Recept Domácí hovězí polévka - vývar

(Hodnoceno 1x) Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí oháňku a omyté kosti opečeme na pánvi bez tuku a pak vložíme do velkého hrnce. Rozpůlenou cibuli osmahneme na řezných plochách v téže pánvi, přidáme pórek podélně rozříznutý, celer na plátky a mrkev na čtvrtky - vše krátce osmahneme. Pak přidáme do hrnce k masu a kostem. Zalijeme osolenou vodou a uvedeme do varu. Polévku vaříme 3 - 4 hod. na mírném ohni, přičemž občas sbíráme pěnu, pak scedíme a necháme přes noc vychladnout. Poté z ní odstraníme tukovou vrstvu a znovu uvedeme do varu. Nakonec dochutíme vínem, solí a pepřem. Z uvedeného množství dostaneme asi 1,5 až 13/4 l silného vývaru, který je základem pro další použití. Vzhledem k pracnosti a dost zdlouhavé době varu, je lépe uvařit větší množství vývaru a část nechat zmrazit. Podáváme s různými zavářkami. Je to vynikající a výživná polévka.

Recept je z kategorií: Masové polévky

Nahlásit recept

  • 23.09.05 vloženo
  • 35026x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 - 4 hod.

Ingredience

  • 400 g hovězí oháňky
  • 500 g hovězích kostí
  • 1 neloupaná rozpůlená cibule
  • 1 pórek
  • 1/2 celeru
  • 1 mrkev
  • 3 l vody
  • 1 PL soli
  • 3 - 4 PL suchého sherry, nebo madeiry
  • sůl
  • pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bedunka86 22.10.12 16:17

Jupí, právě jsem uvařila svůj první opravdový hovězí vývar :-D Moc děkuji za recept, chutná přesně tak, jak jsem si představovala, krásně voní, kousek si odliju na zítřejší omáčku, jsem nadšená ;-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Domácí hovězí polévka - vývar

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí hovězí polévka - vývar

Muchacho se před pár měsíci urazil a zůstává uražený…:-))) Bohužel.
Ale já stejně tu pomalou vymoženost nemám, tak si ty 4 lžíce madeiry nevysrknu…:-)
Ovšem v láhvi je toho ještě dost:-)

jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí hovězí polévka - vývar

Pokud se pro „táhnutí“ použije pomalý hrnec (např. přes noc na „low“), je možno si madeiru nebo sherry nalít přímo do krku, bude to i tak super. (Doufám, že Muchacho nevidí - neslyší).:-)

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí hovězí polévka - vývar- Bedli,

jdu na to. Dělám místo v mrazáku a vyndala jsem spoustu kostí, zbytek potřebného dokoupila. Skončím sice kolem půlnoci, ale zítra bude super „polévečka“ :-). Díky B.

Eja
3851 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí hovězí polévka (vývar)

Bedlo, tak to je mistrovský kousek.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Květáková polévka Květáková polévka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz