Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vařené brambory nastrouháme na struhadle s většími otvory, přidáme hladkou mouku, sůl, kmín, v prstech rozdrobené droždí, promícháváme vařečkou a zalijeme vlažnou vodou, abychom vytvořili tužší těsto (asi jako na buchty). Zakryjeme utěrkou, dáme do teplejšího prostředí (např. ke kamnům) a necháme hodinu kynout (těsto musí být poté viditelně nadzvednuté, tedy vykynuté). Potom těsto dáme do řádně máslem (tukem) vymazaného, hladkou moukou vysypaného pekáčku (remosky), rukou upravíme bochánek (či do jiného tvaru), poprášíme lehce hladkou moukou a necháme ještě 1/4 hodiny odpočinout. V elektrické troubě pečeme nejdříve na trojce, po 20 minutách přepneme na 2-1 (v remosce pečeme za stálé teploty). Celkové pečeme jednu hodinu. Je výborný, zase trochu jiný než kupovaný, uchováváme zabalený v utěrce, položený na řezu, dlouho vydrží a neokorá.
Recept je z kategorií: Chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Domácí chléb II
114 příspěvků 25.1.09 03:43
Já jsem pamětnice, droždí za 50 halířů bylo asi tolik, jak dnes 1 balení. Moc se mýlit nebudu.
31 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept mě zaujal, svou jednoduchostí, ale droždí za 50 haléřů mi nic neříká,raději bych gramáž. Děkuji.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Upekla jsem v remosce, nádherně vypadá a báječně chutná.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept důvěrně znám a doporučuji všem. Je to skutečně vynikající chlebíček. Ještě přidávám asi 12 semínek fenyklu, dá tomu jemný bouquet.