Recept Domácí GRANOLA - zdravá pochoutka
babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Předehřát troubu na 180°C. Ve velké míse smíchat dohromady mandle, ořechy, kokos a vločky. V menší misce smíchat olej s medem a nalít do velké mísy. Promíchat vařečkou, aby bylo vše dobře obaleno. Nalít směs na velký plech s okrajem a vložit jej do trouby. Sem tam směs promíchat, aby se nepřipálila. Péct po 45min. Vyjmout plech a nechat Granolu vychladnout. Během té doby sem tam zamíchat. Přidat sušené ovoce. Studenou Granolu skladovat ve vzduchotěsně uzavřené nádobě. TIP: Sušené ovoce se lépe krájí a nelepí na nůž, když je ztuhlé z mražáku (ne zmrzlé). Dalším tipem je sušené ovoce stříhat pomocí nůžek. P.S. Recept lze připravit z podstatně menší dávky.
Recept je z kategorií: Speciality
- 12.04.05 vloženo
- 34120x zobrazeno
Ingredience
- Na 12 hrnků (hrnek 250ml)
- 4 hrnky ovesných vloček
- 2 hrnky nastrouhaného slazeného kokosu
- 2 hrnky lupínků mandlí
- 170ml dobrého rostlinného oleje (sójový, slunečnicový, z vinných semínek atd.)
- 120ml dobrého včelího medu
- 340ml malých posekaných sušených meruněk
- 1 hrnek sušených posekaných fíků
- 1 hrnek sušených třešní (sušeného rybízu, nebo hrozinek)
- 1 hrnek sušených brusinek (sušených švestek)
- 1 hrnek nesolených kešů oříšků (lískáčů, vlašských ořechů)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Domácí GRANOLA - zdravá pochoutka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Domácí GRANOLA - zdravá pochoutka
kltko, máš na jednu stranu pravdu, že je to možná podobné i když vlastně hodně jiné ;o)
di, mockrát Ti děkuji za osvětlení jmen slazeného mléka ;o)
Přeji Vám pěkný den!
2453 příspěvků 25.1.09 03:43
Oboje dvoje je slazené kondenzované mléko, Salko je jen s cukrem, v Pikau je navíc kakao.
http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…
len to nezačína popisom rozbi sklo na remoske…
)))
babi, možno sa pre tvorbe sečky nechám inšpirovať niektorými Tvojimi ingredienciami
Aknezob, mrzí mě, že Ti tu dobrůtku vždycky někdo sezobe ;o)
di, jsem ještě trochu neznalá v českých výrobcích a tak tedy nevím, co je to Salko a Pikaa. Nejspíš však něco sladkého ;o)
o´grouts, zajisté máslo je výborné, ale možná už ne tak zdavé jako olej. Hnědý cukr by mohl být také dobrý, že ano?…
Zajisté je hodně variant na dané téma ;o)
Dobrou noc Vám všem!
64 příspěvků 25.1.09 03:43
Já to dělám na másle s trochou třtinového cukru navíc a je to úplně super!
2453 příspěvků 25.1.09 03:43
Dělám něco podobného (už jsem to sem k jednomu receptu dřív psala), jen místo směsi oleje a medu dávám větší tubu Salka nebo Pikaa, taky se to celkem dá jíst.
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Dělám to dost podobně, ale ten med s olejem rozehřeju na pánvy a ty vločky s ořechy (vyzkoušené mleté i sekané - oboje výborné) v tom jemně opražím. Pak to dám teprve na plech a jemně suším, občas zamíchám … no pak mi to obvykle někdo sní