Recept Domácí chléb II

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Domácí chléb II

Postup

Vařené brambory nastrouhá­me na struhadle s většími otvo­ry, přidáme hladkou mouku, sůl, kmín, v prstech rozdrobené droždí, promícháváme vařečkou a zalijeme vlažnou vodou, aby­chom vytvořili tužší těsto (asi ja­ko na buchty). Zakryjeme utěr­kou, dáme do teplejšího prostře­dí (např. ke kamnům) a nechá­me hodinu kynout (těsto musí být poté viditelně nadzvednuté, tedy vykynuté). Potom těsto dáme do řádně máslem (tukem) vymazaného, hladkou moukou vysypaného pekáčku (remosky), rukou upra­víme bochánek (či do jiného tvaru), poprášíme lehce hladkou moukou a necháme ještě 1/4 hodiny odpočinout. V elektrické troubě pečeme nejdříve na troj­ce, po 20 minutách přepneme na 2-1 (v remosce pečeme za stálé teploty). Celkové pečeme jednu hodinu. Je výborný, zase trochu jiný než kupovaný, uchováváme za­balený v utěrce, položený na ře­zu, dlouho vydrží a neokorá.

Recept je z kategorií: Chléb

Nahlásit recept

  • 12193x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky (dvounul­ky)
  • za 50 hal. droždí
  • 3 lžičky soli
  • 3-4 lžičky kmínu
  • 2 men­ší vařené brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí chléb II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Domácí chléb II

suma
114 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí chléb II.

Já jsem pamětnice, droždí za 50 halířů bylo asi tolik, jak dnes 1 balení. Moc se mýlit nebudu.

valina
31 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí chléb II.

Recept mě zaujal, svou jednoduchostí, ale droždí za 50 haléřů mi nic neříká,raději bych gramáž. Děkuji.

sidera
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Domácí chléb II.

Upekla jsem v remosce, nádherně vypadá a báječně chutná.

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Domácí chléb II.

Recept důvěrně znám a doporučuji všem. Je to skutečně vynikající chlebíček. Ještě přidávám asi 12 semínek fenyklu, dá tomu jemný bouquet.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Štika na smetaně Štika na smetaně
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz