - vývar

Muchacho se před pár měsíci urazil a zůstává uražený…:-))) Bohužel.
Ale já stejně tu pomalou vymoženost nemám, tak si ty 4 lžíce madeiry nevysrknu…:-)
Ovšem v láhvi je toho ještě dost:-)

jezevec
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí hovězí polévka - vývar

Pokud se pro „táhnutí“ použije pomalý hrnec (např. přes noc na „low“), je možno si madeiru nebo sherry nalít přímo do krku, bude to i tak super. (Doufám, že Muchacho nevidí - neslyší).:-)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí hovězí polévka - vývar- Bedli,

jdu na to. Dělám místo v mrazáku a vyndala jsem spoustu kostí, zbytek potřebného dokoupila. Skončím sice kolem půlnoci, ale zítra bude super „polévečka“ :-). Díky B.

Eja
3875 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí hovězí polévka (vývar)

Bedlo, tak to je mistrovský kousek.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz